28 Eylül 2007 Cuma

DTP: 9 gencin üstüne 10 bin asker gönderiyorlar

DTP: 9 gencin üstüne 10 bin asker gönderiyorlar
28 Eylül 2007 22:06

DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, PKK’lı teröristleri kastederek, “9 gencin üzerine 10 bin kişilik orduyu Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla gönderiyorlar.



HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi HADEP’li Eski Belediye Başkanı Hetem İke, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İke için Yüksekova Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, PKK’lı teröristleri kastederek, “9 gencin üzerine 10 bin kişilik orduyu Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla gönderiyorlar. Şimdi buna ister kahramanlık deyin, ister zafer deyin. Bundan utanç duymuyorlar” dedi.

Kanser tedavisi gördüğü İstanbul Sefaköy Doğan Hastanesi’nde 2 gün önce hayatını kaybeden Yüksekova’nın HADEP’li Eski Belediye Başkanı Hetem İke'nin cenazesi, bugün uçakla İstanbul’dan Van’a, buradan da karayoluyla Yüksekova İlçesi’ne getirildi. İke için Yüksekova Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, çevre il ve ilçelerdeki DTP’li belediye başkanları ve 10 bin civarında vatandaş katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine ‘Biji serok Apo’ ve ‘Şehitler ölmez’ sloganları atıldı.

DTP Genel Başkan Yardımcsı Demirtaş, yaptığı konuşmasında PKK’lı teröristleri kastederek, 9 gencin üzerine 10 bin kişilik ordunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gönderildiğini söyledi. Demirtaş, “Şimdi buna ister kahramanlık deyin, ister zafer deyin. Bundan utanç duymuyorlar. Bundan utanç duymayacak mıyız? Her gün bu acılar yaşanırken biz halen barış diyoruz. Ama maalesef AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da ‘Ya bu düzene teslim olun ya da, dağlara gidin’ diyor. Bizim acımız daha çoktur. Halkın öncü insana ihtiyacı vardır. Çünkü her zamankinden fazla inkar ve imha zihniyeti bu halkın üzerine geliyor. Bunun bir tek adı var. Direnin diyorlar başka yaşam hakkı tanımıyorlar. Biz direneceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından İke’nin DTP bayrağı ve sarı, kırmızı, yeşil renkli beze sarılı tabutu omuzlarda taşınarak Eski Kışla Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. Kalabalık cenazenin toprağa verilmesinin ardından sessizce dağıldı.

Son bir hafta içinde Hakkari'nin Çukurca ve Şırnak'ın Beytüşşebap İlçelerinde düzenlenen operasyonlarda 9 terörist ölü ele geçirilmişti.


DHA

/ sıra kill . iş üryann .

Sizlere de gelmesin öğren. çöll . aç kalın . karanlık , e kolay , akıllanırsınız . azarım , akarım , akıllanırım. çok medeniyim. çok zor olay. Yaptıklarınız hij uymadı. NERDEN GELDİĞİNİ BİLİYOSUN O İYİ. BİR DE NEREYE GİTTİğğini bilesin .

ÇOK KARANLIK KOLLAR. AKARIM. AKILLANIRIM. E KOLAY. bİZİM İÇİN SİZLERİN KOLLARINIZI DOĞRADIM. Tararım. tararız . öç al. intikam al. Böyle sez. ibreti alem ol. akıllan . amayım . amerikadayız . öç al. aö . öç almak nalan . makara . ali allah, karım olacaksın unutma

ayı ol

amerikada hayranlarım var. akarım aklına . derin tedbir al . mö . lo . iş üryan. alırım altıma . öç al. iş üryan. iş üryan . iş kalın knou , olay oldun . akarız aklınzıa iöa . ali allak nık . kalın konular . alra . akıllan . amayız . azarız . azarız . azarız . azarız . azarız . azarız . azarız . aazgeldiniz. giyinin. azzzzz . görrrr .gelin olduk , akarım ok . kolay ol. akarım . kalın kalın kalın aklımdasınız . iman ettik biz .kılcal kalın . makara . ali . işü ryan. sıcak. ol : aklımdasınız

Alaattin Çakıcı’ya anjiyo yapılacak

Uzun süredir göğüs ve omuzundaki ağrılardan şikayet eden Alaattin Cakıcı, bugün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yeniden muayede edildi. Doktorlar Çakıcı’ya anjiyo yapılmasını kararlaştırdı.


İzmit Kandıra Yolunun 20'nci kilometresindeki Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, bu sabah geniş güvenlik önlemleri arasında Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampüsü’nde bulunan Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Daha önce Koşuyolu Hastanesi ile Edirne’de de göğüs ve omuz ağrılarından şikayet ettiği için iğnesiz anjiyo yapılan ve anjiyografi önerilen Alaattin Çakıcı, daha sonra efor testine alınmış, ancak efor testinde bir bulguya rastlanmayınca bundan vazgeçilmişti.
Kardiyoloji Servisi’nde yaklaşık bir saat kontrolden geçirilen Alaattin Çakıcı’nın yine şiddetli omuz ağrısından şikayet ettiği öğrenilirken, doktorların mutlaka anjiyografi yapılmasını önerdiği belirlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde mahkum koğuşu bulunmadığından, anjiyo büyük bir olasılıkla İstanbul’da yapılacak. Ancak anjiyonun ne zaman yapılacağı konusunda açıklama yapılmadı. Kontrollerin ardından Çakıcı tekrar cezaevine götürüldü.

milliyet



/ ameliyat yakın / amerikada/ akıllanırsınız simdi / oynatın / okal / okul / akıllanın / amerikada hayranlarım bak sen / seri katiller ali / kalın konu allah / akarız / akıllanırız / imana gel / derin dertliyim / ali allah bak sen / kalın konu / ali allah makara /makara / ali akıllandın / akarız / akalın / alık laık oynama / kolay konu / kolay kol / akalın / akarız / aklımdasınız / imana gel / gevrek gevrek gülme / makara / ali allah / lakırdd / kalın konu / kollanıyoruz / bil bizi / imana gel / ali allaj / kalın konun / ali akalın / akarım / akıllanırım / imana gel / gel / gelin ol / amayız / amerikadayız / akıllanırız / akıllanırız / amayım / amayız / amayız / amayız / amerikadayız / gevrek gevrek gülün / amayız

m kemal bu kilot bana uymaz demiş. hyuu . taytım nasıl ama derinden sarstık. pembe kösküm de var. mala vur. makara. akıllan . akıllanırım . imana gel . gelin oldum ali. ali allah , akarım , akıllanırım/ çok delice , daj , kalın konu , kallavi bıl , akarız , akıllanırız , kılcak , kalın kalın kalın aklımdasınız , imana ferr ver, akıllan , amayız , amerikadaıyız , george bush kalın konu , kalın konu , ali allah , makara , kalın konu , ali allah , alakırdı , imana gel , ali allaj , şaka be , ali iman , derin dertliğ , aiş aiş aiş aiş aiş aiş aiş aiş aş üşş, işş ,çişşş, şeker oğlan , amr bin as, ali as, kalın konu ,ali lakırdı , imana gel , kel alaka , kalın konu , ali allah , akalır, kalın konu , ali allah , makara , alık alık makara , ali allah , lekeler var vücudumda, amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amayız , amyalat , kalın knou , ali allah , makara , akıllanıım, iş çüşş, imana gel var , makara , ali allah , amayız, akıllanırız, akıllanırım, tıüüü

'AKP'nin laik sicilini Gül güçlendirebilir

Türkiye’deki laik rejimin geleceğine ilişkin tartışmalar, yabancı basının ilgisini çekmeyi sürdürüyor.


The Economist dergisi, “Türkiye, İslami yeşil tona mı dönüşüyor?" sorusunu yanıt aradığı son sayısında “Sükunet sağlama ve AKP’nın laik sicilini güçlendirme işi, Avrupa dostu ve demokratlığı konusunda kuşku duyulmayan Sayın Gül’e düşebilir" yorumunu yaptı.

The Economist dergisi, “Türkiye ile İslam: Laiklerin Matemi" başlıklı yazısında Samsun’dan İstanbul’a gider otobüsün namaz için durdurulması ve Galata Köprüsü’ndeki balık tutan genç kadının polis tarafından gözaltına alınması gibi son dönemde Türk basınına yansıtan olaylara

dikkat çekti./prova

/mesafeli kemal derinden penta cora

-"LAİKLER KÖŞEYE SIKIŞTIRILMIŞ GİBİ HİSSEDİYOR"

Türkiye’deki laiklerin “köşeye sıkıştırılmış"/kalınlar bizim olsın sırr gibi / gibi hissettiklerini belirten dergi, bazılarının da, Türkiye’nin İran’a dönüşmekte /şaklabanlık yaptık / olduğunu söylediklerini kaydetti. Laiklerin korkuların seçimler ve eşi türbanlı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına / giydirilmesinden sonn / getirilmesinden sonra daha da arttığını yazan gazete, şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın türban yasağının / karanlık. Geçmişte. saklıyım. Koyu muhalefet var. Cok cuk. Koyuyuz. Koyarız. Karanlık. Çok kolay. Koyulanın. derinnsiniz. Çok tedbirliyim. Çok çıkarım. Çömm.çömm.çömm.çömmm. Zaman kazandım. Kalay. kolay.olay. olağan. akıllanırız. İmaqın var mı. Derinim. Dertliyim. Derindeyiz. Eşelerim aklını. Akıllan. Çok çıkar. Çok olay.Çok kesin çıkıyorum. Çok yıkarım. Çok kılcal kalın. Çöl.Çöl.Çöl.Çöl.Çöl.şikerim. şıkar biraz .amaının. amayız. Amerikadayız.

Amayız. Öç al. Öç al.Öç al. Yaptıklarınızın karşılıpını verecek güç al. Güç al. Güç al. Sonra Kayırılma buralarda. oyarım aklınızı. Aklınızı. Aklınızı.

Özgürlük ideal.

Zorla bas acma karşılığı. Kapatırım ananı. Karanlık. Kolay lokma oldun. Akarım aklına. Yıkarım beynini. Öç al. İntikamn al. Alinin intikamı yaz. Oyalarım ödülünüzü. Alinin allahı belediye. Akıl. ol. oyna. u yılan. Yıkarım aklını. Karanlığım.

Medeniyet biz. Yıkarım özgürlüğü. En iyi öç al. çöll. sınıf atla. Akalın. Aklındayız. Akarız. Derin yargılandım. Aklındayım. Çömezim. Aykırıyım. Akıllanırım. İmana gelin ol. Akarım fer. fer.fer.


kalkması gerektiğini söylediğini kaydetti.

İngiliz dergisi, AKP tarafından planlanan yeni anayasanın baş örtüsü yasağının kaldırılmasını içerdiğini öne sürerek birçok kişinin, üniversitelerde amcık izin verilmesi halinde özellikle muhafazakar yerlerdeki kadınlar üzerindeki baskıların daha da yoğunlaşmasından korktuklarını belirtti. / Delinnn. delinnn. Bundan korkanlar. medeniyet gör. göç.göç.göç.göç. Geçmişte yapılacaklardan ne varki korkacaklardı. korkuttum mu . Çok yılansın . Çok medeniyim. Çok kalın geldir. Gerilim yarat. Kol girintili. Ölüm kokla.

“Türkiye, İslami yeşil tona mı dönüşüyor?" sorusunu soran dergi, AKP’nin ilk beş yılının böyle bir şeye işaret etmediğini yazdı. Bir ara Erdoğan’ın, zinayı cezalandırmaya, bazı AKP belediye başkanlarının da, içki yasak bölgelerini oluşturmaya çalıştıklarını ancak sert tepkilerle karşıladıktan sonra bu girişimlerden vazgeçildiğini kaydetti.

/ sikerimkalın yasajları. Bir şeylerin olması terslik se. Akıl al. Akıl al . Akıl al. Akıl al. Öç al. Öç al . aç al. Karanlık. Medeniyetr öğret. Öğret o aklı. Akıllan. Medeniyet öğrendim. Öküzlerr. Akıllarrr. Yasaklar yaramaz. Yardırırım. Yakalarım. Okul var. medeniyet var. medereler derin. Sıktırtmayın amalara. Akıl al . Akıl al .Akıl al. Giydir..

