28 Haziran 2007 Perşembe

CHP'nin beyannamesine ağır tepki

22 Temmuz'daki seçim beyannemesini açıklayan ve 'Türkiye yol ayrımında' vurgusu yapan CHP'ye en büyük tepki partinin eski Genel Sekreteri Tarhan Erdem'den geldi.


CHP'nin beyannamesine ağır tepki

Tarhan Erdem'in bugünkü Radikal gazetesinde yer alan "Seçim Beyannameleri: 2. CHP" başlıklı yazısında ana muhalefet partisinin beyannamesi hakkında şu yorumda bulunuyor:

"Ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum! Bu kadar akıl dışılık, bu kadar halktan ve uygarlıktan kopukluk anlaşılır gibi değil!"

Tarhan Erdem'in Radikal'deki köşe yazısı

Seçim Beyannameleri: 2. CHP

CHP Beyannamesi'nin başlarında 'Türkiye bir yol ayrımındadır' uyarısı var. Benzer bir saptamayı, MHP'nin beyannamesinin ilk cümlesinde okumuştuk: "Türkiye tarihi bir dönüm noktasındadır"!

MHP 'Bölünme' tehlikesinden çıkarak ülkemizin ve milletimizin 'Ağır bir saldırı altında' olduğunu bildiriyordu.

CHP'yse terör tehdidini öngörmekle birlikte, din esaslarının devlete hâkim olması tehdidine ağırlık vermektedir.

Beyannamesinin ilk bölümünde, 'Terörün kökü kurutulacağı, ülkemizin barışına ve bütünlüğüne sahip' çıkılacağı söylenmekteyse de, CHP'nin temel çıkış çizgisinin, 'Laik düzen ve Cumhuriyet'in çağdaş kazanımlarına karşı komplolar', 'Politika, kamu yönetimi ve eğitimin din tacirleri ve tarikatlar tarafından kuşatılması çabaları' olduğu anlaşılmaktadır.

CHP'ye göre, halkımız, 'Ülkemizin üzerine bir karabasan gibi çöken tehlikenin, farkına varmış ve devletine, laik Cumhuriyeti'ne, huzuruna ve geleceğine sahip çıkma kararlılığını ortaya koymuştur.' İki muhalefet partisine göre Türkiye iki büyük tehlikeyle karşı karşıyadır:

'Bölünme' ve 'Karartma'! Bekir Ağırdır, bu iki tehdidi çok güzel adlandırdı: 'Öcü'! (Radikal İki, 24 Haziran). Yönetim sistemimiz hakkında ne dersiniz? Aman öcü var, bölünürüz! Eğitim sorunumuz? Dokunma öcü var, okullarımız laiklik kuşatmasından kurtulmalıdır! Irak meselesi? Daha neler, öcülerin oradan beslendiğini bilmiyor musun?

Bütün konuların ve çözümlerinin arka planında bu 'iki öcü' durmakta, her köşeden devletimizi tehdit etmektedir! Bu 'öcü politikaları' ile devlet yönetimi nasıl bağdaşacak, anlamak zor!

CHP beyannamesinden bir örnek vereyim:

"Türkiye'nin laik düzenini ve Cumhuriyet'in çağdaş kazanımlarını hedef alan etkinlikler ile dini politikaya yansıtma, kamu yönetimini ve özellikle eğitimi bağnaz dini çıkar odaklarıyla, tarikatlarla kuşatma çabalarına kesinlikle fırsat vermeyeceğiz" vaadi, beyannamenin değişik bölümlerinde, değişik kelimelerle birçok kez yinelenmektedir.

Bir başka konu yönetim sorunudur. Bana göre ülkemizin kaynak sorun alanlarından en önemlisi yönetim sistemimizdir. Biliyorsunuz, son yıllarda yerinden yönetime geçiş adımları atılmak istenerek, yerel yönetim yasalarında değişiklikler yapıldı; ilkesel olanları Anayasa'ya takıldı, birkaçı da yürürlüğe girdi. Bu değişiklikler hakkında CHP'nin düşüncelerini birlikte okuyalım:

"Kamu yönetiminin parçalanmasına, merkezi-yerel yönetimler arasında hizmet bütünlüğünün bozulmasına yol açan bugünkü uygulamalar düzeltilerek, merkezi ve yerel idarelerle bunlar arasındaki ilişkileri yeniden tanımlayacağız.

Küreselleşme adına yerelleşmeyi ve çok sayıda yerel iktidar odağı oluşturmayı dayatan, çağdaş bir yerel yönetim modeli maskesi altında ulusal çıkar eksenli olarak örgütlenmiş merkezi devlete rakip olarak cemaat/tarikat/şirket ve çokuluslu şirketler eksenini geliştirmeye çalışan, bunun için militan kadrolaşmasını başlatan, idari federalizm öngörerek üniter yapıyı tehdit eden mevcut yerelleştirme projesi tümüyle tasfiye edilecektir."

Ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum! Bu kadar akıldışılık, bu kadar halktan ve uygarlıktan kopukluk anlaşılır gibi değil!

Tarhan Erdem-Radikal

/amcuk ibnelikler , lekeler , karınlık , katılım , konal , karım , kotul , kitab , korun


Çin, Amerika'nın yumuşak karnına vuracak!

Çin, uzun zamandır biriktirdiği ve bu ana kadar biraz da ne yapacağını bilemediği kazanımlarını küresel piyasada kâra dönüştürme kararını verdi. Bunun için çok kıymetli bir silah kullanacak. Değeri tam olarak 1.2 trilyon dolar! iyibilgi Ankara




Çin, Amerika'nın yumuşak karnına vuracak!

Çin’in ya da korkutan lakabıyla “uyuyan ejderha”nın ekonomik durumu aslında 1980’lerin Japonya’sına benziyor. O yıllarda ve devamında Japonya, yüksek ama “küçük” teknolojiye, ihracata dayalı ekonomisiyle “çuvalla para” biriktirmişti.

Ya da tıpkı petrol krizleri yıllarında Arapların başına geldiği gibi. Onlarda kamyonlar dolusu “petro dolar”ları ne yapacakları konusunda hemen hiçbir fikre sahip değillerdi. Çin, Japonya ve Araplar, “bir şey” satmışlar, çıkarmışlar, üretmişler veya ucuza mâl edip satmışlardı.

Sonunda da bankalarında finans ve yatırımdan anlamadıkları için birikmiş yüz milyonlarca doları olmuştu. Ama sonra öğrendiler. Örneğin Japonlar paralarının hallice kısmını kimsenin aklına gelmeyen bir şeye harcadılar.

ABD’de üniversite aldılar, öğrencilerini gönderdiler, eğittiler ve paralarını nasıl kullanmalarını öğreten Amerikan hocalarından ders alıp onların patronu haline geldiler.

Bugün Çin’in elinde çok ucuz ve seri üretimden gelen tamı tamına 1.2 Trilyon dolar var! 1200 milyar dolar! Ama paradan para kazanmak ayrı bir iş. Bu yüzden bu paranın ne yapılacağına ilişkin olarak Çin hükümeti uzun zamandır ön hazırlıklar yapıyor.

Bunu söyleyeceğiz ama şu an paranın nerede değerlendirildiğini söylememiz lazım. Bu paranın önemli bir miktarı ABD Devlet hazine tahvillerinde tutuluyor. Bu aslında deminden beri söylediğimiz “bilmemezliğin” teyidi.

ABD tahvilleri “garanti ama çok az kâr” demek. Ne yapacağını bilmiyorsan bu tahvilleri alıyorsun. Amerika batarsa paran batar. Batmazsa çok küçük bir kâr edersin. Fakat mesele başka.

Çin’in elindeki dolarlar aslında para değil! Silah! Çünkü o kadar yüksek bir miktar ki bu paranın piyasalarda oynaması demek, gerçekte piyasaların oynaması demek. Çin hükümeti şimdi bu silahı çekmeye hazırlanıyor.

Başlangıç olarak ayrılan miktar ise 200 000 000 000 ABD Doları! Nasıl bir meblağ olduğunu anlamak için şöyle bir kıyas da yapabiliriz. Şu an Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın kasasında 65 milyar dolar bulunuyor. Ve yerinde durması gerekiyor.

Çin bu parayla bir yatırım ajansı kuruyor. Bunun fizibilete çalışmaları çok uzun sürede yapıldı ve ince elenip sık dokundu. Nerede ne amaçla kullanılacağı iyi kestirilmeye çalışıldı. Yine bu para Çin’in kasasından çıkmayacak. ABD tahvilleri bozdurulacak. Yani daha ilk adımda Amerika’dan para çıkmış olacak!

Böylece Çin ilk kez bu hacimde bir küresel oyuncuya dönüşecek ve muhtemelen global etkileri hemen görülecek. Nerede nasıl ve hangi yatırımlarda kullanılacak bilgisi gizli. Ama açık olan Çin’in Batı ve ABD ile rekabete şimdi de piyasa oyunculuğunu ekleyeeck olması. Bu özellikle ABD açısından kritik. Çünkü Amerika’nın can damarlarından biri bu alan.

Çin’in teknolojiden silaha, sanayiden turizme, liberalizasyondan ucuz mal üretim ve satımına kadar her alanda rakibi olan ABD, şimdi kendi parasına karşı da mücadele verecek.

Ama şunu da unutmamak lazım. Geçmişteki örnekler de bu türden savaşları-gerçeklerinde olmasa da-hep ABD kazandı. Çünkü kabul etmek lazım, “para” onların uzmanlık alanı. DTÖ, Dünya Bankası ve IMF’in de onların elinde olduğu düşünülürse…



/ amyalayanların uzlanık alanı. biz çin ile ortaklaşa yatırım yaptık . amerika kazansın da göreleim . amcık ağızlılar. nasıl yahudi soyulur. nasıl keredi kazanılır izlesinler. belki öğretir . götverenler sizi sizi kazandık . Biz atılımlar yapacağız. Tabiki mala vur. gelecek bizim ellerimizde şekillenecek. amyalayanlara ne düşecek . amcikerika bilmiyorum durum kötü. osmanlı bankası müfettişleri bir ara sizleri sunacak birkaç reçete. nasıl öderler bu karanlık borcu. hawai adaları bana kalır. texas bushun ciftlği bin laden ailesi göse kestirmiş. mustafa kemal ne diyor. ulan oralarda ince uzun bir yapıt varmıydı banada bir malak düştü . salman rüşdi ne diyorç. bende yaşarsam bir haiti ormanlığında tecavze uğrama fantazim var. zıncı olursa daha harika olar. Varmı böle fanyaziler icin yeni yatırım lmtd . Ak sakal ne diyor salman bende varanlar var. senin ejderha faziletini duydum .
mustafa kemal dedi ejderha fantazisi mi?
o ne lan gergedan duydumda bunu il gördüm .

clinton ne diyor. maymunlarda zeka parıltısı var .
henry ford ne denir muhakkak bir maymun parmaklatın .



Kissinger Türkiye'yi Kıbrıs'a nasıl itti!

CIA'in kamuya açtığı "aile mücevherlerini" yani eski belgelerini eşeledikçe Türkiye'yi yakından ilgilendiren tarihi belgeler ortaya çıkıyor. O belgelerin içinde Kissenger'ın Türkiye'yi Kıbrıs harekatına nasıl ittiği, Beyaz Saray'ın Kenan Evren'i nasıl desteklediği açıkça yazıyor!


Kissinger Türkiye'yi Kıbrıs'a nasıl itti!

CIA’in açıkladığı “Aile Mücevherleri” olarak isimlendirilen arşivi ve konuyla yakından ilgili CIA görevlilerine göre Dışişleri Eski Bakanı Henry Kissinger 1974’te Türkiye’yi Kıbrıs’ı işgal etmeye itti ve Yunan juntasının desteklediği darbe hükümetinin reaksiyonuna karşılık silahların Ankara’ya taşınmasına da müsaade etti.

1970’ten beri tutulan ve “Aile Mücevherleri” olarak bilinen yaklaşık 700 sayfadan oluşan CIA’in çok gizli raporları kamuoyuna açıklandı. Ulusal Güvenlik Arşivi Bilgi Edinme Yasası gereğince daha önce konuyla ilgili elindeki dört belgeyi kamuoyuna açıklamıştı.

Bahsi geçen belgelerin birinde Kissinger’ın 20 Şubat 1975’te yaptığı bir konuşmaya yer veriliyor. Beyaz Saray’a iletilen Memorandum’un yer aldığı belgede, Kissinger “Bütün her şeyin içinde bizi en fazla inciten CIA’in işleri ve Türkiye’ye yardım” diyor.

Yüzeysel olarak bakıldığında bu yorum zararsız gibi gözüküyor; ancak yorumun zamanlamasına bakıldığında Kissinger’ın 1974 Kıbrıs işgali için Türkiye’ye kanun dışı finansal yardım ve silah desteğini teşvik ettiği ortaya çıkıyor.

1974’ün Temmuz ve Ağustos aylarında, Türkiye Kıbrıs’ı ordusuyla işgal ediyor ve neredeyse tüm adanın 3’te birini alarak Ada’yı Kuzey ve Güney olarak ikiye bölüyor. Bir çok tarihçi Başkan Gerald Ford’un hem ulusal güvenlik danışmanı hem de dışişleri bakanı olan Kissinger’ın planlanan Kıbrıs işgalini önceden bildiği hatta aynı zamanda işgali teşvik ettiği düşüncesindeler.