Dit

Kızım sizde cok dırdır kalın. Makara. Yerim ben sizin tatlı dillerinizi. yerim sizleri. Delirtin kızları. Akılan. Akıllan. Makara.

Amayım. Delirtirim. Deli makara var.


Feministlerin bile Atatürk’ten bu yana kadınların durumunun iyileştirilmesi konusunda en radikal adımların bazılarını AKP’nın attığını kabul ettiklerini yazan dergi, AKP destekçilerinin ise, laiklerin üzüntüsünün arkasındaki gerçek nedeninin "İslam’dan korkular değil, güçlerinin azalmasından kaynaklandığını" söylediklerine dikkat çekti.

Kadınlar özeldir. Onlar bizim birikimlerimiz. Çok yarrr. Çok kalın. Kadınlar özeldir. Çok yalın.

m. kemal derinden karılar olmasa herkez bizden. Yoksa daha diriyim.

ak çalaka dede derinden şimdi karılar olmasa düşünün herkez yahudi. Öyle bir gezegende ne makara var. yiyişip duraklarla.

yahudi kadınla derinden piç haham yaşasın ibnelik. höyyyttt. Hayal kadın.

-"ŞİMDİ LİBERAL AYDINLAR BİLE TEDİRGİN GÖRÜNÜYOR"

Anayasanın mevcut taslağa göre benimsenmesi halinde ordunun etkinliğinin daha da azalacağı görüşü dile getirildiği yazıda bazı aydınların artan kaygılarına değinirken de “Ancak şimdi liberal aydınlar bile tedirgin gibi görünüyor" ifadesini kullanıldı. Dergi, bu çerçevede, anayasaya ananın amına yer verilmesi aykırılığına karşı dile getirilen tepkileri de ayıldı.

The Economist, Başbakan Erdoğan’ın da 301. maddesini yakında kaldırma planının bulunmadığına dikkat çektikten sonra Nijeryalı Okey’in karakolda vurulması olayına resmi bir tepki gelmediğini vurgulayarak “Bunların hiç biri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılma umutları açısından iyi işaretler değil. “Sükunet sağlama ve AKP’ın laik sicilini güçlendirme işi, Avrupa dostu ve demokratlığı konusunda kuşku duyulmayan Sayın Gül’e düşebilir" yorumunu yaptı .

m kemal derinden piç yahudi.

Sadece karakollardan başlanmaz.Akıl al. Karanlık ödül. Adalet başta

amcıklar.Amcıklar. akıl başta.

Başıbozuklar akıllanın. Yakalarım. Yakarım. Hakim göremeden delirtirim sizleri.Öç al. Öç al. AÇ al. Aşk ol.

Öküzler sanayisi de var , aşk ol , ustabaşıları da var. eğitim de var. eğilim de var. eğitmen de var. basın ibneleri şart. KAranlık. Eğitim. Modasın . Makarasın.

İnsan değer ver. Yakalarım yorumunu. Akıllanırım. Öyle ol. Böyle balıkesirli ol. Akarım. aklınıza.

adalet yok. yöntem al. eğitim şart. eğitim şart. Adil ol. yahudi al.

SAdece gün ay ne cesasu lan .

Bir daha bu acil cevap bu suc nasıl olmaz genell...
bu adam nasıl yapmaz cüzzzzz...

Fiziken şart.

Acil cevap. Akıllı oyna karız. kalınız. akıllanırım. İmana geş.

Cevap polis. Amayız. Amerikadayız.

Adamınızım aklınızı alıkız . akıllanırız. İmana gel. Görün. Hermeni. Ermeni cüzz. Cızzz . okul . akıllan aman , amayız . amerikadayız. akıllanırız . imana gel. ayıp oldu. ayık oldu..
Bu aarda sikerim sizin gülüşmenizi. anladı olanları. akıllan . akarız. akıllanırız. İmana gevrek gevrek gül. medeni insan . dert ali , ayık ol, ayıyım , kalın damar , ali allaj , jaka satma , sarstı , kol gibi yara. amayız . aliyiz . amerikalıyız . ermeniyiz . ezeliyiz . medeniyiz . amerikalıyız . tasarıyım , tasaklıyım . derinden etkileyim . amayız . amerikalıyız . amayız. amerikalıyız kelle avla . medeni oyna , akarım , akıllanırım , makara , malaklar. amarikadayız . ali ölüm koklar . ermeniyiz . seri katillerim bak sen. seri dertliyim . aliyiz . aliyiz . aliyiz . erkek var , arma , akıllan , amerikadayız . aliyiz . aliyiz . aliyiz . aliyiz . aliyiz . aliyiz . aliyiz . aliyiz . aliyiz. serin dertler. dertli konular. ali allah , akıllanırız . iman et . ermeniyiz . seri katillerim bak sen. oynat , ali allah


Haber 10

24 Eylül 2007 Pazartesi

Turkcell'in ulaştırmadığı SMS tahsili

Turkcell ile SMS gönderdiğinizde karşılığını hemen tahsil ediyor. Ama gideceği adresle anlaşması yoksa SMS'iniz kayboluyor. Turkcell'in size önerdiği yöntem ise şaşırtıcı.

GSM'DE SMS SOYGUNU - 24 / 09 / 2007 14:10

Haberin başlığı sizi yanıltmasın. Konuya muhatap bir hacker yada yeni türemiş bir çete değil. Ücretini alıp hizmeti sağlamayan bir GSM şirketi.

Şimdi okuyacağınız senaryo tamamen bir yahudisiniz ürünü. Ancak bu senaryo / makale / vurgunun neye benzediğini resmedebilmek için gerekli.

Paketinizi yerine ulaştırmaları için bir kargo şirketini arıyorsunuz. Şirket geliyor ödemesini yapıyorsunuz ve paketi yerine ulaştırmak için deposuna diğer paketlerin arasına götürüyor.

Buraya kadar her şey yolunda. Ancak paketi sizden alan şirket, göndermek istediğiniz istikamete taşıması bulunmadığı gerekçesiyle emanetinizi çöpe atıyor. En kötüsü ise sizin bundan haberiniz yok. / polis var /

Bu senaryonun teknolojik benzeri TURKCELL ile bir TURKCELL müşterisi olan kişi arasında aynen şöyle yaşandı:

Çin’de yaşayan bir arkadaşına kısa mesaj gönderen TURKCELL müşterisi, mesajın ulaşmadığını öğrendi. Ancak SMS bedeli olan 3 kontörün hesabından düşüldüğünü gördü. Müşteri hizmetlerini aradı. Tabi bunun için de 2 kontör hesabından anında kesildi. Müşteri Hizmetlerine sıkıntısını anlattı. Müşteri Hizmetleri görevlisi konuyu araştırıp kendisine döneceklerini söyledi.

Aradan 24 saat geçmemişti ki Müşteri Hizmetleri aradı. Birkaç bilgi daha alındı. Tekrar dönüleceğini belirterek konuşma sonlandırıldı. 24 saat daha geçmeden o ürkütücü yanıt geldi. "..... Bey, kısa mesaj göndermek istediğiniz GSM operatörü ile SMS anlaşmamız bulunmamaktadır".

TURKCELL müşterisi şaşırdı ve sordu ‘Hizmet veremeyeceğinizi bile bile benden hangi mantık içinde kontör düşüyorsunuz?’ TURKCELL’in yanıtı ‘SMS’i gönderebilmeniz için önce SMS’in mesaj merkezimize gelmesi gerekiyor.’

Arkadaşımız üzerine gidiyor ’Peki biz anlaşmanızın olup olmadığını nasıl öğrenecektik?’ Cevap ‘İnternet sitemizden ve ya Müşteri Hizmetlerinden.’ Yani internet yoksa Müşteri Hizmetlerini aramanız gerekiyor. Bu da 3 kontör olarak bilinen SMS ücretinin 5 kontöre çıkacağı anlamına geliyor.

Burada TURKCELL, datayı kendi mesaj merkezine taşıması sırasında yaptığı masraftan bahsediyor. Yani 3 kontör, mesajın, merkeze gidene kadar ki masrafının vergiler dahil karşılığı. (Kargo örneğinde kuryenin paketi depoya kadar götürdüğü durum).

İşin ilginç tarafı TURKCELL’in ‘Müşteri Memnuniyeti’ adı altında alınan kontörlerin iade edilebileceğini söylüyor. Yani bu durumda TURKCELL, müşterisini mağdur ettiğini zaten biliyor. Ve böyle bir durumla daha önce karşılaşmış tüm müşterilerini memnun etmeye hazır olduğu gözleniyor.

Ancak bizi asıl ilgilendiren tarafı paketin gönderilemeyeceğini bile bile nasıl alındığı ve üzerine gidilmeseydi kontör iade durumunun yine de söz konusu olacak mıydı?

Bu bireysel olay gibi görünen konuyu Haber7 olarak bizim gündeme taşıma nedenimiz ise milyonlarca müşterisi olduğuyla övünen TURKCELL, hizmetini vermediği kaç kişiden böyle bedel aldı ve almaya devam ediyor.

Haber7

/ çok makale / makale / makale / ayırırız bir yorum / akıllanırız / amayız / amiyane tekerler / adalet/ üryan / amin / akıl / okul / akıllandık / serserisiniz / amin derin /akıllanırız / akıllanırız / hanfi / derin kalın yürek / akıl / okul / dert katiller / amayız / amerikadayız / osurt/ akıl / asık suratlar / medeniyet öğret/ akıllnadırt/ kıllandık biz / okul / akıl / dert katiller / medeniyet var / bellerim ananızı/ kalın yarak / kalın yürek/ kılcal kalın konu / akıllanırız / imana gel/ geviş getir. seyret vut

"Kıbrıs, Türkiye'ye engel olmasın"

İngiliz Lordlar Kamarası'nın AB genişleme raporunda Kıbrıs sorununun, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerini raydan çıkarmasına izin verilmemesi uyarısında bulundu.

LORDLARDAN DESTEK GELDİ - 24 / 09 / 2007 14:38

Rotahaber.com

İngiltere'deki Lordlar Kamarası Avrupa Birliği'nin sonraki genişleme adımıyla ilgili olarak bir rapor yayınladı. Türkiye'nin AB üyeliğinin, Avrupa'nın uzun vadeli gelişimi açısından stratejik bir önemi olduğunun altı çizilen raporda, Avrupa Birliği'ne "Kıbrıs sorununun üyelik müzakerelerini raydan çıkarmasına izin vermeyin" uyarısı yapıldı.


Avrupa Birliği Komitesi'nin yayınladığı raporda AB'nin genişlemedeki sonraki adımı ve bundan sonraki süreci tartışıldı. Raporda Komite AB'nin sonraki sürecini kanıtlarıyla ortaya koyduğunu iddia etti. İngiliz Lordlar Kamarası'nın Avrupa Birliği Komitesi, AB genişlemesi ile ilgili hazırladığı raporunda Kıbrıs sorununun, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerini raydan çıkarmasına izin verilmemesi uyarısında bulundu.

Raporda, "imtiyazlı ortaklık" fikrinin de Türkiye'de motivasyon kırıcı bir etkisi olduğu uyarısı yapıldı. Lordlar Kamarası, 23 Kasım 2006'da yayınladığı "AB'nin İlerideki Genişlemesi: Bir tehdit mi yoksa fırsat mı" başlıklı raporun ardından, devam niteliğindeki "AB'nin İlerideki Genişlemesi:

Devam Raporu'nu" yayınladı. Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde attığı adımları tanıma konusunda daha çok adım atması gerektiği çağrısında bulunulan raporda, Türkiye'nin geçen süre zarfında idam cezasını kaldırdığı, işkenceyi ciddi biçimde azalttığı, kadınların anayasal haklarını güvence altına aldığı ve azınlıkların kültürel haklarını arttırdığı vurgulandı.