Bazı Kıbrıs Rumları, önceden olduğu gibi, ABD ve İngiltere’nin Ada üzerinde etkinliklerini devam ettirebilmeleri için üzerinde düşünülüp taşınılmış bir plan olduğuna hâlâ inanıyorlar. Kıbrıs Israil, Mısır, Ürdün ve Suriye arasında 1973 Ekimi Savaşı’nda bir dinleme limanı olarak Doğu Akdeniz’de büyük bir öneme sahip.

Köşe yazarı ve aynı zamanda, “The Trial of Kissinger” (Kissinger’ın Duruşması) kitabının da yazarı olan Christopher Hitchens’a göre, o zaman bir çok Rum’un kesin olarak inandıkları şey, Başkakan Bülent Ecevit’in Harvard’ta Kissinger’ın göz bebeği olduğuydu.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen çeşitli istihbari kaynaklar da Raw Story’e Kissinger’ın Türkiye’yi Kıbrıs’ı işgal etmeye ittiğini ve Ankara’ya silah taşınmasına da müsaade ettiğini doğruluyor.

Ancak, o dönemde Türkiye’de çalışan eski bir CIA görevlisi Memorandum’da yer alan Türkiye’ye yardımla ilgili ifadenin Kissinger’in önerisini dinleyen Ford Yönetiminin, sağ görüşlü aşırı-milliyetçi General Kenan Evren ile masa altından iş yürütmesi olarak anlaşılabileceğini belirtti. Kenan Evren daha sonra Parlementoyu feshetmiş ve 1980 Darbesinin Türk diktatörü olarak kendini göstermişti.

Eski CIA görevlisi “Buradan şu çıkıyor, Amerikan Hükümeti doğrudan General Kenan Evren ile çalışıyordu ve demokratik olarak seçilen Türk Hükümetini aldatıyordu. Bu Kissinger tarafından teyit edildi çünkü Sosyal Demokrat Ecevit hakkında endişeleri vardı” diyor. Eski CIA görevlisi sözlerine, Kıbrıs ‘İşgal’inden sonra uygulanan silah ambargosuna atfen “Teknik olarak onlardan askeri yardımı kestik. Teknik olarak...teknik olarak, fakat bu askeri yardım ya da CIA yardımının, Kongre’nin yardımları kestikten sonrada devam ettiğine delalet ediyor. Bu Ecevit’in düşmesine ciddi şekilde neden olmuş olabilir” ifadelerini ekliyor.

Ayrıca eski CIA görevlisi demokratik olarak seçilen Ecevit hükümetinin, Johnson Hükümetiyle iyi ilişkilerinin olduğunu, fakat Kissinger’ın Ulusal Güvenlik danışmanlığını yaptığı Nixon yönetimiyle bir takım sorunlara sahip olduğunu belirtiyor. CIA kaynağı “Bu sorunların ne olduğunu hatırlamıyorum. Fakat Beyaz Saray’ın Ecevit’i sevmediğini iyi hatırlıyorum” diyor.

Ekopolitik.org



/soyulayık , aşırı milliyetçi Kenan evream . Ben o adamda kendi başına bir yarak yiyecek , ve lideri olacak bir ibnelik göremiyorum. o ibnenin kurulablarına bir bakmak lazım. kimlerden aldılar listeleri. hangi cia ajanları. Vaya hangi soysuzlar. Bu soysuzların bağlantıları belki kendileri hangi kargaşalıkların kurbanları . o orospu çocukalrını boğmak için ben ölüyü canlandırırım. bir daha ezerim bir melek . piç kurusu ajanlar. idam sehpası hazır. fransız kalmayın giyorin de kullanırız . ölüm meleği sizlerle. sıkıysa yakışın güle oynaya. bu dünyada ölüm sizler çin var. sizlerin yüzleri gülüyorsa bizde haram var. sizin gülme becwerinizden fazla bizde sizlerin kokmul ciğerinizi doğramak isteği var. piç kuruntıları ölüm var size ölüm . öldürüleceksiniz. yaşamak haram sz.

kobay ibneleriniz gerizekalı ahmaklar . piçler . görürüz hesaplarını. nerde o kudret nerde o devlet? yerim hepişinizi , soysuz piç .



27 Haziran 2007 Çarşamba

Akbank'tan Zorlu'ya dev kredi

Akbank'tan Zorlu'ya dev kredi

Zorlu, İstanbul Levent�teki Karayolları arazisi üzerinde inşa edilecek Zorlu Center�in finansmanı için Akbank ile 400 milyon dolar tutarında döviz kredisi anlaşmasına imza attı.

- 27 / 06 / 2007 15:48

Akbank tarafından sunulan kredi paketi, gayrimenkul geliştirme projesi kapsamında, Türkiye’de tek bir banka tarafından bir seferde verilen en yüksek tutarlı kredi olma özelliğini taşıyor.


Zorlu Yapı Yatırım A.Ş’nin Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisi proje finansmanı için Akbank ile yaptığı döviz kredisi anlaşması, bugün Zorlu Plaza’da imzalandı. İmza törenine Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katıldı.

TEK SEFERDE EN YÜKSEK DÖVİZ KREDİSİ

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, “Zorlu Yapı Yatırım A.Ş’ye sunduğumuz döviz kredisi, Cumhuriyet tarihimizde tek bir Türk bankası tarafından tek seferde verilmiş en yüksek tutarlı gayrimenkul geliştirme kredisidir. Bu anlaşma, Akbank’ın her segmentteki başarılı performansını ve gücünü göstermektedir. Akbank kurumsal, KOBİ ve bireysel segmentlerde daha fazla kredi kullandırmayı ve reel sektörümüzü daha fazla desteklemeyi hedeflemektedir” dedi.

Bu krediyle birlikte, Akbank’ta proje finansmanına yönelik kullandırılan kredi portföyünün 3 milyar doları bulduğunu belirten Kurtul, Zorlu Yapı Yatırım A.Ş.’ye sağladıkları kredinin bu krediler içindeki önemini vurguladı. Kurtul, yerli ve yabancı yatırımcıların son günlerde özellikle ilgi odağı haline gelen Türk gayrimenkul piyasasını desteklemenin önemli misyonlarından biri olduğuna değindi.

ZORLU: ÖRNEK KENT MİMARİSİ OLACAK

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise kredi anlaşması ile ilgili şunları söyledi:

“Karayolları arazisinde inşa edeceğimiz Zorlu Center için Türkiye’nin finans devlerinden ve en güvenilir bankalarından biri olan Akbank ile birlikte yürümekten mutluyuz. Zincirlikuyu’ya inşa edeceğimiz Zorlu Center’ı, kent mimarisinin en güzel örneklerinden birini oluşturarak İstanbul’a değer kazandıracak bir eser olarak tasarlıyoruz. Bunun için ilk etapta seçilecek 12 proje arasından, Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunulacak 4 projeden birinin belirleneceği uluslararası bir yarışma düzenledik. 'Avrupa Kültür Başkenti' unvanına yakışır bir mimari estetiğe ve işleve sahip olmasını amaçladığımız bu merkezi, 2010 yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Merkez tamamlandığında tüm dünyadaki gözler Türkiye’ye çevrilecek.”

Tüm yatırımlarında “önce ülkem” stratejisi ile hareket ettiklerini hatırlatan Zorlu, Türkiye’de gayrimenkul alanında yapılacak çok işin olduğunu söyleyerek, Zorlu Grubu’nun gayrimenkul sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alacağına dikkat çekti.



ANKA


/ çok karmaşık , deli , tedirgin , dertli ettim , desene , karmaşık .

/ çok yül . karmaşık . kabadayı . korun . tedirgin . delisin . delit . delik allaj , alayına .

/ karmaşık dostluklar . karmaşık makaralar . karmaşık kabadayılıklar . karmaşık olay . karmaşık türk . kabadayı baron / kalanlar bizim / kabadayı allak / kadınlar /

FT: Cari açık çift haneye çıkacak

İngiliz gazetesi Financial Times, para birimlerinin değerlerindeki dengesizliklerin dev cari açıklarının oluşmasına neden olduğunu belirterek şöyle devam etti:

- 26 / 06 / 2007 12:50

Financial Times gazetesi, “carry trade”in küresel bir deflasyonist çöküş ile tehdit oluşturduğunu belirttiği analizinde Türkiye’nin cari açığının GSYİH’a oranının 2009'a kadar yüksek iki haneli düzeye ulaşacağını öne sürdü. Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nda ise halen yüzde 8 olan sözkonusu oranın 2009'da yüzde 6.3'e indirileceği öne sürülüyor.

Ekonomi gazetesi Financial Times, düşük faizli para cinsinden borçlanarak getirisi yüksek para birimine yatırım yapma anlamına gelen “carry trade” nin “küresel deflasyonist bir çöküş” ile tehdit ettiği uyarısını yaptı.

Yatırımcıların üç yanlış inançtan hareket ederek rahatlandığını kaydeden gazete, bu üç yanlış inancı, hisse ve tahvillerin pahalı olmadığı, küresel likidite sellinin azalmadığı ve en kötüsü olursa ABD Merkez Bankası’nın onları kurtaracağı olarak sıraladı.

Bu arada, yaratılan şişkinliğin özgü doğası ve kaçınılmaz çöküşünün pek anlaşılmadığını da kaydeden gazete, “Şişkinliğin bir belirtisi, getirisi yüksek olan para birimlerinin yene karşı birçok yılın veya birçok on yılın en yüksek düzeyine çıkmış olmasıdır” diye yazdı. Gazete şu değerlendirmesini de yaptı:

“Alım gücü paritesi ile yapılan basit bir egzersiz, Yeni Zelanda dolarının, ABD dolarına karşın yüzde 20-25 aşırı değerli olduğunu gösteriyor. Türk lirası ise, yüzde 65 aşırı değerli. Yen ise, yüzde 30 kadar aşırı değersiz.”

İngiliz gazetesi, para birimlerinin değerlerindeki bu dengesizliklerin dev cari açıklarının oluşmasına neden olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Örnek olarak Türkiye’nin ve Yeni Zelanda’nın cari açığının GSYİH’a oranının 2009 yılına kadar yüksek iki haneli bir düzeye ulaşması bekleniyor. Japonya ise, aynı zaman diliminde rekor düzeyindeki yüzde 6-8’lik fazlaya doğru ilerliyor.”

Sonunda keskin bir yakınsamanın olması gerekeceğini savunan gazete, bunun da “carry trade” yapanların çok büyük zararına uğramasına neden olacağını öne sürdü.

Gazete, halen küresel “carry trade”in boyutunun en az 1.5 trilyon dolara ulaştığına dikkat çekerek para birimlerinin bir yakınsamanın yol açacağı zararların 550 milyar doları bulabileceğini savundu.

(ANKA)



ya bana bakın , cok boyut var bende . keskin yakınsamayı bilmiyorum ama keskin bir kamayım var.



carry trade den bol bol kazıklanıp da hala gerilim yaratarak , basın ve yayındaki köpeklerle. veya morgan stanleyvari kuruluş tüyolarıyla. BİZLERİ KÜÇÜK VE HALLİCE Görerek . veye Dierkt mason biraderlerle faizleri repoyu mepoyu eksik delirtirseniz. Bir de uyduruk açıklamalarla ört bas ederseniz alırım akıllarınızı . bir tevci . bir kot . bir tarım . deliren az geldi yine bekliyoruz . belleniceksiniz. Alacağım beyninizi . soyacağım sizleri . geoarge bush danışmanına ne sordu. Soyulduktan sonra sikişme oluyo mu ( Götünü kaşıyarak )

Rahşan Ecevit: Türkiye'de koloniler kurulacak!

Rahşan Ecevit, yabancılara satılan toprakların koloni haline dönüştürülmesi için hazırlıklar yapıldığını savundu ve yabancıların Türkiye'deki topraklardan faydalanmaları için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istedi


Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'nin ve Amerika'nın yıllardır Türkiye'yi bölüp parçalayıp yok etmek için uğraştığını savunarak, Türkiye'nin bu çabalara karşın "bütün ihtişamıyla ayakta" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin müttefik bildiği ülkelerin alttan alta PKK'ya destek verdiğini belirterek, “Mehmetçiklerimiz topraklarımızı korumak için şehit olurken hükümetimiz topraklarımızı gelir kaynağı olarak görüyor ve satışa sunuyor. Satılan toprakların miktarı geçmiş yıllara göre satılanların kat kat üstünde” dedi. Rahşan Ecevit, yabancıların Türkiye'deki topraklardan faydalanmaları için gerekli yasal düzenlemelerin geciktirilmeden çıkarılmasını istediği açıklamasında şöyle devam etti:

“Bu düzenleme, mülkiyet hakkı devlette kalmak üzere belirli bir süre için sadece kullanma hakkı biçiminde olmalıdır. Sattığımız toprakların kolonilere dönüştürülmesi için hazırlıklar yapılıyor. Günün birinde bu kolonilerin Türkiye Cumhuriyeti topraklarıyla çevrilmiş bir başka devlete ait toprak yani birer anklav halini alabileceği neden hesaplanmıyor? Biz Mehmetçiklerimizi boşuna mı ölüme gönderiyoruz?"



/ Bana bak raşan beni bölüklerle ilgilendir. Sokacağım görüşüne sen . Kancık madam o kadar ilgilisin vatanla milletle , vatan evlatlarıyla. O zaman ilgilen , tarihimizle , geçmişizle . öğretilmesini sağla , kancık. Sokarım sizin biraysel sihallahmamaınıza da sübyancılığınıza da , ali planlamamaızada . kancık. Var mı ekonomiye faydan. var mı bilim teknoloji , tarih bilinç.

sen ben veya biz . milyonlar amerikada almanyada fransda ingilterede. Kurdurabiliyonmu domino . Sen yönetim nasıl olur bilitmisin? Sen ne iş yaparsın. Senin oy verdiklerin ne yarağı yedi? . Götverenler. ayıcılık da ayıcıkıl . ne merhamet? ne halimiyet ne sinsi , ne yılan , ne karanlık . Götverensiniz. Yarraaağı olan var. ikkat et cok göze batır .



temelsiz ayılar. kökünüzü kazıytacağız. B eyinsizler. Delirirsin .

Aferim devam et diper göthoşların bu amacı olabilir diye . yağ sür sen . Masala vur . selam . dek

24 Haziran 2007 Pazar

PKK operasyonunda ilginç bağ

PKK operasyonunda ilginç bağ
Fransa'daki PKK operasyonunda ele geçirilen 310 bin euro'yu işadamı Hikmet Serdar'ın gönderdiği ileri sürüldü. Eroin kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Serdar'ın dinlenen telefonuna bir yarbay ve emekli general takıldı.
23 Haziran 2007 Cumartesi
Fransız polisinin PKK'ya yönelik olarak Paris'te yaptığı operasyonda 21 Temmuz 2006'da ele geçirilen 310 bin euro'yu gönderen kişinin, 47 kilo eroinin sahibi olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan Rado saatlerinin Türkiye mümessili işadamı Hikmet Serdar olduğu iddia edildi. Serdar'ın dinlenen telefonlarına emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat ile dolaylı olarak Yarbay Mustafa Nail Pekiner'in de takıldığı öne sürüldü.
"Terör örgütü üyesi olmak", "para aklamak" ve "terörizme para aktarmaktan" Cemal Aslan'la birlikte Fransa'da yargılanan Eşref Yolcu, parayı kendisine Hakkâri Yüksekovalı işadamı Hikmet Serdar'ın gönderdiğini öne sürdü. Fransız yetkililer, Türk makamlarıyla temasa geçti. Serdar'ın İran'dan getirilen 47 kilogram eroinle ilgili olarak tutuklandığı anlaşıldı. Türkiye'ye gelen Fransız yetkililer, 19 Nisan 2007'de cezaevindeki Serdar'ın ifadesine başvurdu. Serdar, paranın kendisine ait olmadığını iddia etti.

Dinlemeye takıldılar

Bu arada uyuşturucu soruşturması sırasında telefonları dinlenen Serdar'ın, Gebze'deki akaryakıt kaçakçılığı olayına adı karışan işadamı İbrahim Bilgehan Taşdelen'le yaptığı görüşmenin de dinlemeye takıldığı anlaşıldı. Serdar görüşmede, Ankara'da Jandarma İstihbarat'ta görevli Yarbay Mustafa Nail Pekiner'le yaptığı görüşmeyi anlatıyor.
Başka bir görüşmede ise Serdar, Yarbay Pekiner'in evini arıyor ve oğluna not bırakıyor. Bunun üzerine Serdar, kendisinin ve çevresinin telefon numaralarını değiştirtiyor.
İddialar üzerine halen Yarbay Pekiner'in şüpheli olarak ifadesi alındı. Yüksekova'da görev yaparken Serdar'ı tanıdığını kaydeden Pekiner, başka ilişkisi olmadğını söyledi.
Dinlemeye takılan bir başka kişinin de Güneydoğu'da görev yaptığı dönemde "teröre karşı daha duyarlı kılmak ve hizaya getirmek için hâkim ve savcıların oturduğu lojmanların yakınına bomba attırdığını" açıklayan emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat olduğu iddia edildi. Tokat da işadamını Hakkâri'den tanıdığını belirterek iddiaları reddetti. Savcı, Tokat ve Pekiner hakkında, delil yetersizliğinden takipsizlik verdi.


/ çok teşekkür. çok ilim . çürütürüm , çakırım , çok oluyonuz. çok ilim. çok mu tedbirsizsiniz. çok mu alakalıyım . çok mu ballıuım , barının , bakalım , karanlık , koyu , kotu , kortu , kot , kot , kor , kot , kom , kol , kos , kas , kay , kat , karınlık , tedbir , teşekkür , tehlikelisin , bir ilim sez , tecrübe

Ordu ekonomide ulusalcılıktan vazgeçti

Ordu ekonomide ulusalcılıktan vazgeçti

Orduya bağlı bir kurumun iştiraki olan Oyak'ın satışı orduyu etkiliyor. Kimilerinin karşı çıktığı bu satışı analistler, 'ordunun ekonomide ulusalcılıktan vazgeçmesi' olarak yorumluyor.

OYAK Türk'tü Türk kalmadı - 24 / 06 / 2007 15:09


<

Gazeteport yazarlarından Murat Sabuncu, Oyakbank'ın satışını, orudunun ekonomide ulusalcılıkta vazgeçmesi olarak yorumladı.

Her yer kırmızı beyazdı, salon kıpır kıpır... Podyumda bir ileri bir geri yürüyen etkileyici adam üç kuruluşun; Türk Telekom, TÜPRAŞ ve Erdemir'in yerli sermayede kalması gerektiğini savunuyordu. Biraz sonra "hangisini alalım oylaması" yapılacaktı. TÜPRAŞ mı, Erdemir mi? Her ikisi için de yüksek oranlarda "alalım" kararı çıktı. Salon alkıştan çınlıyordu.

OYAK'ın satışı açıklandıktan hemen sonra bağlandığım Habertürk'te Melda Yücel'in programında anlattım yukarıdaki anektodu. 7 Eylül 2005'te Antalya'da yapılan OYAK'ın toplantısına katılmıştım ve yukarıda anlattığım, Çoşkun Ulusoy'un konuşmasıyla başlayan toplantıdaki heyecana gazeteci olarak şahitlik etmiştim. O günler ekonomide ulusalcılık rüzgarının sert estiği günlerdi.


Çalıştığım Milliyet Gazetesi'nde bu konuyla ilgili onlarca habere imza atmıştık. Sadece OYAK değil TOBB, ASO gibi kuruluşlar, Türkiye'nin büyük holdingleri, "önemli kuruluşlar yerli sermayede kalmalı" açıklamaları yapıyordu. Canlı yayınlanan kimi ihalelerin ardından ceketin cebinden Türk bayrağı çıkarıp sallayan bile oluyordu. Ama OYAK'ın durumu farklıydı. Her ne kadar "Burası askere bağlı ama ticari olarak bağımsız bir kuruluş" dense de o dönem "yerli malı yerlide kalmalı" sloganının ordu tarafından da savunulduğu izlenimi yayılıyordu.

Bu kısmen de doğruydu. İlerleyen günlerde Erdemir, OYAK tarafından alındı. TÜPRAŞ yine yerli sermayenin, Koç'un oldu, Türk Telekom ise Hariri ailesinin. Durum 2-1'di yani. Gerçi her üç satış için de "şimdilik yerli vurgusunu yapmalıyım". Aradan yaklaşık iki yıl geçti. Bu süreçte Türkiye'de pazar payı yüzde 3'ler düzeyinde olan OYAK'ın bankasına kimi yabancı müşteriler gelip gitti.

Sonuçta da 19 Haziran 2007'de OYAK Hollandalı ING'nin oldu. OYAK aslında ekonomik bir zorunluluğu yerine getirdi. Erdemir'in OYAK'a devri 2.9 milyar dolarlık bir finansmanı gerektiriyordu. Üstelik burayı alan kurumun yatırımları devam ettirmesi şartı da vardı. Bankayı satarak Erdemir'in borçlarında bir rahatlama yaratıldı.

Bu arada bankacılık açısından da önemli bir gelişme yaşandı. OYAK Bank Silahlı Kuvvetler'in karargahlarındaki tek banka. Onbinlerce ordu mensubu başta maaş olmak üzere işlemlerini burada yapıyor.

Şimdi bu pazar için de Türk bankaları arasında büyük rekabet olacak. Karargahlarda yeni banka-bankaları görebiliriz. Satın alan ING Group'a gelince. Türkiye için yazdıkları iki rapor var önümde. Birincisi 2005 yılına ait. Türk ekonomisi için "korkutucu bir tablo" çiziyor. İkincisi yeni tarihli, bundan üç ay önceye ait. "Abdullah Gül cumhurbaşkanı olursa darbe olabilir" notunu taşıyor. Her ikisini de ilerisi için dikkatle not etmek gerekir.

Yazıyı daha fazla uzatmayayım. Bir tespitle bitireyim. OYAK'a bakarak ekonomide askerin duruşuna dair sonuç çıkaranlar sanırım artık farklı bir düşünce biçimine geçmeliler. Ordu bu satışla "ekonomide ulusalcılıktan vazgeçildiği" mesajını veriyor bence. Bu iyi mi kötü mü? Bankacılıkta yabancı payının yüzde 42'ye çıktığı son operasyondan sonra oturup hep beraber düşünelim. Ne dersiniz?

Gazeteport


/ Mevcut ordu dediğinizin temel özellikleri , kalın yarmalar , kayırmalar , dünyadan uzak , geçmişi mandacılık , karmaşık , kollan , koyulan , koruklan.

Serbest piyasa , korumacılık , liberal ekonomi , girişimcilik , akıl , teknoloji , bilim , bilişim , tarih , milli bilinç alanlarında akıldan tamamen uzaklar.

iş yapmışların kazançları çalındı çırpıldı . ulsalcılık diyerek işbirlikçileriyle beraver bir oy alacaklar . Bu yarmalarla bu şirketlerin türk kalmayacağı belirli .Tam anlamıyla bir hülle. Karmaşık bir konu. Kimler yarma . Kimse . konuşacağım yarılacaksınız . Bir hiçsiniz. Bir hükümet. Bir tedirdin .


Biz alırız Hak . Karanlık bir uyum. Biz yapacağız yatırım. Biz yalayacağız. Biz üstünüz. Biz tedirginiz. Biz öpperiz. Biz kalabalığız. Biz orduyum . Biz delimiyiz. Güvendiğiniz mekanlarda ölüm karalılığı . Siz öyle bir mekandasınız. Satarım sizleri. Kaşındın sen. siz böylesiniz. Güven amerikaya . Amerikada öldürelim sizi. Gönder fransızı. anladı o . Gerilim yarattım . Gererim . Deliririm. Tedirginim. Telaşlandım . Teşekkür.

Amerikan çocıklarını amerikalılara öldürebilir. Bu iş parayla sırayla. Kimler kimleri öldürmüyorki. Delirirsin sen. Hararet . Haklı . Karlı . Koaman . Kuala . Kitqab . Kut . Kuba . Koru . Korunak . Kel gerim .Fellik Fellik. Deli arıyoruz . Değişik bir koyu. Kaliba delirttim. Tedirgin. Değişik . Gel buraya. Delirirtririm. Delisin. Jale . Jum. Boom . Bomba . Batyıldım bu konu. Bareka. Ballısın. Bayık. Ballı. Bahane karanlık

Darbe tellalı ABD'ye gelin gidiyor

Türkiye'ye 'yakında darbe olacak' diyen ve senaryo skandalını gözü kapalı yalanlayan Zeyno Baran nişanlısı ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bryza ile evlenecek.


Darbe tellalı ABD'ye gelin gidiyor

Bahar Bakır'ın haberi:

Zeyno Baran ilk kez 2006'da Newsweek'te yayımlanan makalesiyle Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Yazdığı makalede "2007'de Türkiye'de darbe olma ihtimali yüzde 50-50" diyordu. Bir yıl sonra, geçen hafta Türkiye'yi neredeyse bir krize sürükleyecek olan "dehşet senaryolarıyla" yeniden gündeme oturdu.

Zeyno Baran 31 Ocak 1972 doğumlu. Gazeteci bir ailenin kızı. Babası Ahmet Uran Baran, Hürriyet'in ilk Moskova ardından Atina temsilcisiydi. Annesi Füsun Arsan da Günaydın'da gazeteciydi. Zeyno Baran Avusturya Kız Lisesi'nden 1991'de mezun oldu. ABD'nin en prestijli siyaset okullarından Stanford Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler okudu.

1996'da Dünya Bankası'nda Kemal Derviş'le Bosna konusunda çalıştı. Think tank hayatına ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından CSIS'te (Center for Strategic and International Studies) Bülent Ali Rıza'nın başkanlığını yaptığı Türkiye programında başladı. 1998'de CSIS'te Gürcistan Programı'nı kurdu. Özellikle Kafkasya ve enerji sorunu üzerinde yoğunlaştı. 2003'te Nixon Center'a geçti. Uluslararası Güvenlik ve Enerji Programları Masası başkanı oldu. Üç yıl çalıştığı Nixton Center'dan 2006 Nisan'ında ayrıldı ve Hudson Institue'a geçti. Bu geçişe neden olarak Nixon Center'ın aşırı realist politikalarını gösterdi. Halen Hudson Institue'un Avrasya Politikaları programının başkanı.