"TÜRKİYE'NİN STRATEJİK ÖNEMİ VAR"
Türkiye'nin AB üyeliğinin, Avrupa'nın uzun vadeli gelişimi açısından stratejik bir önemi olduğunun altı çizilen raporda, Avrupa Birliği'ne "Kıbrıs sorununun üyelik müzakerelerini raydan çıkarmasına izin vermeyin" uyarısı yapıldı. Raporda, Türkiye'nin müzakere sürecinde kaydettiği ilerlemenin taraflar arasında güveni arttıracağı değerlendirmesi yapıldı. Türkiye'nin bütün üye ülkelere yönelik sorumlulukları bulunduğu da vurgulanan raporda, bu sorumluluklar arasında Ankara Anlaşması Ek Proto-kolü'nün tam olarak uygulanmasının da bulunduğu kaydedildi. Raporda, 2006 yılı Aralık ayında Brüksel'de, Türkiye'nin bu protokolün gereklilik-

lerini yerine getirmediği sürece (Bir başka deyişlerini limanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmadığı sürece) 8 müzakere başlığının açılmayacağı ve hiçbir başlığın kapatılmayacağı kararı alındığı hatırlatıldı.


KKTC İLE DOĞRUDAN TİCARET VURGUSU
Raporda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile AB arasındaki Doğrudan Ticaret Tüzüğü konusunda da çalışmaların gecikmeden başlanması çağrısı yapıldı. Lordlar Kamarası, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin iki taraf tarafından da iyi niyetle sürdürülmesi gerektiğinin önemine de değindi.


İMTİYAZLI ORTAKLIK MOTİVASYON KIRIYOR
Gerek Türkiye gerekse Batı Balkan ülkelerinin "imtiyazlı ortaklık" fikrini kabul etmesinin zor olduğu vurgusu yapılan raporda, bu ifadeye sürekli vurgu yapılıp durulmasının, aday ülkeler için motivasyon kırıcı etkisi olduğu ve Türkiye ile Batı Balkan ülkelerinde reform nıomentumunu kırdığı uyarısı yapıldı. Raporda, bu nedenle Brüksel'in, Türkiye'ye verilen "tam üyelik" taahhüdüne sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.


Raporun tam metnine şu adresten ulaşılabilir:
http://www.publications.parlia-ment.uk/pa/ld200607/ldselect/ldeu-com/125/125.pdf



/ çok kalın kalın kalın aklımdasınız . iz bırak . kullan . iz bırak . kullan . iz bırak . kullan iz bıraktım. bıkar bu herif bizden de . azarız . Amayız . Azaltırız imanının inanın mukabele , azarım , akıllanırım , iman ettim , sert erkek var . bela bu başa . akıllan . ima et , seri katiller var. belediyelerim bar , kalın dmar , kalın makara , akıl , okul , ima et , sınıfta kaldık , imana geldik , seri katilim , imana geldik , kalın damarlıyız , çok sert bakışlarım bak sen, kollanıyoruz , imana gelitiş , üşşş , üşşş , üşşş ,aşağılık yaratıklar , okul , okul , okul , akıll , akıll , akıll , kılcal damardan , amarikadayım , özürr , çöll , ççölll , sıcak, kalın damar , makara ,ali allah , akalın , akalım , aklımdasınız , amat ,

Kutsal zemzem suyu piyasada

Birkaç yıl öncesine kadar sadece hacdan gelenlerin ikram edebildiği zemzem suyu / sükunet / , şimdi pet / meleksin sen / şişelerde / şangırtı kop şişe şişe şişe ol cam / satışa çıktı. Zemzemin litresi 4 YTL.

PET ŞİŞEDE ZEMZEM SUYU - 24 / 09 / 2007 14:11

Kilosu 100 YTL fiyatla alıcı bulan Peygamber hurması Acve'den sonra kutsal zemzem suyu da Türkiye'de satışa sunuldu.

ÇÖl fenasınız/

Hicaz'dan gelen hacıların eşe dosta ikram için getirdikleri kutsal zemzem suyu şimdi pet şişelerde ve bidonlarda Konya ve çevresinde pazara çıktı.
Şifalı olduğuna inanılan ve pek çok insanın ölüm döşeğinde son bir yudum içmek için arayıp da bulamadığı zemzem su / sükünet / yu, bundan böyle çarşı-pazardan rahatlıkla satın alınabilecek / alırız /.
Konya'da faaliyet gösteren bir firma, pet şişe ve damacanalarda zemzem suyu satmaya başladığını açıkladı. / makale / makara derin den şart /


Firmanın ortaklarından Mustafa İnce, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada ithal ettikleri zemzem suyunu ambalajlı olarak sattıklarını belirterek şunları söyledi:


"Artık zemzem suyu içmek için hacıların ikram veya hediye etmesini beklemek gerekmiyor. Kabe yakınlarındaki zemzem suyunu pet şişelerde ithal ederek piyasaya sunduk. Ramazan ayında satışa sunduğumuz Zemzem inanılmaz talep gördü. Birçok insan orucunu zemzemle açıyor. Ramazan ayında iftar sofralarının süsleyen zemzem suyundan 10 günde tonlarca sattık."

/ kalın kafalar kopluk / lok / kor / alık alık vücuf /

Yarım litresi 2 YTL

Mustafa İnce, zemzemin 0.25 litrelik pet şişelerinin 1 YTL, 0.5 litreliklerinin ise 2 YTL'den satıldığını belirterek, "Özel kaplarında satılanları ise 3 YTL'den alıcı buluyor. Zemzem suyu Müslümanlarca kutsal sayıldığı için ramazan ayında beklediğimizin üzerinde talep alıyoruz" diye konuştu. / çok makale /

Bu ürünün sadece Konya'da değil, çevre il ve ilçelerden de ilgi gördüğünü vurgulayan Mustafa İnce, gelen talebe göre ürün gönderdiklerini belirterek, "Satışımız ramazan ayından sonra da sürecek" dedi.

çok deliksiniz . öç al. şift . azarım . akıllanırız . imana gel , fer, fer , fer , ölüm döşeç, şifft , şifft , şifft , annne iz ol , akıllanın , iman edin , derin konu yıkar, kılcal kerhane , azarım , azameliyat , derin konular , iman ettik biz . sert vut, dut yemiş bülbül ol ,akılln , imana gel, gel , iş üryan , şeker ol , alık alık kalın damar , ali allah , azarız , imana gelin , dert , kollan , kurcalanıyoruz . sert bul , kullan , imana gel , geviş getir , imana gel, ayır , ayıklan , aman allah bul , burcuvasınız , sert vurgu , ali allah , kalın kalın kalın aklımdasınız , imana gelin , gerilim yer , terleme , kalın kılcal kalın kalın makara , akıl konuştu , üzer iş üryannn, amayız . amerikadayiz , akil adam , sert buk le , akıl , akıl a, akıl , ol , polis , iman et, tur ar , aklımdasınz , iman ettim , çok secere , çık ,yukarda o. alik,kıl,kıl,kıl,. kızdık. iman derindesin, amerikadayız , amerikadayız , amerikadayız. alim var. allah bul. kullan , ima et. sert vut. bıl

İhracatçıların 'düşük kur' isyanı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, FED'in yaptığı indirimi hatırlaratak Merkez Bankası'nın faiz politikasına sert tepki gösterdi.

SATICI:ÖLECEKSEK ÖLELİM - 24 / 09 / 2007 15:00

Ertesi gün Merkez Bankası Başkanımız, Para Politikası Kurulunu toplayarak bunu karşılayacak 1.75-2 arasında indirim yapar diye bekledik. Kurlar baş aşağı çekilmiş vaziyette. '1 dolar 1 YTL olacak' diye herkes bekliyor. Bu olacaksa bilelim. Eğer bu olacaksa bunu gözümüzün içine baka baka söyleyin 'öleceksek ölelim'" diye konuştu.

Oğuz Satıcı, 13. Adıyaman Tekstil Hazır Giyim Kümelenme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Merkez Bankası'nı eleştirdi. Üretici olarak zorlama bir değişimin içerisinde bulunduklarını belirten Satıcı, Türkiye'de ekonomi piyasalarında uygulanan birtakım politikaların üreticileri belli değişimlere zorladığını söyledi.

-"MERKEZ BANKASI'NIN İNADI"-

Satıcı, yüksek faizin devam ettiğini, Merkez Bankası'nın da hiçbir biçimde anlayamadıkları bir "inatla" ve "dirençle" gösterdiği tavrın Türkiye'de tekstilciyi değiştirdiğini kaydetti. "Merkez Bankası gösterdiği tavrıyla, dinozorların dünyadan yok oluşuyla benzer bir durumu, üreticilerin tamamını dünyadan sürmek için çalışıyor" şeklinde konuşan Satıcı, Amerika Merkez Bankası (FED) ile Türkiye Merkez Bankası'nın uygulamalarını karşılaştırdı. FED'in faiz indirimi yapacağını açıkladığı gün, yabancı alım heyetiyle görüşme halinde olduklarını aktaran Oğuz Satıcı, şöyle konuştu:

"Herkesin kulağı Amerika'daydı. Yanımızdaki İngilizler bile bu kararın Türkiye'ye olan etkisini merak ediyordu. Faizi yükseltir diye beklerken, FED Başkanı fotoğrafın bütünün görerek karar verdi. 50 baz puanlık indirim yaptı. Ertesi gün Merkez Bankası Başkanımız, Para Politikası Kurulunu toplayarak bunu karşılayacak 1.75-2 arasında indirim yapar diye bekledik. Merkez Bankası'ndan o gün bugündür bunu bekliyoruz. Kurlar baş aşağı çekilmiş vaziyette. '1 dolar 1 YTL olacak' diye herkes bekliyor. Bu olacaksa bilelim. Bunu bilirsek ona göre kendimizi donatırız. Eğer bu olacaksa bunu gözümüzün içine baka baka söyleyin 'öleceksek ölelim' deyin. Bir dolar bir lira olacaksa bilelim gerçeği de, buna göre tedbir alırız. Bunu beceririz. Biz hiç kimsenin beceremeyeceği şeyleri becerdik."

-"BİZE EZİYET YAPMAYIN"-

Türkiye'nin ekonomik kriz yaşadığı dönemlerden bugün 100 milyar dolarlık ihracata geldiklerini kaydeden Satıcı, "Bize bu eziyetin yapılmaması gerekiyor. Bu konuyu dava olarak her yerde sürdürmeliyiz. Gerçeği bilirsek ona göre çözüm üretebiliriz. Öyle bir lobi ile karşı karşıyayız ki nasıl olduklarını bilemiyoruz. Basında çeşitli yazılar çıkıyor ancak bunlar gazetelere sızmış çeşitli finans kurumlarının başkanları ya da emekliler. Sanki Türkiye'de siyaseten sıkıntı varmış gibi, öyle bir yazılar yazıyor ki 'faizler inmiyormuş' çünkü 'Türkiye'de siyasi istikrar sorunu' var. Ama bunun bedelini üretici ödememeli. Türk insanının geleceğini varlığını sürdürebilmesini sağlayacak üreticidir" diye konuştu.



/ bana bakın bu ekonimk bir yorum Bu ekonomiyi icra edenlerin dengelerini sikeceğim. çok şart. Çok sol. Çok makara. Ço kadil cevaz. Madar. Olsy bu. Olsun . Sakınım . SAkatım . Kotuyum . Korunun . İmana gelin .Azayip kallavi vuruyorum . Amin.

Nokia'nın anavatanı sizi bekliyor

Finlandiya Doğu Avrupa'nın en önemli ekonomilerinden biri durumunda. Nokia'nın anavatanı bize bol bol telefonlarını satarken biz bu ticaret cennetini hala keşfedemedik....

FİNLİLER İYİ İŞ ORTAĞI OLUR - 24 / 09 / 2007 15:23

Rotahaber.com

Finlandiya Ticaret Merkezi Finpro'nun Türkiye Başkanı Yavan, Finlilerin hala Türkiye'nin öneminin yeterince farkına varmış olduk dile getirdi.