Onu tanıyan kişilerin bir kısmı Zeyno Baran'ı aşırı çalışkan, çok hırslı biri olarak tanımlıyor. Az yiyip az uyuduğunu, sosyal hayatının yok denecek kadar az olduğunu anlatıyorlar. Bazıları onun okulda karizmatik ve parlak olduğunundan bahsederken, bazıları da aşırı birikimli ve uzman denebilecek biri olmadığını, hâlâ bir çocuk olduğunu belirtiyor.

Zeyno Baran son günlerde yaşadıklarını "kocaman" bir yanlış anlaşılma olarak yorumluyor ve "Analizlerime devam edeceğim" diyor. Bu yıl içinde nişanlısı ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza ile evleneceğini de ekliyor.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştünüz. Gündeme geldiğiniz konuyla ilgili gelişmeleri nasıl karşıladınız?
Toplantı bitince Paris'e döndüm. Olayları ertesi gün öğrendim. Başta gelişmeleri çok da ciddiye almadım. Ama Türkiye o kadar gerilmiş ki, hemen şahsım ve toplantıya katılanlar için kötü niyet arandı. Kesinlikle böyle bir şey yaşayacağımı beklemiyordum. Böyle kapalı toplantılar hep olur. Mesela biz "ABD İran'a girerse ne olur?" gibi sorular üzerinden çalışmalar yaparız. Toplantı öncesi dönemde senaryolar yazıldı. Fakat o dönemde ben Türkiye'deydim. Dönünce toplantının amacı, katılımcılar konuşuldu. Bu senaryolara gerek görülmediğine karar verdik. Zaten bu toplantının amacı Türkiye'nin sabrının kalmadığı, Kuzey Irak'a girebiliriz mesajlarını verirken o bölgede büyük sıkıntılar yaşayan ABD'yle bir fikir tartışmasıydı. Çünkü ABD PKK'yı El Kaide gibi görmüyor. Beni en çok üzen bana CIA ya da MOSSAD ajanı yakıştırmalarıydı.

2006'da da Newsweek'teki yazınızla dikkatleri üzerinize çekmiştiniz. Bu tür yazılar ya da denildiği gibi "senaryolar" üretmeye devam edecek misiniz?
Yazılarımda birilerinin dikte ettirdiği şeyler yok. Newsweek'teki yazımın tek talihsizliği zamanlamaydı. Benim yazımdan önce Ahmet Necdet Sezer olsun, Yaşar Büyükanıt olsun bu tür söylemler yapmışlardı. Ayrıca ben bir analiz ve yorum yaptım. Yaptığım şey haber değildi.
ABD ve Avrupa'da içerideki gerginliğin tam anlaşılmadığını ve bu sürecin sürprizlere yol açabileceğini düşündüm.
O yüzden bunu yabancı bir dergide yazdım. Yani bir senaryo yazmadım. Analizlerime devam edeceğim. Önümüzdeki birkaç ayda Türkiye-ABD ilişkileri gerilmemesi konusunda, ABD'nin El Kaide ile PKK'yı aynı kefeye koyması ve bir an önce somut adımlar atması konusunda yazıp çizeceğim. Türk iç politikasıyla ilgili değil...

"Ne Mesut Yılmaz'a ne de başka bir Türk lidere danışmanlık yaptım"

Washington'da çalışmak, gelişmelere oradan bakmak nasıl bir şey?
ABD'deki bir düşünce kuruluşunda çalışmak, başka bir ülkede çalışmaktan çok daha tatmin edici. Yaptıklarınız en azından dikkat çekebiliyor, karar alma sürecini etkileyebiliyor. Herhangi bir ayrımcılık yapılmıyor. Böyle bir yerde çalıştığım için şanslıyım. Ama bunun için 11 yıl çok çalıştım.
Son iki-üç yıldır Washington'da en önemli konu Irak, Afganistan, Çin, Pakistan. Türkiye ciddi bir kriz olmadan burada gündeme gelmiyor. Türkiye ile ilgili toplantılara belirli kişilerden başkası katılmıyor.

26 yaşındayken Mesut Yılmaz'a Mavi Akım Projesi'yle ilgili olarak danışmanlık yaptığınız, özel bir uçakla kendisiyle Moskova'ya gittiğiniz yazıldı.
Bu soruyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Ben ne Mesut Yılmaz'a ne de başka Türk bir lidere paralı ya da parasız danışmanlık veya arabuluculuk yaptım. Mavi Akım projesine yapılmadan önce ve sonra da karşıydım çünkü Türkiye'nin çıkarlarına uymadığı görüşündeyim. İkincisinin de öyle. Mesut beyle o dönemde bir-iki görüşme yapmıştık. Mavi Akım'a jeopolitik nedenlerden dolayı olumlu bakmadığımı anlatmıştım. Kendisi "Rusya'daki seyahate katılır mısın, belki görüşün değişir" dedi. Ben de hiçbir söz vermeden gittim. Bundan sonra da projeyi desteklemediğimi belirten makaleler yazmaya devam ettim.

Bu kadar genç yaşta bu sorumluluğu nasıl aldınız, neden Yılmaz sizin gibi genç birine danışmayı tercih etti?
Ben her şeyi bilmem. Kendi konularımı (Avrasya bölgesinde doğalgaz ve enerji politikaları, Türkiye-ABD ilişkileri, İslam-demokrasi ilişkisi) iyi bilirim. Bana değer verdiği için danıştığını düşünüyorum. Gürcistan'dan Kazakistan'a, Fas'tan Fransa'ya kadar üst düzey liderlerle görüşme fırsatım hep oluyor. Bu benim için alışılmadık bir durum değil. Annem ve babam tanınmış gazeteciler olduğundan 15 yaşımdan beri Türkiye'deki parti liderlerinin, işadamlarının evimize girip çıktığını bilirim.

"Genetik mühendisi olacaktım; kanımda politika varmış"

İki önemli gazetecinin bulunduğu bir ailede büyüdünüz. Nasıl geçti çocukluğunuz?
Benim çocukluğumda ikisi birlikte değillerdi. O yüzden bana annem ve anneannem baktı. Veli toplantılarında herkesin annesi olurdu, benimki yurtdışındaydı. Annem çok güçlü, girişken ve bağımsız bir kadındı. Erkek arkadaşlarıma karşı beni çok korurdu. Babam ise ağırbaşlı, ciddi, mesafeli, her şeyi kendine dert eden bir kişiydi. Çok zor yerlerde çalıştı. İki gazeteciyle düzgün bir aile hayatımız çok yoktu. Çünkü zor ve stresli bir meslek. Ama ikisi de çok çalışkandı.
Annem sonra Zafer Mutlu'yla evlendi. Onu hiçbir zaman üvey baba olarak görmedim. Kardeşimizi kaybettikten sonra aile içinde bir trajedi yaşandı. Çok zor günler geçirdik.
Annem de babam da "Gazeteci olma" diye bana çok söylediler. Lisedeyken matematik ve fizikte çok iyiydim. Amerika'ya genetik mühendisi olmak için gitmiştim. Fakat kan çekiyor derler ya, uluslararası ilişkiler okudum ve yine politika içinde kaldım.

Bu noktaya gelmenizde ailenizin payı var mı?
Amerika'ya gitme kararımı kendim aldım. Bir yıl boyunca odama kapanıp ders ve İngilizce çalıştım. Üniversiteden sonra ne yapayım diye büyüklerimle konuştum.

Kaç dil biliyorsunuz?
Türkçe ve İngilizce. Sekiz yıl Almanca eğitim görmeme rağmen konuşmayınca çok unuttum. Bir ara Fransızca ve Latince de öğrenmiştim ama unuttum şimdi.

"Kıyafetlerim Network'ten, ayakkabılarım Divarese'den"

Okul yıllarınızdan neler hatırlıyorsunuz?
Çok çalışkan ve düzgün bir tiptim. Öğrenciyken anti-popüler bir tip değildim ama popülerdim de denemez. Sınıf başkanıydım. Hiç çekinmeden Avusturyalı hocalarımla tartışırdım aklıma yatmayan şeyleri... Okul çıkışı eve gitmezdim. O dönemde Taksim'de McDonald's açılmıştı. Bazı arkadaşlarımla oraya giderdik.

Günlük hayatınızda nasıl bir kadınsınız?
Giyim kuşam konusunda annem bana hep kızar. Makyaj, saç ve kıyafetle ilgim yok. Sade ve spor giyinirim. Renk konusunda aşırı derecede muhafazakarım. Çok fazla siyah giyiyorum. Kendimi zorlayarak arada kırmızı ve pembe bir şeyler almaya çalışıyorum. Modayı takip ettiğim söylenemez. Alışverişimin tamamını Türkiye'den yapıyorum. Kıyafetlerimi Network'ten alıyorum, ayakkabılarımı Divarese'den. Nişanlım Bryza ise Vakko ve Mudo'yu çok seviyor. Gömlek, kravat ve ceketlerinin çoğunu o da Türkiye'den alıyor.

Annesi Füsun Arsan:

"Hırslı değil, çalışkandı. IQ'su 158'di"

Kızınızın Türkiye'nin gündemine bu şekilde oturacağını hiç düşündünüz mü?
Ben kızımın hep çok iyi işler yapacağını biliyordum, yaptığını da görüyorum. Olanları yanlış anlaşılma, durumu iyi analiz edememe olarak değerlendiriyorum. Benim küçük kızım tarafsızdır. O hiçbir ideolojinin arkasında değildir, çalıştığı Hudson Institute'un bile.

Peki kızınıza yönelik suçlamaları duyduğunuzda ne yaptınız?
Hemen aradım. Çok üzgündü ve şaşırmıştı. Sadece PKK konusunda konuşulduğunu, her şeyin yanlış anlaşıldığını söyledi. Kızımla gurur duyuyorum, tüm dediklerinin arkasındayım. Zeyno'yu taraf yapmak istediler ama o laik, Müslüman, arkasında hiçbir güç olmayan biri.

"Zeyno'nun geleceği çocukluğundan belliydi"

Bir dönemin en tanınmış gazetecisisiniz, eski eşiniz de. Kızınızın bu mesleği seçmesinde payınız oldu mu?
Aslında çocuk yaşlarında politikaya atılacağının sinyallerini başarılarından veriyordu. Zeyno Avusturya Lisesi'ni çok yüksek bir dereceyle bitirmişti. Bu derece ona Almanya ya da Avusturya'da bedava okuma hakkı tanıyordu. O ise ABD'de eğitim çok daha iyi diye oraya gitti. Oranın en büyük sekiz üniversitesine başvurdu ve hepsine de kabul edildi. Stanford Üniversitesi'ni birincilikle bitirdi. Ondan bu kadarını beklemiyordum açıkçası. İslam ve demokrasi konulu bitirme teziyle en kıymetli ödül olan Firestone Award'u aldı. Ben orada bu çocuğun geleceği belli oldu dedim.

Zeyno için çok çalışkan, hırslı bir insan diyorlar...
Zeyno çok akıllı, çok çalışkan ve mütevazı bir çocuktu. Uslu ve sakindi. Hassastı. Ödevlerini en kısa sürede bitirirdi. Hatta ben fazla çalışıyor diye onu çalışma masasından uzaklaştırırdım. IQ testi yaptırmıştık, 158 gibi yüksek bir derece çıkmıştı. Bu kızın parlak olacağı o zamandan belliydi.
Sosyal hayatına da önem verirdi. Sinemaya gitmeyi ve arkadaşlarıyla takılmayı çok severdi. Spora bayılırdı. Çok iyi tenis oynar, solak olduğu için engellenemez backhand'leriyle karşısındakileri yenerdi. Ayrıca çok da iyi kayak yapar, Avusturya Kız Lisesi'nde kayak takımında ödülleri var. İyi bir yarışçıydı. Ama dizi sakatlandı. Fitness'ı da çok sever.
ABD'de üniversite bittikten sonra orada yaşamak için ilk başta bir think tank'te çalıştı. Ayrıca bir de ek iş bulmuştu. Tercüme yapıyordu galiba. Dolayısıyla hırslı değil çalışkandı. Hâlâ sorarım "Kızım bu kadar çalışıyorsun, bari para kazanıyor musun?" diye "Uf anne, ne parası" diyor.

"Byrza ile evleniyoruz"

Sizi tanıyanlar sizin için yemez içmez, deli gibi çalışır, çok hırslı diyorlar. Çalışmaktan özel hayatınıza vakit ayıramıyor musunuz?
Amacım para ve şöhret olsaydı başka tür iş yaparım. O yüzden hırslı değilim. Evet, alanımda derinleşmek için çok çalışıyorum. Bu suç mu? Genelde hafta içi sabah 8'den akşam 9'a kadar çalışıyorum. Toplantılar, yemekler, kendi özel çalışmalarımla geçiyor. Hafta sonunda spor salonuna gidiyorum. Kitap okuyup arkadaşlarımla kafelere gidiyorum.
Nişanlım var: ABD Dışişleri Müsteşarı Yardımcısı Matthew Bryza. O da benim gibi çok yoğun çalışıyor. Birbirimizi arayıp "Haydi yemek yiyelim" ya da "Eve dönelim" demesek sabaha kadar çalışacağız. Birlikteyken evde zaman geçirmeyi, klasik müzik dinlemeyi ve konuşmayı seviyoruz. Yaşlı gibiyiz değil mi? İleride çocuğum olduğu zaman daha az çalışmayı düşünüyorum. Ama işimi hobim gibi görüyorum.