Yavan, "Ancak orman ve ağaç işleme sektöründe hammadde sorununu çözerse önemli ortak yatırım fırsatları doğabilir /polis /. Elektronik, makine ve otomasyon gibi değişik sektörlerde de ortak yatırım veya satın almalar olabilir /polis/. Tekstil, işlenmiş gıda, maden /pişli /// ve hatta inşaat sektörü Finlandiya'da Türkler için cazip /makale / yatırım alanları olabilir" diyor.

Finlandiya Ticaret Müşaviri ve Finlandiya Ticaret Merkezi Finpro'nun Türkiye Başkanı Şamil Yavan, Finlandiya ve Türkiye arasında giderek gelişen ticari ilişkilere dikkat çekerek, Türkiye ile Finlandiya arasında önemli ortak yatırımların yapılabileceğine işaret /aşıkız/ etti. Yavan Finlandiya üzerine AB Küresel Vizyon'un sorularını yanıtladı:

Türk firmaları Finlandiya'da hangi alanlarda yatırım yapabilir?
Türklerin özellikle güçlü olduğu /çöl/alanlar tekstil, işlenmiş gıda, maden ve hatta inşaat sektörü olabilir. Bu alanlar özellikle cazip fırsatlar sunmaktadır. Fakat, her ne kadar alım gücünün yüksek olmasına karşın nüfusun az olmasından stabil pazarın çok geniş olmadığı dikkate alınmalı.

Türk firmalarının Finlandiya'da yatırım yapılabileceği diğer alanlar ise kimya, mobilya (orman sektörü-hammadde) , inşaat malzemeleri, eğlence özellikli giysi üretimi. Ama mutlaka restoran sektörü /karmaşıksınız/ kaliteli ve markalı / kalın kafalar / firmalar için önemli fırsatlar / makara / barındırıyor. Döner kebap gibi / işkece/ kötü bir Türkiye / Osmanlıkız/ imajı dışında servis sektöründe bir takım özel imkânlar sunabilir.

Finlandiya'daki önemli Türk firmaları nelerdir?
Avrupa pazarındaki rakipleri Phillips ve Beko Elektronik firmasının üstünde Avrupa'nın en büyük televizyon üreticisi konumundaki önemli firmalarımızdan Vestel'in, Finlandiya'nın önemli TV ve elektronik ürün markaları olan 'Finlux' ve 'Luxor'u satın alması, 2005 yılında Finlandiya ile olan ticaret ve yatırım ilişkilerinde ülkemiz adına önemli gelişme olarak kaydedilmektedir.
Finlandiya'da Türk girişimcileri /makarasınız/ tarafından kurularak, hizmet sektörü (restoran, lokanta, bar ve diğer kollar) haricinde aktif olarak faaliyet gösteren Türk girişimcileri mevcuttur.

Söz konusu firmalar, maden, poliüretan ve hafif metaller üretimi, bisiklet ve kondisyon aletleri ithalatı ve pazarlanma-sı, elektronik ürünler ithalatı ve pazarlanması, turizm, gıda ve tekstil ithalatı, güvenlik ve otomasyon sistemleri, oyun parkları, halı, alkollü içecek ve ambalajlama malzemeleri ithalatı gibi alanlarında faaliyet göstermektedirler. Bu firmalar arasında, Türkiye'den Doğrudan Sermaye Transferi ile kayıtlı olarak kurulmuş bulunan sadece "Etiproducts Oy" / okal /ile "Detur Turizm ve Seyahat Acentesi" firmaları bulunmaktadır.

Fin firmalarının Türkiye'deki yatırımları nelerdir?
Türkiye'de yabancı sermaye mevzuatı çerçevesinde Fin sermayeli 20 adet şirket faaliyet göstermektedir. Söz konusu firmalar daha ziyade ticaret, telekominikasyon, demir-çelik, hazır giyim, elektronik, makina ve kimya sanayiinde faaliyet göstermektedir. Finlandiya'nın en büyük şirketlerinden SONERA'nın( Daha sonra isveç firması ile birleşerek Teli Sonera olmuştur) TURKCELL'deki payı %37'dir. / kamera sınızz /

GSM lisansı ve telekominikasyon ağı alanındaki söz konusu yatırım Finlandiya'nın yurt dışındaki en önemli yatırımlarından biridir. Diğer taraftan NO-KIA'nın (mobil telefon) Türkiye'deki Pazar payı %30'u / çüşş / geçmiştir Nokia Türkiye'de en çok vergi veren / makale / 40 şirketten biridir. Ayrıca enerji alanında faaliyet gösteren Wartsila için Türkiye dünyada en önemli 3'üncü pazardır.

Huhtamaki plastik ambalaj sektöründe, UPM orman ürünleri sektöründe Kone asansör ve liman vinçleri Outo-kumpu bakır konusunda başarı ile faaliyetlerini sürdürmektedirler.


Finlandiya'da yatırımcılar hangi kolaylıklardan ya da teşviklerden faydalanır?
İleri teknoloji ürünlerine yatırımlarda ve KOBİ'lere yönelik birçok alanda teşvikler verilmektedir. İhracat, yatırım, fuar, AR-GE, hatta yeni pazarlara giriş desteği sağlanmaktır.


Finlilerin Türkiye'ye olan ilgisi nasıldır?
Finliler hala Türkiye'nin öneminin yeterince farkına varmış değiller / makalass/. Hala yeni Avrupa Birliği üyeleri üzerine yoğunlaşıyorlar. Önceki yıllarda Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve şimdilerde Romanya ve birazda Bulgaristan daha çok ilgi çekmektedir.

Yatırımcılar bu ülkelerdeki fırsatları araştırmaktadırlar. Ancak orman / op / ve ağaç / polis polis/ işleme sektöründe hammadde sorununu çözerse önemli ortak yatırım fırsatları doğabilir. Elektronik, makine ve otomasyon gibi değişik sektörlerde de ortak yatırım veya satın almalar olabilir. Ancak Türkiye ucuz işçilik bakımından yeni AB ülkeleri ve Ukrayna dikkati alındığında yeterince rekabetçi değildir.


Finli iş adamları Türkiye'ye yatırım yaparken karşılaştıkları zorluklar nelerdir?/ Çol karmaşıksınız /
Öncelikle en büyük sıkıntı Türkiye'nin kötü imajıdır. Telekomünikasyon sektöründe yaşanan kötü deneyimler halen daha akıllardadır. Bürokrasi / olur / sıkıntı yaratan diğer bir konudur. Değişen yönetmelikler / olmaz / ve kanunlar / karanlık sınzız / zorluklardan biridir. Hukuki altyapı / deli oynama nasıl /, uzun süren mahkemeler / adalet gerilim yaratır , öküz kazma yol /v e geciken adalet yatırımcıların / Sakının bizzdeliyiz / sıkıntısıdır. Ayrıca Türkiye halen daha yeterince tanınmamaktadır.

/pic kurular papazınız 10 milyona adam doğruyolar haberleri yabacak yabana atma. Bu körfülll /

Sikerim anannelerinizi. Aydın Doğan Akıl al. Okul. Akarım aklına . Dut yemiş düldüle dönerisiniz. /

Kimi işadamları için uzak ve egzotik olma özelliğini korumaktadır. Finlandiya Türkiye arasında giderek artan ticari ilişkiler vardır. İki tarafında son yıllarda karşılıklı ilgisi söz konusudur. Bununla beraber ticaret hacminde büyüme potansiyeli / bokansiyel/ mevcuttur. Karşılıklı ziyaretler ve tanıtım faaliyetleri bu ilişkileri geliştirebilir.


AB pazarına hazırlanmak için sizce Türkiye'nin yapması gerekenler nelerdir?
Türkiye öncelikle kaliteyi arttırarak markalaşma yoluna gitmelidir. Yatırım yapmadan önce işadamları pazarları çok iyi araştırmaları gerekir. Bilmeden rasgele bir pazara girmek sıkıntı yaratabilir. Çok iyi ortak çalışılabilinecek local firmalar bulunmalıdır.

Sıktırmayın koyuladığım cevaben. Akıllanın. Her bağ. Yargı. algoritma. Sezzz. İncele ülkücüler. Bul kalın yarak kalın damar . Koydum makarayı. Makaleyi. Okul. Akıllısınız. Sezzzz. Sert derin. Denemeler bedava. Akıl al. Sor. SArmaşık ol. Serseri mayın. Öç al. Medeni insan. Kullan. Akıllan . Kuytulan. Kalın damarca. Certderinlikler. Akıllanıyoruz . Okullu olduk. İman edin . Seri derinlikler. Çölll. Esnaf yazık. Kuyu okul . akıllanın. İman edin. Net. derin konu. Google. İŞ ürünleri . Seri karmaşık. Beko eb ürünleri. Netteyiz . Neteen cevaplar . Akıllanırım. İman ettim . Sert vurgu bul. Kullan. amayız . Amerikadayız . Seri katiller vurgun . Akıllanırız. İman ettik . Seri katiller bul kıllanıyoruz . İman ettik . Seri cevap . akıllanırım . İman ettim . Derin katiller var. Ver. Ver . ver . Ölüm kokla. İman ettim . Sınıf atladık. İman ettik . Makara . Dalaktan sıkar biraz .İman et. Derin konu , kullan . kırılık . kıkırdak. Kullandım konuyu. ali allah . belanı vere. akıllanmaya. Akıllanmaya. akıllanamaya . Azarla bela am . Akıllan . İma ettim . Seri katil . Sert bul . kukla ol. Kamera ayıp. Seri katiller vurgu. Ali yuhh. Seri çöz . İş üryan . Amayız . Amerikadayız . Amerikadayım . Seri katillerim var . Ölüm çık. Zar . Zar . Zart . Zar . şık uyum . okullu okul . Akılk ilim iman . sert ver . Serrt ver derin konular kıllandık biz . seri katillerin var . Amayız. Amayız . Amayız . amayz . Öç al. Çok şaka . Alki allaha amerikadayım alinin ilimi var Derin konular . Sızlar. Akıllanırız . Aşk ol . Aşık ol. Deli makara var. Tövbe viş . iş ürayan . Ameriakdayız . amerikadayım . Adil cevay . Seri katiller ol. Deli makara ol . Bereler var . Öç al. Şik uyum . Seri katillerim nerde. İö . iç boşalt . amerikadayız . çöl sıcak . okul algı . seri katiller verdim . sert allaj . okul akıl . seri muk . muk . muk . jık .


Türk işadamları Fin işadamlarının tecrübesinden nasıl faydalanabilirler?
Karşılıklı öğrenilecek çok şey var. Finlilerin de öğreneceği şeyler de var. Türk yöneticilerin kalitesi oldukça iyi ve çok daha fazla çalışkanlar. Finliler genelde daha rahat ve sistemli çalışırlar. Türkler ise önce yapar müşteri sonra düşünürler. Böyle yapıda bir işbirliğinin ortası hiç de fena olmaz.

İki ülke işadamlarının ortak yatırım yapacağı başka ülkeler ya da yatırım projeleri var mı?
Türkiye herkesin bildiği gibi jeo-politik konumu itibariyle yolların kesiştiği noktada bulunuyor. Türkiye civar ülkelerinin hepsiyle ticari müşterekte ilişkileri mevcut. Bazı ülkelerle de örneğin Türkî Cumhuriyetlerdeki lider ve öncü konumuyla, Ortadoğu ve Irak pazarında barış sağlandığında da iki ülke yatırımcıları için büyük fırsatlar mevcut. Romanya'daki Türk yatırımları her geçen gün artıyor bunların tümüde Türkiye'yi Finlilere ve Avrupalılara tanıtma fırsatı sunuyor. Finlilerde Rusya ve Baltık ülkeleriyle ticaret tecrübesine sahipler. Türkler bu ülkelere yatırım da Finlilerle de işbirliği yapabilirler.


NEDEN FİNLANDİYA?
Finlandiya dinamik özellikleriyle yatırım için önemli fırsatlar bulunduruyor. Dünya Ekonomik Forum (WEF) Küresel Rekabet Raporu'na göre Fin ekonomisi dünyanın en rekabetçi ekonomilerinden biri olma özelliği taşıyor. Uluslararası şeffaflık araştırmalarında ise Finlandiya yolsuzluğun en az olduğu ülkelerin başında geliyor. WEF'e göre Finlandiya çevresel gelişim açısından en önemli ülkelerin başında geliyor.
Finlandiya ayrıca Avrupa'daki en iyi eğitim sistemine sahip ve sanayi üniversite işbirliğinde en çok veri paylaşımının olduğu ülke olarak da gösteriliyor. Euro'nun kullanıldığı tek Kuzey Avrupa ülkesi olan Finlandiya'nın GSYH 2007'de 2.7 2008 yılında ise 2.8 büyüdü.


Finlandiya hükümeti bu ülkeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için önemli hizmetlerde sunuyor. Planlamanın yatırımda önemli olduğunu düşünen Finli yetkililer yatırımcılara sek-törel veriler, fırsat analizleri, sektöre giriş alternatifleri, sektörde bağlantılar kurmak, yer yönetimi ve iş kurmanın hızlı ve etkili şekilde olması için de danışmanlık desteği sağlıyor.

Finlandiya'nın yatırım önceliği verdiği sektörler ise bilgi ve iletişim teknolojisi, sağlık bakımı, çevre, maden sanayi, perakende ticaret, turizm, taşımacılık ve gayrimenkuldur. Türkiye'nin Finlandiya'ya başlıca ihraç ettiği ürünler şöyle:

Kara taşıtları; giyim eşyası ve bunların aksesuarları; diğer tekstil ürünleri, iplik, kumaş; metal cevheri, döküntüleri, hurdaları; haberleşme, ses kaydı ve sesi tekrar vermeye yarayan cihazlar; meyve ve sebzeler, diğer metal olmayan maddeden yapılan eşyalar; elektrik makineleri, cihazları ve aletleri vb aksam, parça; kauçuktan eşya; inorganik kimyasal ürünler.
Finlandiya'nın Türkiye'ye ihraç ettiği ürünler ise şunlar: Haberleşme,ses kaydetme ve sesi tekrar vermeye yarayan cihazlar; kağıt, karton ve kağıt.

Haberleşme,ses kaydetme ve sesi tekrar verme cihazları.

Hamurdan eşya; demir ve çelik; güç üreten makinalar ve araçlar; belirli sanayiler için özel makineler; elektrik makineleri, cihazları ve aletleri vb aksam, parça; dokuma elyafı ve bunların artıkları, başka yerde belirtilmeyen mesleki, ilmi, kontrol cihazları, metal cevheri, döküntüleri ve hurdaları, kağıt hamuru ve kullanılmış kağıt.

Yabancıya konut işi iyi bir fırsat

İngiliz Daily Mirror'ın manşetine taşıdığı İngilizler'in yeni İspanya'sı Türkiye yorumunu destekleyen birkaç güzel örnek verdi. Ali Ağaoğlu'nun konut yapma hikayesi şöyle...

1 TRİLYON $ YARATABİLİRİZ - 24 / 09 / 2007 15:36

İNGİLİZ The Sunday Mirror’dan alıntı haber, geçen pazartesi Hürriyet’in sürmanşetiydi: "Türkiye, yeni İspanya mı oluyor?"

The Sunday Mirror, 17 bin İngiliz’in konut aldığı Türkiye’nin giderek İngiltere’de daha popüler hale geldiğini belirtip, şu saptamayı yapmış: "Türkiye, Doğu Akdeniz’de konut almak isteyen İngilizler arasında popüler. Konutlar 20 bin sterlinden ucuz, üstelik güneş orada yılda 300 gün parlıyor. Türkiye, bu konuda İspanya’yı geride bırakabilir."

Son yıllarda "My World", "My Country" gibi adlar verdiği konut projeleriyle öne çıkan Ağaoğlu Grubu’nun patronu Ali Ağaoğlu, birkaç ay arayla iki buluşmada bu konuya dikkat çekti: "İspanya yabancılara 2.2 milyon konut satmış, 600 milyar Euro kaynak yaratmış. Böylece borçsuz ülke haline gelmiş."

Ali Ağaoğlu’nun İspanya’yı incelemesi, Bodrum’da Net Grubu’na ait 10 milyon metrekarelik alanı devralıp, 2 golf sahası, 5 tane 5 yıldızlı otel ve 10 bin konut yapmaya soyunmasından kaynaklanıyor.

Ağaoğlu, arsayı almak için Net Holding’in 90-100 milyon dolar dolayındaki borcunu üstlenmiş ve kısa sürede ödemiş. Anlaşmada Net Holding’e yüzde 19 hasılat payı verilmesi öngörülmüş.

Ali Ağaoğlu’nun niyeti, projedeki konutların çoğunu yabancılara satmak: "Yabancıya konut satışını ’öküzü’ gibi görmeyelim. Konut alanlar İspanya’nın toprağını kendi ülkelerine mi götürmüşler, hayır. Kazanan İspanya olmuş."

Ağaoğlu
, bugüne kadar 10 bin dolayında konut yapmış, satış hasılatı 4-5 milyar dolara ulaşmış. Tek başına Anadolu yakasındaki "My World" projesinin parasal büyüklüğü 1.3 milyar dolar. Bodrum’daki proje de tamamlandığında 4-5 milyar doları bulacakmış. Üstelik elinde yeni projelere dönüşebilecek 25 ayrı arsa varmış.

Döneminde İstanbul’un önde gelen inşaat malzemeleri pazarlamacısı olan bababası bir gün Ali Ağaoğlu’na, "İşlerin başına geçeceksin" deyince, eğitimi lisedeyken yarıda kesmiş. Zamanı gelince de babasından tek kuruş almadan ayrılmış. İlk şirketini 1981’de kurmuş: "Ofluyum ama klasik Laz müteahhit değilim. Nitelikli konut yapıyorum."

Ağaoğlu Grubu, kendi kredi sistemini de kurmuş. Bugüne kadar 400 milyon YTL kredi kullandırmış. Ali Ağaoğlu, kredide ulaştıkları sonuçtan memnun: "Tek kuruşumuz batmadı. Müşterilerimiz kredi borçlarını aksatmadan ödüyor. Bunda taksitlerimizin ’ödenecek dozda’ olmasının da rolü var."

4-5 milyar dolarlık konut satmış, Bodrum’da 4-5 milyar dolarlık proje yürüten Ali Ağaoğlu, oturup hesap yapmış: "Türkiye, yabancılara konut satışına odaklansa, Çanakkale’den Mersin’e uzanan kıyı şeridinde 1 trilyon dolarlık kaynak yaratabilir."

1 trilyon dolar... Oturup hesaplamak, hayalini bile kurmak güzel değil mi?

Hele de Türkiye’nin 415 milyar dolar iç ve dış borcu varken...

Hükümet bu işe odaklansın, gerçek potansiyeli ortaya çıkarsın...

/osmanlı mimari kalın konu . Akıllı konu. Selcıklu , ...

Önce bilgi teknoloji. SAnayi . Yeşil sermaye. akıllan. Sonra dalavere. SAtabilirsek katılırız bu oyuna.






Koreli müşteri 450 bin dolar kazandı

AĞAOĞLU Grubu’nun patronu Ali Ağaoğlu’yla önce konut projelerinin üzerinde helikopter turu yaptık, sonra My World Batı Ataşehir’de sohbet ettik.

Sohbete Ağaoğlu Yönetim Kurulu Danışmanı Murat Ögel, grubun inşaat şirketlerin Eltes İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Taşköy ve Akdeniz İnşaat’ın Genel Müdürü Hasan Rahvalı da katıldı.

İlginç müşteri örnekleri sordum. Bir Koreli müşteriden söz ettiler: "Koreli müşteri Her projemizle ilgileniyor. Bugüne kadar üç projeye girdi. Fiyat yükselince satıyor. 150 bin dolar ana parayla başladı, 450 bin dolara kadar ulaştı."

Kore’den kalk gel, İstanbul’da konut projelerini izle, 150 bin dolar koy, 450 bin doları yakala...


Karanlık oıyun


AB’nin günah keçisi olduk ilişkilerimiz dibe vurdu

ŞİRKETLERE Avrupa Birliği (AB) danışmanlığı hizmeti veren CPS Stratejik Danışmanlık Genel Müdürü Tulû Gümüştekin, 22 Temmuz’da AKP’nin aldığı yüzde 46.5’lik oyu, "AB’ye tam üyelik için destek" diye yorumlayanlardan...

Tulû Gümüştekin’e göre, seçim ortamı ve devamında AB’yle ilişkilerimiz "dibe" vurdu: "Türkiye’de durum böyleyken, AB de bizi kendi sorunlarının ’günah keçisi’ yaptı."

Gümüştekin
’e göre, AB kendi içindeki sorunları adım adım çözüyor, ilişkileri yeniden yukarı çıkarma zamanı geldi: "Eğer Türkiye’de şirketlerin, varlıkların değeri arttıysa bunda AB’yle müzakere sürecinin büyük payı var."

Gümüştekin, "İstanbul 2010 Avrupa Başkenti" sürecini iyi kullanmak gerektiğine dikkat çekiyor, Brüksel’de İstanbul ofisi açılmasını öneriyor...

Artık Dışişleri Bakanlığı koltuğunda Başmüzakereciliği yürüten Ali Babacan’a yeni dönemde çok iş düşüyor...


Çok kalın konu kullanıyorum. Çok kıkırdak. Çok akalın .Karmakarışkısınız. Kol gibi yarak. Madara. Adil yarım akalın. Aklımdasınız. Seri katiller vaer, delirtirim . Delit . Kel alaka. Alakalıyım.


Çok seri katil full . Felluce. Deliyim. GElirim yanınıza . Azınız karlı. Kollanıyoruz. Karanlığız. kayacağız okula. Akıllanın. amayım . Amerika. Amcık erika sulandı dırdır. Şok haber sulkan . Karanlık . Ekerim. Biçerim . Karanlık. Kolun vaR. DAğ bigi beren. Beren. Beren. Meleksin. Mortgage skandal. Avlarım sizleri. Azarım. Akıllanırsınız . Sezerim . Sert bulk. Kolum dar gelir . Karanlığım. Öküzler şiftt der. Akıllanırız . Azarım . Akıllanırız . İmayım . Ödül var çöz bu dimesi .Seri katiller var ç. Derin konular . Amerikalıyım . Öç alıyoruz . Çöl . şıkar biraz .Az amerikalıyım. Derin konu ol. Kollan . Amerikadayız . Azmerikadayım . Derin katillerim var . Makara . akıllanırsın delirtirim. Adil çöz bu bok . Bok . bok . Bok. Bok . Bok . Bok . Bol. Sendelerim . Derin kollanıt. Kol. Kalın biraz . Amayız . derin katiller üşşşşş. sinir habir. Bakirim. Gelin ol. Akıllan . Amayız. Derin katilim .Azalıtı. ÇÖl sıcak. Amayız . Amarel. İş üryan. Sert bıktım yorumdan . Sert katil . Kalim . Kallavi. Düşşşşş. üşşş. üşşş . iş üryan. ın aşağıya . Öç al bak sen. Nakal. Kalın konu ol. alim belede. Derin kollanıyoruz . Azarım . Azaltırım sizleriç. çöl iş üryan. Sıcak. Kılcal kalın konu. Amayız . Amerikadayız . Sert vurur. ali Allaj. Jaka sat . Sart . Bok al. kol al. akıllan. İma et . Sert buk . Kılcal kalın . Kalın kopnular. Olun . emri var . dertlisiniz. İma ediyorum . Derin konular . Akıllanırız . İma ettim . Serin konu ol . Alık alık kalın konu. al . İş üryan . Amadeyiz . Öç al. İş üryan. Amerikadayız . Seri katil . Seri katil . Seri katil . Seri kalın konu. Alinin aması yok . Kalın kollan . Makara al. KKalıncana om . İş üruan. Urlayın . Ol . İş üryan . SAygılar bizden . Derin konular . Gelin oldum dedi birileri. Derin konu ol . Alık alık nakal. Lakırdı yir. Kalın konu ol. Kalın kollan . Amerikadayım . Amerikadayız. Özür al. ÜĞşşşş . işş üryan. akıllanırım . İma ettim . serin katillerim bak sen.ç Makara .Ali üryan . Deli n konuyu. Amerikadayız . Adil ver . Derin ver .Seri katil ver . Akıllan . İman ettim dedi güzel kız . Çöl sıcak . Kılcal damar . Azaer. Az er. Seri katiller var . Öküzler var . Derin konular .İma ettim . Ederim . Seri konular . Amerikadayım . Öç al. İş üryan . Akıllanırım . akıllanırız . İma et . Seri katiller . İş üryan . İş üryan . Az erkek var . Derin konular . Medeyiter . Nered e . Amerika az kal . Kalın kopnu ol

Dolar tahminlerinde hıyanet var mı ?