Peki ufukta evlilik görünüyor mu?
Evet, bu yıl içinde evleneceğiz.

CSIS, Nixon Center sonra Hudson Institute'ta görev yaptınız. Sonraki basamak ne?
Gerçekten bilemiyorum. Başta Hudson'a girmekten tereddüt etmiştim. Çok fazla neo-con olarak tanınıyor. Ama sonra böyle olmadığını gördüm. Enstitü de bu imajının sadece kurucusundan geldiğini düşünüyor. İş hayatında her şeyi oluruna bırakıyorum

(Milliyet)



Bak kürt . 3 cümleni okudum . 3 cümle sarfet , 3 cümle duydum . Elime düşsen . Hemen idam etmem. Acı cektire cektire yaşatırım. Cehennemliksin. Farkındasın artık. kürtsün. Alımlısın takib ediyoruz. Senin gib değerler üst makamlar buluyor. Üst makamlarınızı da takib ediyoruz. Düşüreceğim sizleri .


Beynin . çok yanman lazım. çok yatırım lazım . Çok karmaşık. Çok tepkilisin. seni adam aadam dam ameileyat cok ilerde. beyin. cok derin. deliyim ben. yok deliyim ben. çok delirtirim kız . Çok manyak. Cok delisin. inşallah yakında gelicem. Bir milletle nasıl uğraşılır göstericem . Cok dertlisin. Derin Allah . akıl. Yankım . Yakarım. Yalakalar art. Çok şom ağızlılar var

Hudson senaryosu ve tarihin dikiz aynasında o suikast

Bir süre önce Hudson Enstitüsü’nde cereyan ettiğini öğrendiğimiz o malum toplantıda planlanan suikastlar aslında zincirin son halkası... Peki zincirin ilk halkaları hangieri? İşte bunun için bu köşede tarihi bir ‘dikiz aynası’ olarak kullanıyoruz. Bu aynaya baktığımızda yakın tarihten kanlı bir olay düşüyor hafızamızın kırılgan kabuğuna. Yıl 1913...


Hudson senaryosu ve tarihin dikiz aynasında o suikast

1960’ların ‘iletişim peygamberi’ olarak selamlanan düşünürü Marshall McLuhan’a göre toplumlar, tanıklık ettikleri ‘şimdi’yi bir türlü göremezler, yaşadıkları çağı sürekli geçmişin kavramları ve düşünce alışkanlıklarıyla değerlendirirler. Buna göre toplumların önlerinde duran gerçeklik ancak ve ancak onların dikiz aynalarının görüş mesafesine girdiğinde dikkate alınmaya başlar.

İşte Hudson Enstitüsü’nde cereyan ettiğini ‘her nasılsa’ öğrendiğimiz malum toplantının suikast üzerine kurulu senaryoları da aynı etkiyi bıraktı. Hafızası çöle dönmüş bir hasta misali bu tür toplantıların ilkiymiş gibi algıladık onu ve başladık bir yerleri balyemez toplarıyla dövmeye. Sanki tarihte ilk bizim başımızdan geçiyor bu tür olaylar ve sanki daha önce bu filmi hiç seyretmedik.

İşte bunun için bu köşede tarihi bir ‘dikiz aynası’ olarak kullanıyoruz ya. Bu aynaya baktığımızda yakın tarihten kanlı bir olay düşüyor hafızamızın kırılgan kabuğuna.

O uğursuz 1913 yılındayız. Bir yıl önce başlayan savaş sonunda ‘ikinci Anadolu’ yapmak için onca asır gayret kanatlarına binip sabrın memesinden emzirdiğimiz Balkanlar’ı terk etmiş, hatta sevgili Edirnemiz dahi Bulgar çizmesi altında inlemeye başlamıştır. Savaş devam ederken ‘Bu iş uzaktan kumandayla yürümüyor, Edirne Bulgar’a veriliyor’ diyerek Sadrazam Kámil Paşa’ya silah zoruyla istifa mektubu yazdıran Enver Paşa’nın önünde şimdi 31 Mart İsyanı’nda İstanbul’a yürüyen Hareket Ordusu’nun başındaki Mahmud Şevket Paşa duruyordu. Eski tüfeklerden olan Paşa hem Genelkurmay Başkanı’nın amiri konumunda, hem de başbakandı ve muazzam yetkileriyle İttihatçı üçlünün eylemlerini kısmen frenliyor, bu yüzden iktidarları, Sina Akşin’in tabiriyle, ‘denetleme iktidarı’ndan öteye gidemiyordu.

CENAZE ARABASI

Bundan tam 94 yıl önce, yine bir haziran günü II. Abdülhamid tahttan indirildikten sonra Osmanlı Devleti’nde en güçlü adam konumunu kazanan Mahmud Şevket Paşa pusuya düşürülerek hayatını kaybedecekti (11 Haziran 1913).

Olay şöyle gelişmişti:

Boş bir tabut bulunup Ahmed Nazmi Paşa’nın otomobiline konulmuş, güya cenaze taşıyormuş gibi bir izlenim uyandırılmıştı. Otomobil Divanyolu’na sapan sokaklardan birinin köşesinde beklemeye başlamış, tam Mahmud Şevket Paşa’nın otomobili Beyazıt’tan hareket edip de yanlarına yaklaşacağı sırada yola çıkmıştı. Tabii cenazeye hürmet lazım, değil mi? Paşa’nın şoförü sözde cenaze arabasının geçmesini beklemiş, araba geçmiş fakat az sonra, plan gereğince aniden durmuştu. Böylece Mahmud Şevket Paşa’nın makam arabası kapana kıstırılmıştı. Öndeki arabadan çıkan Topal Tevfik, tabancasıyla Paşa’nın üzerine kurşun yağdırmış, etrafta toplanan arkadaşları da koroya katılınca araba ve içindekiler kalbura dönmüştü. (O anı bir daha yaşamak isteyenler Harbiye’deki Askeri Müze’de sergilenen arabayı kendi gözleriyle görebilirler.)

/uğur mumcu cinayeti /

Böylece suikastin ilk adımı amacına ulaşmış oluyordu. Ancak bu iş burada kalmayacak, hesapta Enver, Cemal ve Talat Paşa’nın yanı sıra iki Yahudi İttihatçı da temizlenecekti. Bunlar Nesim Ruso ve Emanuel Karasso’dur. Hedeftekilerin ortadan kaldırılmasıyla İttihatçıların beyin takımı imha edilmiş olacak, ardından tasfiyeler başlayacak, İttihatçı kadro gemilere bindirilip sürgüne yollanacak ve Osmanlı iktidar gemisi yeni rotalara girecekti.

/grçği bulacağız kacırmayın konular ./


Peki hangi yeni rotalara?

Mahmud Şevket Paşa İttihatçılar tarafından mı öldürtülmüştür? Sonuçta Truimvira denilen Enver, Cemal, Talat üçlüsünün önü bu suikastle açılmış, yani kárlı çıkanlar onlar olmuştur ama bunun daha derin ve uluslararası bir komplo olduğu şüphesine davetiye çıkaran kanıtlar var elimizde. Üçünü görelim:

1. 5 ay önce zorla istifa ettirilen ve İngiliz taraftarlığıyla tanınan Kıbrıslı Kámil Paşa, cinayetten 15 gün önce, sessiz sedasız İstanbul’a dönmüştür. Neden?

2. İngilizler, II. Abdülhamid döneminden beri Almanlara kaptırmış oldukları ticarî ve siyasî nüfuzlarını geri alabilmek için çalışıyorlardı. Bu amaçla Bağdat Demiryolları’nın uzanacağı Basra Körfezi’ni kontrole etmeye, dahası, Fırat ve Dicle üzerinde gemi işletme tekelini almaya ve bazı sınır sorunlarında tavizler koparmaya uğraşıyorlardı. Bu görüşmelerin Kámil Paşa zamanında başlamış ve suikast tarihinde henüz sonuçlandırılmamış olması ilginçtir.

3. En önemlisi de, Irak petrolleri sorunudur. İngiltere, harıl harıl Almanya’ya kaptırmakta olduğunu hissettiği bu geleceğin muazzam petrol damarları üzerine nasıl çörekleneceğinin hesaplarını yapıyordu (nitekim amacına 5 yıl sonra ulaşacaktı). Osmanlı Devleti’nden, kurulacak bir şirkete imtiyaz, yani yasal ayrıcalık tanımasını istedi. Osmanlı Devleti de buna, Almanları güvendirmemek için sermayesinin iki devlet arasında paylaşılması şartıyla razı oldu. Çarpıcı bir rastlantı: Bu imtiyaz anlaşması, tam da suikast günü imzalanmıştı!

Dikiz aynamız bugün neyi gösteriyor? Neyi koparmak istiyorlar da koparamıyorlar, dersiniz.

Sorular ki akar gider sonsuza...

star- Salih Mercan



/ gerekenler gerilim . Ama faydası yok . Yolcu yolunda gerek. Çok çılgınsınız. Böyle tükürük . Böyle karıncalandı . Böyle gerilim yaratan işler . Böyle kahpeliklerle , fitnelerle atılan temeller. Karşılığını almaktan çekinmem. Tanıdım ben sizi . Utanırım anlatmaya. Aşkım benim. utan. Severim seni. Seciyorum ben koyun. Karanlık. tebe teşekkür

Ex- müslümanlar komitesi saldırganlaşıyor!

Ex-müslümanlar, Küresel güçlerin İslamofobi yaratma hareketinin en önemli aygıtlarından biri haline geldi... Avrupa'da tarafından el üstünde tutulan ex-müslümanların, yeni yıldızı Hırsi Ali'nin papucunu dama atacak cinsten! İşte Ehsan Jami ve İslam'a yaptığı çirkin saldırı! iyibilgi özel- Hollanda


Ex- müslümanlar komitesi saldırganlaşıyor!

Holanda'da İşçi Partisi'nden (PvdA) İran asıllı Ehsan Jami, Trouw gazetesine verdiği demeçte Hz. Muhammed'i Bin Ladine benzetti. Ex-müslümanlar komitesi kurucusu Jami Kuran'ın okunulduğunda Hz. Muhammed'in adeta bir kriminele benzediğini söyledi. "Eger Muhammed şimdi yaşasaydı onu Usama bin ladin ya da Saddama benzetebilirdik" diyen Ehsan Jami peygamberimiz için şu sözleri söyledi " Korkunç bir adam, güzel söz söyleyen, ama arkandan hançeri sokabilecek birisi. Ona karşı olan saygım ve sevgim nefrete dönüştü."

13 sene önce İran'dan ailesi ile birlikte Hollanda'ya göç eden Ehsan Jami Müslümanlarla bu konuyu konuşmanın tabu olduğunu ve Müslümanların en büyük problemi kendi dinlerine karşı kritik veremediği olduğunu belirtti.

Havva Likoğlu-Hollanda


/
kücücüksün . seninle yıldızım barışmaz . Ama öldürülmeye değersin. Başka bir değerliliğin var mı? kiminlesin? Tedbirsizsiniz.

Amerikalılar. Ya cehenbene gidini ya da cehennemi sizin ayaklarınıza getirelim.
/

Üsame bin laden ne demiş. Bırakın da alkışlayayım .
bill clinton ne demiş. Hayret yutkundum .
usame bin laden ne demiş. Lakayt bir korun .

Ak sakallı dede ne diyor. benim işim var ilgilendirmiyor beni.

mustafa kemal . Hiram ustanın götün ekazık çakmak lazımmış . İbne kemalizm ciler bir düerteleyim sizi ben. karmaşık bir kurban .

ismet paşa ne diyor. puşt bir kurbanmış. benim yaralı götüm 3 tane kurbanı kaydırır çüğ

Mühendis intiharında İsrail parmağı

Aselsan'da F-16 projeleri üzerine çalışırken intihar eden 3 ODTÜ'lü mühendisten birinin babasından çarpıcı açıklamalar: "İsrail'den çok önemli bir teklif almıştı ki..."


Mühendis intiharında İsrail parmağı

Aselsan'da mühendis olarak çalışırken, 2007 yılı Ocak ayında intihar eden Alim Ünsem Ünal'ın (30) ailesi, çocuklarının ölümüyle ilgili dosyanın yeniden açılmasını istiyor.

Baba Şemsettin Ünal, oğlunun kesinlikle intihar etmediğini ileri sürüyor. Ünal, "Oğlumun başına bir iş geldi. 'İntihar' diye kapatılan dosya yeniden açılsın." diyor.