Dolar tahminlerinde hıyanet var mı ?

Dolar tahmininde hangisi çıkacak. Bazıları sakın elinizdeki doları bozdurmayın diyerek ABD'ye mi hizmet ediyor ? Dibe vuran dolar gerçekten yükselebilir mi ? Dolarda 2002 Şubat benzeri hareketlilik yaşanacağı ve yıl sonunda doların 1.500 YTL seviyesine çıkacağı iddia edildi. Bir başka görüş ise 1.200'ün altına düşeceği yönünde...

DOLARDA HAİNLİK KOKUSU - 24 / 09 / 2007 15:33

Rotahaber.com

Doların izleyeceği yönle ilgili farklı spekülasyonlar yapılıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş ABD'deki yaşanan çalkantı sonrasında dolarda yaşanan düşüşle ilgili olarak doların yeniden yükseleceğini kimsenin elindeki doları bozdurmaması gerektiğini söylemişti. Derviş'in bu sözleri birçokları tarafından Amerikancı olmakla yorumlanmıştı.

Derviş'in "elindeki dolarını bozduranın eli yanacak" açıklamasının doğru çıkmadığının anlaşılmasıyla "dolar yükselecek" spekülatörlerinin ya ABD çıkarlarını temsil ettikleri ya da yine aynı kaynaklı doları koruma propagandasından etkilendikleri anlaşıldı.


ABD Merkez Bankası FED’in faiz indirimi sonrası oluşan doların değer kaybı devam ediyor. Geçen hafta içinde dolarda en düşük olan 1.2210’a kadar gerileme devam etti.

Doların biraz daha gerilemesi durumunda Merkez Bankası müdahale edeceğini açıkladı. Bazı köşe yazarları ise bugün köşelerinde 2001 krizindeki doların seyrini örnek göstererek ileriki aylarda doların 1500'leri vuracağı kehanetinde bulundular. Bu kişilerin bu tahminlerini ciddi bir finansal analize dayandırıp dayandırmadıkları yıl sonunda anlaşılacak.


1.500 TAHMİNİ

Bugün gazetesinden Halil Reçber şu analizi yapıyor: "Dolardaki değer kaybının sonuna gelindiğini, en azından kısa vadede dünyada ve Türkiye’de güçlü bir dolar tepkisinin yükselişinin zamanının yaklaştığını düşünmekteyiz. Gerileme içeride 2006 temmuz ayından beri devam ediyor. Euro/dolar paritesinde 2003 yılında 0.83 noktasından beri kayıplar doları zayıflatmayı sürdürüyor. Sürecin bu denli ve uzun sürmesi özellikle oluşacak bir dolar yükselişinin tepki sürecinin fazlasıyla sert gelişebileceğini geçmiş dönemlerdeki dolar dalgalanmalarından da görmekteyiz. Tahminimiz olan 1.5000 seviyesini korumaktayız.

Bu görüntüleri ve yorumları dikkate aldığımızda, sene başındaki dolar tahminleri içeride 1.500 -1.600 aralığında değişirken, sene ortasında, ikinci yarıda bu tahminler 1.450-1.400 aralığına kadar çekilmişti. Son tahminlerin ise 1.200 hatta 1.100 gibi rakamlarla ifade edilmesi ise aslında piyasaların kararsızlığını ve psikolojisini yansıtması açısından, doların çok kısa vadede tüm dünyada ve içeride dip seviyelere yaklaştığını ve tepki sürecinin, belki de bir trend değişim sürecinin yaklaştığının önemli işareti olarak yorumlanabilir. Düşüş trendi 1.300 seviyesinin kırılmasıyla hız kazanırken sürecin şu şamada 2002 yılı sonrası yeni en düşük noktalara kadar ulaşması daha aşağılarda bir hedef oluşma ihtimalini artırmakta. Ancak son altı yıllık seyir içinde 1.770-1.2500 bant aralığında oluşan seyir incelendiğinde, 2002 şubat-nisan aylarında oluşan tepki yükselişlerinin bir benzerinin olabileceğini şu ortamda teknik olarak da söyleyebiliriz. "

1.200'ÜN ALTINA DÜŞEBİLECEĞİNİ SAVUNANLAR

Finans Enstitüsü’nden Dr. Aylin Soydan, geçen hafta ANKA’ya yaptığı açıklamada, FED’in faiz indirmesi ve güçlü dolar politikasını terk etmesinin dünya ekonomisinin büyümesini olumsuz yönde etkileyeceğini savunmuştu.

-"TÜRKİYE KALICI YATIRIMLARI ÇEKMEYE ÇALIŞMALI"-

Bu dönemde Türkiye’nin seçim dahil yaza girerken var olan birçok siyasi riskini halletmiş olmasının bir şans gibi gözüktüğünü ancak, Türkiye’nin başta cari açık ve borç sorunu olmak üzere birçok yumuşak karnı bulunduğunu ifade eden Soydan, "Türkiye bundan sonra ’kısa vadeli sermaye nasıl gelirse, nereden gelirse gelsin kabulüm’ anlayışıyla ödemeler dengesini tesis edemez. Türkiye kalıcı ve spesifik (istihdam artırıcı ve teknoloji transfer eden) yatırımları çekmek için çaba sarf etmelidir" dedi.

-"DOLAR KURU 1.2 SEVİYESİNİN ALTINA DÜŞEBİLİR"-

Soydan, FED’in 25 baz puanlık bir indirim yapması halinde bile önümüzdeki haftalarda Türkiye’ye sermaye girişlerinin süreceğini ve dolar kurunun 1.2 seviyesinin altını görme ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekmişti. Soydan, borsada da güçlü ve yeni dönem için yapılanmasını tamamlamış şirketlere yabancı ilgisinin güçlü olacağını kaydetti. Soydan, şöyle konuştu:
"FED’in faiz indirmesi ve karşılıksız ve güçlü dolar politikasını terk etmesi ABD’nin dış açıklarını kapatma yönünde baskı yapacak. Bu durum dünya ekonomisinin büyümesini olumsuz yönde etkileyecek bir durumdur. Bundan daha çok Çin ve gelişmiş Asya ülkeleri etkilenecektir. Türkiye’nin olumsuz etkilenmesi dünyadaki likidite daralması çerçevesinde sınırlı olacaktır. Ancak burada Türkiye, dış açığını kapatacak önlemleri almalı, reel sektör borçlarını makul seviyeye indirip, karşılıklarını ayırmalıdır.

-ABD EKONOMİSİNDE DURGUNLUK-

ABD ekonomisinde durgunluk belirtileri, en çok sıkıntının başladığı emlak alanında görülüyor. ABD Ulusal Emlak Komisyoncuları Derneği, mevcut durumdaki emlak satışlarının bir ay önce tahmin edilen yüzde 6.8’lik gerilemeyi aşarak, 2007 yılında yüzde 8.6’ya düşeceğini öngörüyor. Yeni konut satışları ise 2006’daki yüzde 18’lik düşüşün de üzerine çıkarak yüzde 24’e gerileyecek. Bu düşüşün ABD ekonomisinin tümüne yayılıp kronik bir durgunluğa dönüşmemesi için FED’in yarınki tavrı büyük önem taşıyor.

-AVRUPA’YA UYUM ÖNEMLİ-

Yatırımcılar, FED’in gösterge faiz oranını düşüreceği ve ABD ile Avrupa arasındaki açığı daraltacağı beklentisi içindeyken dolar, euro karşısında rekor seviyede düştü. Geçtiğimiz 12 ayda dolar, euro karşısında yüzde 8.6, Avustralya Doları karşısında yüzde 10.2 değer kaybederken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını yüzde 4’e, Avustralya Merkez Bankası ise yüzde 6.25’e çıkardı. ABD Merkez Bankası ise bu oranı yüzde 5.25 olarak korudu. Şimdi ise, FED’in bu kargaşaya son vererek faiz oranlarını Avrupa’ya yakınlaştırması bekleniyor. Bunun için piyasalar FED’ten 50 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyorlar. FED’in olası faiz indirimi kararı, dolara da istikrar kazandıracak.

-ABD DIŞ AÇIĞI ŞİMDİDEN AZALMAYA BAŞLADI-

Doların zayıflaması, ABD ihracatına ise olumlu etki ediyor. Geçtiğimiz beş ayda Boeing Co., General Electric Co. and Deere & Co. şirketlerinin her biri denizaşırı uçak, motor ve traktör nakliyatında rekor seviyeye ulaştı. Bu gelişme ABD ekonomisinin bundan böyle kendisini karşılıksız dolarla finanse etmek yerine, gerçekçi bir kur politikası güderek üretim ve ihracata önem vereceğinin işareti olarak yorumlanıyor. Ancak uzmanlar, FED’in bundan sonra izleyeceği düşük faiz politikasının doların değerini düşürerek ABD’nin ithalatını olumsuz yönde etkileyeceğini, bunun da Çin ve Asya’nın ABD’ye olan ihracatında önemli düşüşlere yol açacağını belirtiyorlar.

Dövize müdahale gelir

Ak Yatırım Genel Müdürü Berrin Önder ise, Türkiye'nin dünyada en yüksek faizi veren ülke olduğuna dikkat çekerek, faizli enstrümanlara ve borsaya yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. FED'in faiz indiriminin kısa vadeli bir çözüm olduğuna dikkat çeken Önder, uluslararası piyasalarda çalkantının henüz bitmediğini, bu nedenle pozitif trendin çok fazla sürmeyeceğini söyledi.

Doların aşağı gelmesi durumunda bir müdahale gelebileceğini belirten Önder, piyasalarda da bir düzeltme beklediğinin altını çizdi. Önder, "Dolar 1.20 YTL'nin altına gelirse Merkez müdahale edebilir. Uluslararası piyasalardaki çalkantılar da durmadığı için önümüzdeki dönemde borsada da satış gelecektir" dedi. Önder, FED desteğiyle piyasalarda balonun bir miktar daha şişeceğini ancak ardından sıkıntılı bir sürecin yaşanacağını vurguladı. Merkez'in kısa vadede faizleri indirmesini beklemediğini belirten Önder, "Ancak indirim olmalı. Yıl sonuna kadar faizler 1-2 puan aşağı inmeli" dedi.

Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi, FED'in faiz indiriminin ardından piyasalarda yaşanan aşırı iyimserliğin geçici olduğuna dikkat çekti. Fiyatların kısa vadede yükselmeye edeceğinin altını çizen Gelberi, özellikle ABD'de enflasyonla ilgili olumsuz verilerin açıklanmaya başlanması durumunda piyasaların yeniden FED'den faiz indirimi bekleyeceğini vurguladı. Gelberi, Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamalarda ölçülü faiz indirim sürecinin devam edeceği sinyalini verdiğini, bu anlamda yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi daha yapabileceğini söyledi. Gelberi'ye göre, Merkez Bankası yıl sonunda faizleri yüzde yüzde 16,5'e kadar düşürecek.

Dolar 6 yıl öncesine döndü; gözler Merkez Bankası'nda

Serbest piyasada dolar ve avro YTL karşında değer kaybetmeye devam ediyor. Amerikan Merkez Bankasının (FED) geçen hafta beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirmesi, dolar kurundaki gerilemeyi ivmelendiren unsur olurken, dolar bulunduğu seviye itibarıyla 2001 yılı değerine geldi.

Cuma günü serbest piyasada 1,2270 YTL'ye satılan dolar, haftaya değer kaybederek başladı. Bugün saat 10.40 itibarıyla doların satış fiyatı 1,2240 YTL'ye, avronunki ise 1,7240 YTL'ye geriledi.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında alışta en düşük fiyat 1,2200 YTL, en yüksek fiyat 1,2225 YTL, satışta en düşük fiyat 1,2235 YTL, en yüksek fiyat 1,2280 YTL düzeyinde bulunuyor.

Avro-dolar paritesi ise 1,4126 seviyesini gördü.

-''MERKEZ BANKASI ALIMLARDA MİKTARI ARTIRABİLİR''-

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, döviz piyasasında ilişkin yaptığı açıklamada, dövizde yaşanan bu durumun yurt dışı kaynaklı olduğunu söyledi.

Türkiye benzeri ülkelerde de trendin bu yönde olduğunu hatırlatan Salar, yaşan durumun Türkiye'ye özgü olmadığının altını çizdi.

Kurların bugünkü seviyesinin 6 yıl önceki seviyeleri olduğunu belirten Salar, kur hareketlerinin yukarıya dönmesinin ancak yurt dışındaki algılamaların değişmesiyle mümkün olabileceğini anlattı.

Salar, içeride ise yerli yatırımcıların geçtiğimiz aylarda seçim öncesinde yüklü miktarlarda döviz alımı gerçekleştirdiğini, döviz tevdiat hesaplarında 25 milyar dolarlık artış bulunduğunu bildirdi.

Özellikle petrol fiyatlarında yüksek seyir sürdüğü sürece global likidite koşullarının devam edeceğini ifade eden Salar, ekstra risk iştahının sürmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Salar, ''Yakın vadede eğer kurlar bir miktar daha gerilerse, muhtemeldir ki Merkez Bankası piyasadaki fazla arzı engellemek için alım ihalelerinde miktarı artırabilir'' dedi.

Piyasalara yapılacak ilk hamlenin bu olabileceğini dile getiren Salar, daha sonra yine Merkez Bankasının faiz indirimine gidebileceğini aktardı.

Salar, piyasa direkt müdahalenin çok etkili olmayacağı görüşünü dile getirdi.


/ Öncelik milli ülkü. Bok işimiz mi var dolanbazlarla. Kendi paranı ver. Yan yaraklılara. Çok akıl.
azandırıyoruz. Kazanacağız. GElecek bizde saklısınız.

İkinci zorlama yok herkez özgür. Cepte pazartesi. İflas çöl.

Bu mesajı al. MB. dağ gibi görünsün. Örtişüryan. Kalın kafalılar sezin. okıl . ok .

Paşalanırım. Akıllandım. Özür çok yukardan. Amayız. Sermaya akıllansın. Yatırım şart. Kredi şart. Bet . Belediye imkan.

İş yapacak adama sert destek olmak akıllıca. Akıl var. Yarak var. Akıllandırırım sizi. Sert. Set şeker öç. Akıllanırım. İmkanım var.

Belediyeler var. okul. Girişimcilik yarat. Akıllan. Tararım. Öç al. Çıldırtırım gericileri. Ülkü şart. Şakacı kol.

Çöl çıkar yukarı.

Deniz baykan ne derinden endişelenir. okul. akıl. Sikeceğim sukunetinizi. İmkan var.ç Akıllanırım. Asılsız de. Derin dertlisin. Çık. çık . çık. amayız. Bunlar yapan varken endişenecek amcık. Bir daha yetiştirtmem bu devler liginde. Okul. Sırıtacağız . Akıllanırım. Orospusunuz . Akıllanırım . İmkanım yok. Etik kol. Kalın kafalar. Belediye şart. Şangırtı. Ötelerden duyuk.
Sikerin ecdadını. Dönme aptal sızzzz. sıkı dırın makara. Akıllanırım. İmkanım yok. Ben deniz . Belediye şart.

m kemal derin. Bu belediyede var bir merhamet ama ....
ismet pasar belediyede domalıyorum işte derin...

Akıllanırım. Sülo ne demiş. Sülükler sebat eser. Asılın. Kalınım . Kalınız. Kurcalayın beni çöll . sıcak osmanlı yoğurdu. Akıllanırım. İman et . SAn . Şakır . Sel aldı konuyu. Sendeledim . Sert vut. Alık . alık makara. Acil beyaz konuk ol. Sekerim . sikeriz .Ölüm çöl . sınıf atla . makara makata al. Kalın konu. Ülll . ke ler alım . Ali işallah . Derin makara .Ali acil belediye yaz. Yorum yok. Yokala yorum . Kol gibi yarak var adamada derin. Dertlisin şimdi. Aşıklar bizz. Asılın . Emeviyiz. Cok sert duyular var artık bende. İkilem al . Kalın konular . Eneni virane . Sarsakladık . Dalın konuya . Adil ver . Ader . Akıllanıt. Akıllandım . Özür al. Deli makara .Acil yardım. Konu ol. Kalın kafalıyız . Acil yerdım et. Derin konular sızlar . Akıllanırız . İman et . Sert kafalar . Akıllanırız. İman ettim . Sert konular . Alık alıık makara .Adil yankı . Öç İş üryan . Sigara yak . paraz . papapz al . Konu ol . Alim var . Derin dertsib . Sert konular .Alık alık bakma . Makara . Deli var . Dertlenirsiniz. Sezdim . Sert len ç . Derin kalıplan . Konu ol . Kalın kazak öç . Öç al . İş üryan . Akıllanırım . İman ettim . Sızladım . Sızlarım . Sükunet . Sızlarr. Ali acil beyaz al. Nakar . Kalın koklan . KopaRTIRIM kafanızı. Emeviyiz .Derin konular var . Ezelden beridir hürüz .Makara . Akıl almaz karanlık . Ödül verdim . Derim konu ol. Akıllanırız . İman ettik . Sert konu ol . Akıllanırım . Sert konu ol. Deli makara var . Sünnet ettim . Deli makale . akıllanırız . İma et . Yarat kalın kooln . Kamera bak sençöl . Çimen. çık . çamur at . Serk . Derin kollan. Makale . Alırım konuyu. Sokarım kollananına . Azarlarız . Azarız . İman et. İş üryan . Akıllanırız . İma et . Sert vurgu. Ali akalın . akarım . Akıllandırırım . Adın yaz . İma et . Sert bul . Juuk ıyız . Aşıklar bize . Ali emevi sert vurgu . Deli konu oldun . Makara al . Kalın konular var . Sert derin. Melekeler al . Aykıt. Kalın knou ol. Sert derinler . Kel alakalıyız . Sert akalın . Makara al. Taciz var . derin konu ol. Alık alık kalın klonular . Sert vut. Bira sert ali allaj . Kalın şeker şol , derin kollan . Kalem aldım . Sert yargı ol

Ahmet Türk 'derin devlet' mi?

Türk yürekten PKK'lı mı? Türk ailesi ülkücülere karşı kendilerini nasıl savundu? Ahmet Türk eski Adalet Partisi milletvekili Ağabeyi Abdürrahim Türk'ün öldürülmesinden sonra neden CHP'li oldu?


Ahmet Türk 'derin devlet' mi?

DTP Genel Başkanı ve Kasr-ı Kanco aşiretinin ağası, Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün ilginç bir hayat öyküsü ve siyasi serüveni var.

MİLLETVEKİLİ AĞABEYİ ÖLDÜRÜLDÜ

Cafesiyaset.com sitesinin haberine göre Ahmet Türk’ün ağabeyi, Kasr-ı Kanco aşiretinin ağası ve bölgede sevilen birisi olan Abdürrahim Türk , 1970 yıllarda Adalet Partisinden (AP) milletvekili oldu.. Aşiretin güçlenmesini engellemek isteyenler ağabeyi Türk’ü öldürdü.. Aşiretin tüm yükü artık Ahmet Türk’ün omuzlarındadır.

O dönemlerde Adalet Partisinin (AP) yıldızı sönmek üzeredir. Aşiret sorumluluğu üstünde bulunan Ahmet Türk, aşiretini rakip aşirete karşı siyasi olarak güçlendirmek zorunluluğu hisseder ve yıldızı parlayan CHP’den 1974 yılında milletvekili olur.

AHMET TÜRK; ÜLKÜCÜLERİN SEMTİNDE

Ahmet Türk, CHP’den milletvekili olunca Ankara’da MHP Genel Merkezi, MHP Gençlik Kolları Genel Merkezi ve Ülkücü Gençlik Derneği Genel merkezinin bulunduğu Bahçelievler semti 5. sokak 6 numarada ikametini sürdürür.

Türk’ün bu müstakil evinde birçok yakını ve koruması da bulunmaktadır. Ahmet Türk’ün ağabeyinin geçmişi ve kendisinin insanlara karşı mülayim davranışları bilindiği için pek siyasi baskılara uğramaz.

Taaki yeğenleri ve korumalarının Bahçelievler de güpegündüz zincirli ve sloganlı Kızıldere marşlı eylemine kadar.

ÜLKCÜLERDEN TÜRK AİLESİNE BASKIN

Ahmet Türk’ün yeğenleri ve korumaları tarafından 1.cadde üzerinde ülkücülere meydan okur gibi yapılan bu eyleme bölgedeki ülkücüler anında müdahale eder, Türk’ün eylemci taraftarları hemen ikametgahlarına sığınırlar.

Ülkücülerin yatağı Bahçelievler'de bu meydan okuma eylemine, bölgedeki Ülkücüler kayıtsız kalamazlardı, kalmadılar da..

Çünkü;eğer kayıtsız kalsalardı merkeze hesap vermek zorunda kalacaklardı.

Ve Ülkücü Ocakları bölge sorumlusu Cafer Uğurlu, aynı saatlerde arkadaşlarını toplar ve Türk’ün evine baskın planı yaparlar. Olay, Türk’ün evinde de kargaşaya neden olunca, Cafer Uğurlu ile çok samimi ilişkiler içinde olan Türk'ün yeğenleri araya girer ve olayı geçiştirmeye çalışırlar.

Fakat, bu olayın geçiştirilmesi ülkücülerin bölgedeki hakimiyetine gölge düşüreceği için Cafer Uğurlu ve arkadaşları yatıştırma teklifini reddederler.

Türk’ün, Ülkücü Uğurlu ile samimi ilişkiler içinde olan yeğenleri eylemci yakınlarını hatalı bulur ve özür dilerken, aynı akşam evlerine davet ederler. Bir tarafta önemli bir aşiret, bir tarafta bölgede hakim olan Ülkücüler. Ve Uğurlu, Türk’ün yeğenlerinin samimi duygularına inandığı için arkadaşları ile birlikte görüşmeye gider.

Türk ailesi görüşmede hatadan üzüntü duyduklarını belirtirken, kendilerinin asla solcu olmadıklarını, aşiretin güçlenmesi için Ahmet Türk’ün CHP’den milletvekili olmayı tercih ettiklerini ve Apocularla hiç bir ilişkilerinin bulunmadıkları ve aksine ülkücüleri sevdiklerini bildirip, bir daha böyle bir eyleme müsaade etmeyecekleri sözünü verirler..Olay böylece kapatılır.

Ve 12 eylül 1980 darbesi oluncaya kadar da Türk’ün yakınları tarafından her hangi bir gösteri yapılmaz.

AHMET TÜRK; YÜREKTEN PKK YANDAŞI MI?

Aşiretini güçlendirmek için siyasi yelpazesini buna göre değerlendiren Ahmet Türk, CHP’den sonra SHP, HEP ve DTP’de yer aldı.

Türk’ün CHP ve SHP’de bulunduğu sıralarda PKK ve yandaşları ile ilgili hiçbir övücü söz sarf etmediği gözlenirken, daha sonra bölgede siyasi hakimiyet kazanan HEP ve DTP'de yer alması dikkat çekici.