"Hakkınızı helal edin" telefonu

Alim Ünsem Ünal, genç yaşta savunma sanayii alanında Türkiye'nin en iyi elektrik-elektronik mühendislerinden biri olarak gösteriliyordu. Uzun süre Aselsan'da çeşitli gizli projelerde hizmet verdi. Genç mühendis Alim Ünal, 16 Ocak 2007 tarihinde annesi, babası ve kardeşini aradı. 'Sizi seviyorum. Hakkınızı helal edin.' dedi. Cesedi birkaç saat sonra arabasında, kafasına sıkılan bir kurşunla bulundu. Mühendisin ölüm dosyası 'normal intihar' denilerek kapatıldı.

İsrail'den çok önemli iş teklifi

Baba Şemsettin Ünal, oğlunun Aselsan'da ağırlıklı olarak F-16'lar üzerine çalıştığını söylüyor. Ünal, oğlunun sadece Türkiye'de değil, başta Amerika olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri ile Kanada ve İsrail'de bulunan savunma sanayii şirketlerinden önemli iş teklifleri aldığını belirtiyor. Ünal, "Oğlum, örneğin İsrail'den çok önemli iş teklifleri aldığını söylüyordu. Ancak bunları geri çevirdi. Siz düşünebiliyor musunuz? Binlerce dolarlık iş teklifini o bölgenin güvensiz olduğu gerekçesiyle geri çeviren biri intiharı seçer mi?" diye konuşuyor. Ünal, oğlunun çalıştığı projeler hakkında ise aileden kimseye bilgi vermediğine dikkat çekiyor.

Oğlunun hiçbir şekilde psikolojik sorunu, iş ve maddi sıkıntısı olmadığını anlatan Şemsettin Ünal, "Nikah hazırlıklarını sürdürüyordu, evlenecekti. Böyle bir değerin intihar etmesini kabul edemiyorum." diyor. Baba Ünal, oğlunun intihar ettiği gün yaşananları ise şöyle anlatıyor: "O gün Kavaklıdere'de bulunan bir otelde savunma sanayi alanında bir seminere katılacaktı. Saat 11.00 gibi beni aradı. Ancak sesi iyi gelmiyordu. 'Neyin var oğlum?' diye sordum. 'Bir sorun yok. Sadece sesini duymak istedim. Birazdan seminere gireceğim.' dedi. Sonra annesini aramış. 'Anne hakkını helal et, seni çok seviyorum.' demiş. Ardından diğer oğlum aradı beni. 'Baba ağabeyim bir mesaj attı. Hakkını helal et diyor.' deyince iyiden iyiye telaşlandık."

Genç mühendisin intiharını aileye bir arkadaşı haber veriyor. Haberi alınca yıkıldıklarını aktaran baba Ünal, "Oğlum kesinlikle intihar etmedi, başına bir iş geldi. 'İntihar' diye kapatılan dosya yeniden açılsın." şeklinde konuşuyor. Anne Semra Ünal da oğlunun intihardan birkaç gün önce nişanlısıyla birlikte nikah hazırlıkları yaptığını belirterek, "Benim oğlum intihar etmedi." diyor.

Zaman



/çok zaman gat . yine yenileceğiz . yerim dar . gerilim yarat . karlı dağ . koyuyum . koyu karanlık . kerhane.

Bir de mimar temizlemişlerdi? Nasıl inşa ettim bilgin var mı. ? Delirirsin .bir görsen . Fırsat bulursam gösterecem sana bir dalga .

23 Haziran 2007 Cumartesi

PKK'dan intihar saldırısı / zeki



24 Haziran 2007 Pazar 00:14
PKK bu kez yakıt yüklü tankerle saldırdı. Asker ateş açtı tanker alev topuna döndü

Tunceli'de PKK'lı teröristler, Karşılar Jandarma Karakolu'na yakıt yüklü bir tankerle intihar saldırısı düzenledi.

Karşılık veren emniyet güçlerinin açtığı ateşte tanker bir anda alev topuna dönerken çevre saklanan teröristlerle çatışma başladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre tankerde bulunan iki terörist yanarak öldü.

ASKER TANKERİ BOMBAYLA PATLATTI

Tunceli-Ovacık Karayolu'nun 20'inci kilometresinde, yol kontrollerinin yapıldığı Karşılar Jandarma Karakolu'na bu akşam saat 20.00 sıralarında PKK’lı teröristler petrol yakıtı yüklü tankerle saldırı düzenledi. Tankeri, karakolun girişinde üzerlerinde bulunan bombayla patlatırken, çevredeki ormanlık alanlara gizlenen teröristler de uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

SALDIRIDA 2 PKK'LI ÖLDÜ

Saldırıda, alev alan tankerde bulunan 2 teröristin yanarak öldükleri belirtilirken, resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı. Bombayla patlatılan tanker, Tunceli Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, patlama sonucu karakol duvarında zarar oluştuğu bildirildi.

Saldırısı sonrası bölgeye gönderilen gece görüşlü Kobra helkopterler, teröristlerin kaçtıkları bölgeleri bombaladı. Bomba sesleri Tunceli kent merkeziden de duyuldu.

Hürriyet

/ amerikalılar geleceğiz yanınıza. Önce amerikalılar icin zehir kullanırım ben. kalleşce cözümler. sizi Zehirleyecek adam da cok . Yüksek teknoloji şarbonn bile kullanılır. Kimler var işin içindeyse. Saddamın dublorleri zehirler belkim.
sizin gibi kahpelere . Bizim gibi dertli . dertleneceksiniz. ölüm sizce cözüm mü? cevap önemli değil ölüm sizi yakalar. ne zaman sözünüzde durdunuz. ne zaman kişilik sahibi olacaksınız... Sahibin olacağım . Yaklalarım alnından . Karakterim . Kırarım . Kabayım . Dertli ederim hanımları . Kazırım . Kerhane düzenbazları. piçler . heğinize dna testi yapacam orospu cocul cocuk . Amerikaya hazırız biz. Bitivericeğiz yanıbaşınızda. Ne yapanlarmısınız. Bilen varmıymıs ne yediğini . yakalarım sizi . sızlat . sokar o . sokan o . ayırım . oyarım

Anayasa Mahkemesi, hukukî organdan çok senato gibi çalışıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 367 kararıyla Köşk seçimlerini çıkmaza sokan Anayasa Mahkemesi konusunda önemli tespitlerde bulundu.

Yüksek Mahkeme'nin son yıllarda hukuk organından çok senato gibi çalıştığını belirten Gül, "TBMM'nin aldığı siyasî kararı, sanki kendileri bir senato gibi, siyasî kararla düzeltme eğilimine girdiler. Bu, Türkiye'ye zarar veriyor, Türkiye'de hukukun üstünlüğünü zedeliyor." dedi. Cumhurbaşkanlığının hukukî zorlamalarla engellendiğini kaydeden Gül, 367 şartı sebebiyle Meclis'in kilitlendiğini, bunun üzerine Anayasa değişikliğine giderek sandığı halka götürdüklerini vurguladı. Ancak paketin iptali için hem CHP'nin hem de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dava açtığını hatırlatan Bakan Gül, şöyle konuştu: "Şimdi bunu nasıl önleriz oyunları oynanıyor. Ümit ediyorum ki Anayasa Mahkemesi bu kez daha önceki gibi davranmaz, gerçekten hukukun üstünlüğünü dikkate alarak hareket eder. Anayasa Mahkemesi nasıl karar verecek, bunu göreceğiz. Düşüneceklerini ümit edelim bu sefer. Çünkü Türkiye'nin kaosa girme vakti değildir. Türkiye'de bu kadar olaylar olacak, terörle bu kadar acımasızca mücadele ederken, terör örgütü bu kadar saldırırken ondan sonra Türkiye böyle siyasi kaosların içine çekilecek, niçin? Nasıl olur da AK Parti'den birisi, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmasın diye... Bunlar yakışmaz Türkiye'ye."

Abdullah Gül, önceki gece Kanal 7 Televizyonu'nda yayımlanan "Başkent Kulisi"nde gündemle ilgili soruları cevaplandırdı. Köşk seçimi süreciyle ilgili tartışmaya değinen Bakan Gül, hukukî zorlamalarla cumhurbaşkanlığının engellendiğini söyledi. Gül, "CHP yönetiminin üyelerinin, 'getirin adaylarınızı görüşelim, AK Partili birine de (evet) derdik; ama siz getirmediniz' yönündeki sözleri konusunda, "Bunların hepsi bahanedir." yorumunu yaparken, muhalefetin Meclis'i boykot etmesini eleştirdi. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekillerinin TBMM'ye en büyük görevleri nedir? Gelecek, bir şeye 'evet' ya da 'hayır' diyecek. Ayrıca ben şöyle miydim ki; benim adaylığım ortaya çıkınca Türkiye'ye birdenbire bir bomba mı, bir yas mı düştü? Benim adaylığım ilan edildiğinde, 'nereden buldular bu adamı mı' dedi Türk halkı? Tam tersi, ertesi gün herkes, AK Parti'yi destekleyen desteklemeyen, tüm televizyonlar, tüm gazetelerin manşeti nasıldı? Hepsinde bir rahatlama söz konusuydu. Borsa yükseldi. Ama maalesef 2 gün sonra Türkiye'deki bazı çevreler Türkiye'yi bu kaosun içine sokacak oyunlar oynadılar."

Adaylığının devam ettiğini belirten Gül, "Bu süreçte eğer beklentinizin tersine gelişme olursa cumhurbaşkanını yeni Parlamento mu seçecek?" sorusuna "Eğer iptal edilirse tabii ki yeni Meclis'e kalacak." karşılığını verdi. Bakan Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na yaptıkları ziyareti de değerlendirdi. Dışişleri Bakanı, görüşmenin 3-4 gün önceden planlandığını ifade ederken, bu tür görüşmelerin gayet normal olduğunu vurguladı.

Hudson Enstitüsü'ndeki senaryo ile ilgili soruya karşılık Gül, bu konuda fazla bir şey söylemek istemediğini söyledi. Gül, Genelkurmay'ın açıklamasını tatmin edici bulup bulmadığının sorulması üzerine de, "Türkiye açık bir toplum, herkes düşüncesini paylaşıyor bu ülkede. Açıklamalar da yapıldı zaten." ifadelerini kullandı. Söz konusu senaryoları Türkiye'nin dış politika kararlarına nüfuz etme çabası olarak görüp görmediği konusunda ise şu yorumu yaptı: "Olabilir, yapacağımız her şeye bizim kendimizin karar vermesi lazım. İnisiyatifin tamamen bizde olması lazım ve böyledir de. Hükümet tahriklere gelerek veya bazı çevrelerin yönlendirmesi ile hareket etmez. Hükümet kendi devlet kurumları, kendi güvenlik teşkilatlarının ciddi tahlilleri ve tavsiyelerini dikkate alır ve bunlar neticesinde hareket eder."

Ankara, aa


Başbakanlık'tan gizli Oyak raporu

Başbakanlık'tan gizli Oyak raporu
23 Haziran 2007 09:29


Hollandalı ING’ye satılan Oyakbank hakkında, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 2005'te inceleme başlattığı ve Erdoğan’a sunulmak üzere rapor hazırladığı ortaya çıktı.



Hüseyin ÖZAY'ın haberi

Hafta başında Hollandalı ING’ye 2.7 milyar dolara satılan Oyakbank hakkında, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 2005 yılında inceleme başlattığı ve Başbakan Erdoğan’a sunulmak üzere rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın onayı ile gerçekleştirilen incelemenin, TMSF kapsamındaki Sümerbank’ın 50 bin YTL’ye Oyakbank’a satışının ardından yapıldığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından bu amaçla bir komisyon oluşturulduğu öğrenildi. Komisyon, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu, Sayıştay ve Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’ndan birer üyenin katılımıyla 2005 yılında toplandı.

KAYITLARA ULAŞILAMADI

BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca döneminde gerçekleştirilen Sümerbank’ın Oyakbank’a satışını mercek altına alan komisyon, incelemesini bir rapor halinde Başbakan Erdoğan’a sundu.

“Gizli” ibareli raporda, Sümerbank’ın Oyakbank’a satışı ile birlikte, Oyakbank’a devredilen “demirbaş ve sabit kıymetlerle” ilgili TMSF ve Oyakbank kayıtlarında inceleme yapıldığı, ancak her iki kurumda da, “sabit kıymetlerle ilgili sağlıklı bilgi ve belgelere” ulaşılamadığı kaydedildi. Raporda, “Söz konusu hususların, TMSF tarafından Oyakbank A.Ş. nezdinde kapsamlı bir arşiv çalışması yapılması ve tarafımıza sunulmayan hesap hareketlerinin bilgi işlem sistemleri üzerinde yapılacak detaylı bir inceleme ile temin edilmesi suretiyle sonuçlandırılması kanaatine ulaşılmıştır” denildi.

ZARAR HESAPLANAMADI

Raporda ayrıca, Sümerbank’ın Oyakbank’a 50 bin YTL’ye satılması konusunda da değerlendirmelere yer verilerek, Oyakbank dışında bir şirketten teklif olmadığı için, bedel konusunda bir karşılaştırma yapılamadığı, bu nedenle zarar olup olmadığının da tespit edilemediği kaydedildi.

Raporda, BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca’nın, Sümerbank’ın satışıyla ilgili savunmasına da yer verilerek, Akçakoca’nın, tasfiye maliyeti çok yüksek olduğu için bankayı 50 bin YTL’ye Oyakbank’a sattıklarını ifade ettiği vurgulandı.