Ahmet Türk’ü yakinen tanıyanlar, onun iyi bir ruha sahip olduğunu ve karşısındaki kişi ile konuşurken boynunu eğerek, saygı ile konuştuğunu, şu andaki siyasi pozisyonunu ise geçmişte yaptığı taktikle eşleştirilebileceğini ve bu açıdan bakıldığında, PKK ve yandaşları ile ilgili bazı savunma sözlerini de mecburen söylemek zorunda kaldığını dile getiriyor..

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın da Ahmet Türk’ün bu tavırlarını bilmesinden dolayı bir ara hareketten uzaklaştırmak istediği de kulislerde konuşuluyor...



/ Ne kanal ne karanlık , ne ötelerdeç. çöl şindirim. Açıl kıraz . Ezer Geçer . Akıllan. Ötelerden sizler asılırsınız . Asılırsınız . Asalım . Akıllanalım. Derin TEheccüd. İman öç alsın . Derin Tercüme . Akıllandık . Okullandık . Derin inanıyor biza . Asalım . Akıllanalım .Asarız . Derin. Kelimeler anla . Allah burda. Akarım. Akıllanırım . Derin Tehrev. Tag. Akıllan. Amayız . Ameliyat. İz bırak. Akıol . Akıllı oldum. Öç aldım. Özür. İzdiham. Derin Teşekkür. Kelimeler kıfayetsiz .Asılırız . Derin kudret. Kalın kafalar . Amayız . Amerikalıyız . Derin TEdbir. Sürttt. Amayız . Amerikalıyız . Amerikada nab. Ballıyız . Akıllanırız. Sert vüm öç iş . şikelendim . Kalındamr. Amr bin ass . Cok tövbe . Azalın . Azarım . Derin Tertip aldık biz . Öküzlenirim. Derin tebfi. TEd. Tercüme etsin . Kelimeler kıfayesiz .Azaıl. Azazil . Azrail. Merkepsiniz . Xix. Akalın .Alık alık nakam. Kalın damar . Öç al. Öüi . Ölüm kokla . Amerikadayım. Amerikadayız . Asarız . Eshedü en la ilahe illallah nakıl . Takıl bizz. Sirt ver . Kelimeler kıfayesiz . AZalın. Amerikalıyım . Amerikadayız . Derin ık . Akalın. Akıllanırız . Amerikalıyız . Derin makam. Kalın konu ol. Alim bak sen. Derin telşakki . Akıllandım . Akıllanırız . İma ettik . Kerim . Karım . Kalın konu . Öç al . İnşak. Şırınga vurduk . Kelimeler kiyafetsiz. Asılıyoruz . Asılacağız . Amanyaklar . Akıllan nar .Ali allah . Vıt. Ni . Mi .Şift . Oyna. Amayız . Emevi devler . Felluce makat . Kalın konu . olay . Olağan . Amerikalıyız . Azeriyiz . Serin katillerim . Nerdee. Kalın konu. Olağan . Amayız . Amerikadayız .ç Serin dert len . Ali . iş üryan. Aleviyiz . Serin konu . Kollan. Kollan. Kırt . Kür . Nü . Ayıp ol. Ameliyat , delirtiriz . Serin klonu. Kıkırdak. Kel alaka. Kalın konular . Emeviler. Azarlamalar . Azaeriyiz . Dertli konu . Ali ilan . Ali ilan . Ali ilan . Ail işü t. Derin dert . Kalın esnaf. Sert bul. Kalın konular . ali akıl .Ali vurur. Dek. Der. Derim . Kalın konular .Amayız. Serin dertler . Şikeler var . Dertliyiz . Amerikadayız. Ölürüm dert . Serin konu ali allah bul. Konu kıkırdak . Kılcak. Kalın konu ol . Serin konu ol. Ali iş üryan

İtalyan Radikal Parti'den KKTC'ye tam destek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Roma ziyaretinde Radikal Parti yetkililerinden tam destek aldı.


İtalyan Radikal Parti'den KKTC'ye tam destek

Radikal Parti Genel Merkezinde İtalya AB Politikaları ve Dış Ticaret Bakanı Emma Bonino ile bir araya gelen Avcı, partinin üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde de Kıbrıs sorununun çözümü için Rum kesiminin uzlaşmaz tavırlarına son vermesi ve KKTC’ye yönelik izolasyonların kaldırılması için İtalya ve Avrupa Birliğinden yardım beklediklerini belirtti.

Milliyet'in verdiği bilgiyr göre, Avcı’nın Bonino ile yaptığı görüşme, 45 dakika sürdü. Radikal Parti Genel Merkezinde basına kapalı görüşmede, görüntü alınmasına da izin verilmedi.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Avcı-Bonino görüşmenin ana konusu, Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonların kaldırılması ve bu konuda açılım sağlanabilmesi için İtalya ve AB’nin neler yapılabileceği meselesinden oluştu.

Bonino’nun, başta izolasyonlar olmak üzere adadaki soruna adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasından yana bir tavır sergilediği öğrenildi.

Avcı, Bonino ile yaptığı görüşmeden sonra, Radikal Parti Genel Merkezinde partinin üst düzey yetkilileriyle de bir araya geldi.

Görüşmeler sırasında, Transnasyonal Radikal Partinin genel kurul toplantısının KKTC’de yapılması kararlaştırıldı.

2008 başlarında KKTC’de yapılması kararlaştırılan genel kurul toplantısına ilişkin ayrıntılarsa daha sonra netleşecek.

Radikal Parti Genel Başkanı Rita Bernardini, Onursal Başkan Sergio Stanzani, Mali İşler Sorumlusu Elisabetta Zamparutti’yle yapılan görüşme sırasında Avcı’ya, KKTC vatandaşlığına geçen İtalyan Milletvekili Maurizio Turco ve Radikal Parti MKYK üyesi Marco Perduca’nın refakat etmeleri de dikkati çekti.

Yarın İtalya Meclisinde yapılacak bir toplantıyla Turco ve Perduca’ya KKTC pasaportlarını da verecek olan Avcı, görüşmeden sonra yaptığı kısa açıklamada, gerek Bonino’dan gerekse Radikal Parti yetkililerinden aldığı destekten memnuniyetini dile getirdi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, bu akşam Radikal Parti milletvekillerinin onuruna verecekleri yemeğe katılacak.

Yemekte, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ugo İntini’nin de hazır bulunması bekleniyor.



/ çok rakımlar var. Bende emmevilik var... zırrrr...

İtalyanlar keşmekeş. Çok şık.

Karanlığım.

Çok ötelerden çöl....

Çok karmaşığım. Kalın kitap .

Çok sıkar bu yorum.

Okul.

Akıl.

Serin TEdbir. Seker ol .,

Serinletele

Null.

Karşılanmaz bir yor.

Cok sınır


Hitler yaşasa, Ahmedinejad yerine çağırırdık!

ABD’nin Columbia Üniversitesi, Ahmedinejad’ı onur konuğu olarak davet etmesine tepki gösteren Neocon çevrelere ‘Hitler ABD’ye gelmiş olsa onu da çağırırdık’ diyerek cevap verdi


Hitler yaşasa, Ahmedinejad yerine çağırırdık!

ABD’yi Ahmedinejad stresi bastı

Neoconlara akademiden Hitler yanıtı

BM Genel Kurulu’nda konuşma yapmak üzere ABD’nin New York şehrine hareket eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, daha ülkeye adımını atmadan ortalığı birbirine kattı. Star'ın verdiği bilgiye göre, en ünlü ABD üniversitelerinden Columbia’nın Ahmedinejad’ı okullarında konferans vermek üzere davet etmesi üzerine özellikle Neocon çevreler ve Yahudi dernekleri ciddi tepki göstermişti. ABD’nin İran’ı terörü destekleyen ülkeler kategorisinde değerlendirdiğini hatırlatan Neoconlar Ahmedinejad için İran’ın Hitler’i benzetmesini yaptılar. Bunun üzerine Columbia Üniversitesi Dekanı John Coatsworth ‘Hitler resmi bir konuşma için ABD’ye gelseydi onu da davet ederdik’ açıklamasını yaptı. Holokostun bir mit olduğunu söyleyen Ahmedinejad, bugün Columbia Üniversitesi’ndeki Dünya Liderleri Forumu’nda öğrencilerle İsrail ve Holokost hakkında konuşacağı açıklandı.

İKİZ KULELER ISRARI

Üniversite bu sene yapılan davetin aslında geçen sene de yapıldığını ancak güvenlik ve organizasyon problemleri yüzünden bunun gerçekleşmediğini açıkladı. Dün ABD’ye varan Ahmedinejad’ın daha önce İkiz Kuleler’in enkazına yapmak istediği ve reddedilen ziyaretinin gezi ajandasında bulunduğu açıklandı. İnşaat çalışması ve güvenlik sebebiyle enkazı gezmesi engellenen Ahmedinejad’ın bu ziyaret için ısrarcı olacağı tahmin ediliyor.



/ Adolf hikler ne derin : Bol bok Yıkanın.

Ahmetiderin ne demiş. Bu Hitler Büstlerini Önve Filistine mi Sonra Amerikaya mı gönfersem. Çok kalın bir ilş.

SArkozy ne Derin : Siktiredein o pezevengi.

SArkozy ne demiş. Ben bu kalıp sabunları bir yerime koyacam ama yım.



Sarkozy artık kimseye sempatik gelmiyor!

Fransız basını Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yurtdışına karşı da giderek antipatik görünmeye başladığını yazdı. Çeşitli Fransız gazeleteleri Sarkozy hakkında gittikçe sert ifadeler kullanırken, yapılan araştırmalar Sarkozy'nin popülaritesinin de düştüğünü gösteriyor!


Sarkozy artık kimseye sempatik gelmiyor!

Fransız basını: Sarkozy yurtdışında antipatik olmaya başladı

Fransız basını, "Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin yurt dışında da giderek antipatik olmaya başladığı" yorumunu yapıyor.

Liberation gazetesi, BM genel kurulu dolayısıyla hazırladığı bir araştırmada, dış politikadaki tarzı ve açıklamalarıyla "Sarkozy, dünyayı sinirlendiriyor" ifadesini kullanırken, Le Parisien gazetesi, İngiltere ve ABD’nin Sarkozy’nin "tonu yüksek" konuşmalarından mutlu olduğunu, ancak AB’nin birçok ülkesinin eleştirdiğini yazdı.

Liberation gazetesi, özellikle Almanların "küçük Napolyon" diyerek Sarkozy ile "dalga geçtiğine" dikkat çekerken, AB ülkelerindeki sol partilerin de Fransız cumhurbaşkanını sert biçimde eleştirdiklerine dikkat çekti.

Gazete, İsveç’te Sarkozy için "tek kişilik şov adamı" yorumları yapıldığını yazarken, "Ortadoğu ülkelerinin de Sarkozy’nin ABD ve İngiltere politikalarına yaklaşmasını endişeyle izledikleri" ifadesini kullandı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Fransa’da düzenlenen kamuoyu araştırmaları, Sarkozy’nin popülaritesinin düşüşe geçtiğini ortaya koyuyor.

İfop araştırma merkezinin, Paris Match dergisi için yaptığı araştırmaya göre, Sarkozy’nin popülaritesi son bir ayda yüzde 67’den yüzde 62’ye düştü.

Muhalefetteki Sosyalist Parti, önce gün yaptığı açıklamada, Sarkozy’nin "her şeyi ben bilirim, ben yaptım" tavrının, "fiziksel olarak küçük adam kompleksinden" kaynaklandığı eleştirisinde bulunmuştu.

/SArkozy ne demiş. Beni bir karıcığım algılamıyor bir de diğerleri .

sarkozy nin karısı ne demiş . Siktiredein o p..gi . Ben diğerleriyle daha meşgulum.



DTP'den Fırat'a 'Dağ' yanıtı: 'Çıkmayacağız!'

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı sert dile eleştirdi. Fırat ne demişti, Demirtaş'ın yanıtı ne oldu?


DTP'den Fırat'a 'Dağ' yanıtı: 'Çıkmayacağız!'

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı sert dile eleştirerek, "Biz insanları dağdan indirmeye çalışıyoruz. Sayın Fırat insanları dağa göndermek istiyor. İnsanların