Akşam

/ akçakoca ibnesi . sen milletle kar mı geçiyosun. söyleseydin de ben katılsaydım ihaleye. araba kredisi alır girerdim. oyakbankın cok arabası var heralde. Kim seni yedi. yerim sizi . karanlık bir ayı . atık . atik . atılım , atarım , karanlık

Rusya'da Türk işçileri zehirlendi

Rusya'da Türk işçileri zehirlendi
23 Haziran 2007 17:28

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Şeremetyevo-3 havaalanı inşaatında çalışan yaklaşık 300 işçi gıdadan zehirlendi.



RİA Novosti ajansının haberine göre, ENKA tarafından sürdürülen havaalanı inşaatında çalışan çoğunluğu Türk olan ve aralarında Rus, Gürcü ve Özbeklerin de bulunduğu 249 işçi perşembe günü hastaneye kaldırıldı. Habere göre, önce 44 kişi Himki hastanesine kaldırıldı. Daha sonra, cuma günü 205 işçi daha Solneçnogorsk, Mitişi, Zvinegrad, Odintsovo şehirlerinin hastanelerine yatırıldı. Ayakta tedavi edilen işçi sayısının da 50'ye yakın olduğu öğrenildi. Olayla ilgili açıklama yapan Rusya Tüketici Hakları Derneği Başkanı Gennadiy Onişşenko da, ENKA'nın zehirlenme olayını başlangıçta örtbas etmeye çalıştığı gerekçesiyle lisansına el konulmasını gündeme getireceklerini ileri sürdü.

/amerikalılar ! yakaladım sizi . tararım sizi . yakalarım sizi. tedbirsizsiniz . deliyim ve deliyim .siz de delirirmiyim . delimiyim. delitirmisin delirtmişim. dengeli .

AKP ile Hamas'ın ortak düşmanı

AKP ile Hamas'ın ortak düşmanı
23 Haziran 2007 18:11


İngiliz The Guardian gazetesi ABD, İsrail ve El Fetih’in, Hamas’a karşı darbe planladıklarını ortaya koyan gizli bir belge ele geçirdi. Belgeler AKP'yi de ilgilendiriyor.



İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian gazetesi ABD, İsrail ve El Fetih’in ortaklaşa Hamas’a karşı darbe planladıklarını ortaya koyan gizli bir belge ele geçirdi. Türkiye’de AK Parti’ye karşı askeri bir müdahaleye sıcak bakan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Elliott Abrams, Filistin’deki çirkin darbenin de mimarı çıktı.

Anti-Hamas harekatının baş mimarı olarak bilinen Elliott Abrams, 1980’lerde seçimle başa gelen Nikaragua hükümetine karşı Kontra gerillaları Ronald Reagan’ın silahlandırmasında kilit rol oynamıştı. Abrams, kontra gerillaları benzeri uygulama ile birçok ülkede desteklediği belirtiliyor.

Hamas’a karşı darbe planını içeren belgeyi ele geçiren Guardian gazetesi yazarlarından Jonathan Steele, “Seçilmiş hükümetlere karşı isyancıları silahlandırmak Amerikan tarihinde büyük bir soy ağacıdır ve hiçbir rastlantıya yer yoktur” diyor.

MEKKE ANLAŞMASI ONLAR ÜZDÜ

ABD, İsrail ve El Fetih imzalı 2 Mart tarihli belge, Suudi Arabistan’ın Abbas’ın nihayet Hamas’la birleşmeyi kabul ettiği 8 Şubat tarihli Mekke antlaşmasında bulunduğu tarihten bir aydan az sonraya denk geliyor.

Steele yazısında şunları kaydediyor: Mekke anlaşması İsrail ve Washington’u üzdü çünkü Hamas Başbakanı İsmail Heniye görevini sürdürmüş oluyordu. Bu belge de Amerika’nın bunu sabote etmek istediğini ortaya koyuyor.

Kesinlikle, Abbas’ın daha sonra bilgi verdiği Hamas yetkililerine göre Abbas’a Mekke’den sonradan ortaya çıkan İsrail Başbakanı Ehud Olmert veya Condoleezza Rice ve Abrams toplantısı için ayrılması söz konusu.”

DARBER VE KAOS İLE HALK SEÇİME ZORLANACAK

Abram’ın “sıkı darbe” stratejisini destekleyen dökümanlar Ortadoğu’da ortalarda dolaştığını belirten Jonathan Steele’in yazısında, “Bir metinde Arap hükümetleriyle Amerikan yetkilileri arasında olan diyaloglarda Washington’un amaçlarının belirtildiği anlatılıyor.





Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Elliott Abrams

Hamas’ın ideolojisinin değişmesini bekleyip zaman kaybetmek yerine Hamas’ın politik statüsünü yıkmak için Filistin halkının ekonomik ihtiyaçlarını kullanmak ve Filistin sahnesinde Abbas’ın Başkanlığının ve el-Fetih’in çekim kuvvetinin merkezi olarak devam etmesini sağlamak ayrıca Abbas’ın pozisyonunu kuvvetlendirip 2007 sonbaharı öncesi erken seçim çağrısı yaptırmak da yer alıyor” deniliyor.




ABBAS'IN MUHAFIZLRINA SİLAH VE PARA DESTEĞİ

Kötü haberci olarak bu belgede Amerikan hedefleri için 1.27 milyar dolarlık bir programda 4700 taburun ilave edildiği bir plan yerine zaten mevcut olan 15000 Abbas gücünün eğitilip silahlandırılması yer aldığını söyleyen Steele belgede, “Arzu edilen sonuç Filistin güvenlik güçlerinin transformasyonu ve acil bir hükümet kurabilmek için Filistin başkanının otoritesinin teminidir” denildiğini kaydetti.

AMBARGONUN HEDERİ SEÇMENİ HAMAS'TAN KOPARMAK

Hamas’ın Filistin’deki seçim zaferinin ardından bunu kabullenemeyen İsrail’in de baskısıyla ABD ve Avrupa’nın yeni yönetimi politik olarak boykot ederek ve tüm ekonomik yardımları keserek Filistinli seçmenleri cezalandırmayı hedeflediklerini belirten Guardian gazetesi yazarı Jonathan Steele yazısında şunları yazdı ” Politikalarının dramatik bir etkisi oldu, Gazze’yi daha bariz bir şekilde açık cezaevine çeviren ve kitleler halinde insanlık sefaleti oluşturan bir politika. Amaç seçmenleri Hamas aleyhine döndürmekti. Teslim olmaktan çok, dış baskının dirence dönüştüğü sinik ve aptal bir stratejiydi bu.”

Steele yazısında, “Hamas seçim zaferinden önce Amerika’nın Gazze ekonomisine yardımcı olması için görevlendirdiği eski Dünya Bankası Şefi James Wolfensohn gibi ılımlı batılı yetkilileri bile şok eden bir politikaydı bu. Bu hafta neden istifa edip, Amerika ve İsrail’le yaşadığı strateji anlaşmazlığını açıklarken “Sonuç daha çok ekonomik aktivite üretmekten ziyade daha çok bariyer örmek oldu” dedi. Ayrıca çok iyi bilindiği üzere Hamas da herkes gibi bu seçim zaferinden şaşkındı ve rakibi el-Fetih’e bir koalisyon hükümeti için ulusal birlik çağrısında bulundu. Teklif reddedildi. Bu yaralı gururun etkisiyle yapılan bir şeydi. Hamas’ın düzenli olarak teklif ettiği çalışma önerisini el-Fetih’in reddetmesi Washington bağlantılı bir boykot stratejisinin ortaya çıkması olarak belirdi” diye yazdı.

Abbas 1 yıldır askeri darbeyi planlıyordu

Boykot taraftarlarının daha uğursuz raporları aylarca ortalarda gezindi diye yazan Jonathan Steele makelesinde şunları kaydetti; “Onlara göre geçen yıl Mahmud Abbas’ın başkanlık muhafızlarını silahlandırıp ve eğitip Hamas’ı askeri olarak mağlub etmek için geçen yıl Amerika plan yaptı. İsrail zaten Batı Şeria’dan çok sayıda Hamas milletvekilini ve belediye başkanını hapsetmişti. Bir sonraki aşama aynı şeyi Gazze’de yapmaktı ama bunu İsraillilerle değil, yasaklamayı Filistinlilerle yapmak gerekirdi.”
Steele yazısının sonunda, “darbeyi eline ve yüzüne bulaştıran ABD ve İsrail’in şimdi en son ihtiyaç duyabilecekleri şey “Blair” adında bir elçi” diyor.

/ çakılacaksınız Çok idam var. harcarım adamlarınızı. yanlış işler yapıyorsunuz. siir ağlarımızı görmek istermisiniz. sinirlendir biz . pislik yahudiler. Sizleri yaşatmayacak imga ekiplerimiz kuruluyor. kim patron , kim kıl , kim kalabalık. Gösterin cirkin yüzünüzü. önce amerikan adaleti. idam edilecekler israel . biz biliriz adamlarımızı .amerika kendi adaletine karşı tepki ver gör dünyayı .

Amerikan adaleti. iddialı . inkar etme .çok piç domuz. şaron gibi. inadına dünya .

/ Her tür kimya , yılanlık , sinsilik , uyuşmazlık , zehir , kargaşa , vereceğiz . Dünya yanımızda. istenmiyen bir yönetim şekli. akıl . Yaradan burada . Yılansınız. Kafanızı keselim. Akıl var mı? aranın siz . arayın beni. Karanlık bit . Şekerim ben . Tedbirsizsiniz. Silkeledim sizi . Sikeceğim sizi. Derin tedbir. Suçlar işlediniz şimdi ceza. uzun süre de yaşatıldınız. Şimdi amcıkerika adaleti. ok. pislik yaratıklar olarak gelin.

İslam Başkentlerinin internet işbirliği

İslam Başkentlerinin internet işbirliği

İslam Başkentlerinin internet işbirliği 23 Haziran 2007 21:02

İslam başkentleri ve kentleri konferası sona erdi. Konferansın sonuç bildirgesinde bilişim teknolojileri ve e-devlet konularında işbirliği mutabakatına varıldı. İşte ayrıntılar:



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 17-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İslam Başkentleri ve Kentleri (OICC) 11. Genel Konferansının sonuç bildirgesinde, bilişim teknolojileri ve e-devlet hizmetlerinin üye ülkeler arasında geliştirilmesi ile bilgi ve deneyimlerin paylaşılması konusunda karar alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferans, Yönetim Kurulu ve Bilimsel Sempozyum kararları ile sonuç bildirgesinin onaylanmasıyla sona erdi.

Sonuç Bildirgesinde, bilişim teknolojileri ve e-devlet hizmetlerinin OICC üyeleri arasında geliştirilmesi, karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşılması konusundaki karar oy birliğiyle kabul edildi. Konferansın son oturumunda ise OICC Genel Sekreterliğine üye ülkelerin oyuyla Ömer Abdullah Kadı yeniden seçildi. Kadı, sonuç bildirgesinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, toplantının Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde hazırlanan mükemmel bir platform üzerinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Toplantının, şehirlerin tecrübelerini paylaşması açısından önemli olduğunu belirten Kadı, ''Üniversitelerimiz, teknik heyetimiz, bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Bilgisayar, insanlığın gelişimini etkilemektedir. Bizim yapmamız gereken enformasyonu ve iletişimi en iyi şekilde kullanmak ve olabilecek olumsuz etkilerini en aza indirmektir'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehil Gökçek de konferansın başarılı geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Kentlerimizin yöneticileri olarak, ortak amacımız halkımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmak, kentlerimizin tarihi miraslarını koruyarak gelişmesini sağlamak ve halkımız arasındaki kardeşlik bağlarını geliştirmektir.

İnanıyorum ki, hepimiz, birbirimizden bir şeyler öğrenebildik. Temsil ettiğimiz halkımıza, yeni projeler, farklı bakış açıları ve de yeni dostlar edinmiş olarak dönüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve halkı olarak, İslam başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nın değerli üyelerini başkentimizde ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyduk.''

Konferansın sonunda ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sudan'ın Başkenti Hartum Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile katılımcı kurum ve kuruluşlara plaket dağıtılmasının ardından etkinlik, Mogan Parkta verilen akşam yemeğiyle son buldu.



AA

Türk markalarının dünya çıkarması

Türk markalarının dünya çıkarması

Türklerin hazır giyim başta olmak üzere ev tekstilinden ayakkabıya, halıdan takıya yarattığı markalar tüm dünyada 1700'ün üzerinde mağaza açtı.

Çıktık açık alınla dünyaya - 20 / 05 / 2007 09:18




Demet CENGİZ BİLGİN


Türkiye’nin markaları Avrupa ülkelerinin yanında Kosta Rika, Güney Afrika, Meksika gibi uzak ülkelerde de kendilerini gösterdi. 2010 yılında Türk markaların, yurtdışındaki mağaza sayısını 5 bine çıkarması bekleniyor.

İNGİLTERE, Fransa, İtalya ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde markalaşma 1800’lerin ortalarında başlarken, Anadolu toprakları henüz sanayi ile tanışmamıştı bile. Sanayileşmede Avrupa’dan oldukça geç hamle yapan Türkiye’de üreticiler markalaşmanın önemini uzun yıllar kavrayamadı. Daha önce çok az sayıda Türk markası ortaya çıkarken, 1950’lerden sonra yine az olmakla birlikte daha fazla marka yaratılmaya başlandı. Yabancı markaların Türkiye’ye gelişi de geç oldu. İlk kez 1985 yılında Benetton, Türkiye’de mağaza açarak, Avrupalı markalara yeni bir pazarı işaret etti. Sanayi, markalaşma ve organize perakendecilik kültürünün geç ulaştığı Türkiye’den çıkan markalar şimdi, dünyanın çeşitli ülkelerinde 1700’ün üzerinde mağaza açarak aradaki farkı kapatmaya çalışıyor. Hazır giyim başta olmak üzere Türkler’in, ev tekstilinden ayakkabıya, halıdan takıya yarattığı markalar 2010 yılında 5000 civarında mağaza sayısı hedefliyor.

HAZIR GİYİM ÖNDE: Sadece hazır giyim markalarının yabancı ülkelerde açtığı mağaza sayısı 1350’nin üzerinde bulunuyor. Markaların üç yıllık planlarına göre bu rakam 2010 yılında 3 bin 360’ı aşacak. Halı ve ev tekstili ise mağaza sayısı bakımından ikinci sırada yer alıyor. Yurtdışında 280 olan mağaza sayısının 2010 yılında 600’ü bulması bekleniyor. Altın başta olmak üzere takı markaları ise yurtdışında şu anda 61 olan mağaza sayısını rekor bir artışla 762’ye çıkarmayı hedefliyor.

RUSYA REVAÇTA: Türk markalar, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kanada, Güney Afrika, Meksika gibi dünyanın bir ucundaki ülkelerde de mağazalar açtı. En çok Türk markasının olduğu ülkelerin başında Rusya geliyor. Sovyetler Birliği’nin ardından kapılarını açan Rusya Federasyonu Türk markaların güçlenmesinde kilit rol oynayan ülkelerden biri oldu. Ukrayna, Romanya, Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan gibi eski Sovyetler Birliği üyeleri, çok sayıda Türk markasının bulunduğu ülkeler arasında.

MARKA AKINI: Avrupa’nın öncülük ettiği markalaşma serüveninde, geleneksel olarak marka yaratan ülkeler olarak İngiltere, Fransa, İsviçre, İsveç ve İtalya sıralanırken, son yıllarda tüm dünyayı kasıp kavuran markalar yaratan İspanya da adından söz ettirir oldu. İspanya Zara ve Mango gibi markalarıyla dünyada yaygınlık, bilinirlik ve pazar payı açısından önemli bir başarı yakaladı. İspanya modeli az sayıda markanın çok yaygınlığı olarak özetlenebilirken, Türkiye modeli çok sayıda markanın küçük yaygınlıkları olarak açıklanabiliyor. Bölgesel bilinirlikleri yüksek Türk markaların, global markalarla rekabeti nasıl sürdüreceği ise merak ediliyor.

Hangi marka ne yapacak

KİĞILI: Azerbaycan’da 2 mağazası bulunuyor ve 2010’da 25 mağaza hedefliyor. Kiğılı’nın sahibi Abdullah Kiğılı, AB’ye sonradan üye olan Romanya, Macaristan, Polonya’ gibi ülkeler ile Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan, Mısır, Ürdün ve Afrika ülkelerinde mağazalar açacaklarını söyledi.

SABRA: Polonya’da 10 mağazası var. 2010 yılında 20-30 mağaza hedefliyor. Sabra için Polonya mağazalaşmakta Türkiye’den daha uygun bir ülke olmuş.

SABRİ ÖZEL: 2008’den sonra yurtdışına açılacak. 2010 sonuna kadar İtalya, Romanya, Almanya ve Rusya’da 10 mağaza hedefliyor.

CRİSPİNO: 2010’da 50 mağaza sayısı hedefliyor.

ZEN: Rusya’da 6 mağaza var. 2010 sonunda 100 mağaza sayısı geçilecek.

CROSS JEANS: Almanya’da 14, Polonyada 5, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da birer mağaza var. Mağaza sayıları ve bulunulan ülkeler artırılacak.

DERRİ: Polonya’da 6, Ukrayna’da 2 ve Hong Kong ile Tokyo’da birer olmak üzere 10 mağaza var. 2010 sonuna kadar 20’ye çakacak.

BGN: Toplam 118 mağazası olan BGN 2010 sonunda 264 mağaza hedefliyor. Çok etkili olduğu Fransa’da 15 mağazası bulunuyor.

YENİ İNCİ: New Pearl markasıyla Hollanda’da bir mağazaya sahip.

T-BOX: Rusya, Avustralya, Yeni Zelanda, Endonezya, İsviçre, Almanya, İrlanda, ABD, Kanada, Costa Rica ve Yunanistan’da çok sayıda satış noktasına ulaştı.

KYO MY FRIEND: Almanya’da 3 mağazası ve Kenvelo mağazaları içinde 4 satış noktası mevcut. 2010’da 50 mağaza hedefleniyor.

Mobilyacıdan kitapçıya mağaza çıkarması

YURTDIŞINDA ayrıca Seray, Çilek, Doğtaş, Alfemo, Yataş, Home Life-Garden Life gibi mobilya ve yatak markalarının da mağazaları bulunuyor. Kitap, kırtasiye perakende alanında faaliyet gösteren NT Mağazaları’nın ise Mısır, Rusya, Kazakistan ve Almanya gibi 10 civarında ülkede mağazası var. Yurtdışında mağazalaşmayı planlayanlar arasında ayakkabı markası Hotiç, hazır giyim markası Sabri Özel, Uptown ve perakendeci Mudo da bulunuyor.

Örneğimiz yoktu, yolu kendimiz belirledik

"YURTDIŞINA açılırken örnek alabileceğimiz hiçbir Türk markası yoktu, yolumuzu kendimiz belirledik" diyen Mavi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sait Akarlılar, marka yolculuğunu şöyle anlattı: "Her markanın kendisine ait bir kimliği ve bu kimliği yansıtacak stratejiyi oluşturması gerek. Biz Türkiye’nin lider markası olduktan sonra Mavi’yi uluslararası pazarlara açmayı hedefledik. En büyük rekabetin yaşandığı Amerika’dan işe başladık. Marka konumlandırmamızı batıya yönelik yaptık. Mağaza açmak için sadece finansal ihtiyaçların karşılanması ve yerel pazarda güçlü olmak yeterli değil. Global yönetim becerileri, doğru temsil ve doğru insan kaynağı önemli."

/ çok uyanığım. çok mal var. beni dinleyen kaka dilenenler var. karanlık biri . holelar beri gel . ya bulacaksın. ya da holü gör . etkin zeki çeşitli. bilinçli . yararlı .çeşitlenebi. bir koyacam bu aşırı niyetlilere. allahını şaşırtacam ./

Benim için önceliklisin. incele gör bak yorum . incelesem kafam karışık. ben zaten fazla iyiyim bu konu . inceleyelim. incelemeyenler daja fazlasını yapalır . çok olay. sonra . giz. biz hallediceğiz. biz hayırlıyız.

benim bebeklerim halletti bir ah . çok iyisiniz. kalabalık bir oryantal .

AB, rekabeti anayasadan çıkardı

AB, rekabeti anayasadan çıkardı

27 ülkenin liderlerini bir araya getiren zirvede, AB Anayasası'yla ilgili önemli adımların atılması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı ve AB'ye bir darbe de Sarkozy'den geldi.

AB'ye bir darbede Sarkozy'den - 23 / 06 / 2007 16:13

Anayasa görüşmeleriyle beraber kritik bir dönemden geçen AB'ye bir darbe de Sarkozy'den geldi. Sarkozy'nin isteğiyle AB'nin 50 yıllık rekabet özgürlüğü politikasının terk edilmesinin yolu açıldı. / iyi bok yediler /

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin liderlerini bir araya getiren zirvede, AB Anayasası'yla ilgili önemli adımların atılması bekleniyordu. Ama üye ülkelerin sürekli olarak ulusal çıkarlarını gözeterek / Osmanlını ne bunlar ne bunları boza gibi pbişirmek lazım / getirdiği talepler ve çekinceler, anlaşma metninin oldukça sınırlı bir yapıya bürünmesine neden / aferim / oldu. Gelecekte AB Anayasası'nın temeli olabilecek olan anlaşma metni, son darbeyi de en Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den aldı. / Sarkozy ayık sarkozy i sakinleştirmek içib dadışmanları bir pandik alıyor sandım bir dema /

AB'nin 50 yıllık tarihinde her zaman temel amaçlardan birisi olarak öne çıkarılan rekabet özgürlüğü ifadesi /..../, cuma günü Sarkozy'nin baskıları /ibne /sonucu anlaşma metninden çıkarıldı. Rekabet özgürlüğünün yerini / çok yanlış,kullanıcam ben bunu , sizde rehavet yok . bu kafayla nasıl gilişeceksiniz , / de "sosyal uyum" / sosyal uyarı , param yok dicen sen /ve "tam istihdam" / katılımlar var / ifadeleri aldı. Bunun sonucunda, AB üyesi ülkelerin, ulusal şirketlerini desteklemek için / zaten yakalarım , rusyaylada yakınlaşır bunlar şimdi. ingilizlerde arada bir makara olur ) / devlet sübvansyonları / çok paranız var harcayın bakalım / konusunda çok daha cesur davranabileceği belirtiliyor. Bu güne kadar bu tür uygulamalar AB tarafından yasaklanmıştı. /malsınız /


/ By arada ceza yir ve fransız guanası ve diğer sömürüler osmanlı adalet divanına basvuruda bulunmöuş. Bu iblenelin parası kalmamış biz nasıl alıcaz makarayı . Ak sakallı dede şeyhulislam kafa kafaya vermiş acaba kumbaraları vaR MI BİR HABER SALIN . fransaya . sarkozy demiş benim adaklarım var , biz fransızlar denize karşı domalın. her vurusa bir şilin alsk kaç vuruş veririz . /

İngiliz BBC kanalına konuşan bir AB yetkilisi, bu güne kadar Avrupa Komisyonu'nun rekabet konusunda oldukça aktif olduğunu ve devlet yardımlarını önlemeyi başardığını söyledi ve "Ancak bundan sonra, anlaşma metnindeki ifadeler üye ülkeler için çok güçlü bir savunma olacak" dedi. Reuters haber ajansına göre, Avrupa Komisyonu'nun rekabet kurumu yetkilileri, kararla birlikte büyük bir şok yaşadı. Anlaşma metninden rekabet özgürlüğünün çıkarılmasıyla birlikte 50 yıl önce üzerinde anlaşılan bir konudan vazgeçildi.

AB'nin serbest rekabet konusunda büyük bir darbe almasını istemeyen AB dönem başkanı Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel, anlaşma metnin farklı yerlerinde serbest piyasaya ve rekabete vurgu yaparak dengeyi sağlamaya çalıştı.

Sarkozy de "rekabet özgürlüğü" değişikliğinden memnun olduğunu cuma günü yaptığı açıklamalarda dile getirdi. "Bazı sorunlarımız vardı ancak Almanya'nın bugün sunduğu metin bizi tatmin ediyor" diyen Sarkozy, AB'nin daha etkin bir ekonomik yapıya bürünmesi için de Avrupa Merkez Bankası'na daha etkin bir rol biçilmesi yönünde taleplerde bulunmuştu. Öte yandan İngiltere Başbakanı Blair Sarkozy ile görüşerek bu konudaki tutumunu değiştirmesi için ikna etmeye çalıştı ancak daha sonra Sarkozy'nin açıklamalarının tatmin edici olduğunu söyledi.

AP Başkanı Pöttering: Anayasada anlaşma olmazsa genişleme durur

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering cuma günü yaptığı açıklamada, AB devlet ve hükümet başkanlarının yeni AB anlaşması üzerinde uzlaşma sağlayamamaları durumunda genişlemenin duracağı uyarısında bulundu.

Pöttering, düzenlediği basın toplantısında, AB'nin Fransa ve Hollanda'da düzenlenen referandumlarda anayasanın reddedilmesini yanlış yorumlamamalarını isteyerek, vatandaşlarının AB'den daha fazla demokrasi, daha fazla şeffaflık ve daha fazla etkinlik beklediğini söyledi. “Tuzağa düşmemeliyiz” diyen Pöttering, bayrak ve marş gibi devleti hatırlatan unsurlara yeni AB anlaşmasında yer verilmesini istedi.

Pöttering, liderlerin yeni AB anlaşması üzerinde uzlaşma sağlayamamaları durumunda Hırvatistan'ın AB'ye katılabileceğini, fakat Batı Balkan ülkeleriyle Ukrayna'nın genişlemeye dahil edilemeyeceğini dile getirdi. Pöttering, Türkiye'den neden söz etmediğinin sorulması üzerine, “Tüm aday ülkeleri sıralayamazdım. Bunu kasıtlı olarak söyledim.

Polonya'ya, anlaşma sağlanamazsa Ukrayna'nın AB'ye katılamayacağı mesajını vermek istedim. Bunu söylerken Ukrayna'nın AB'ye katılımı konusunda önceden hüküm belirtmiyorum ” diye konuştu.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik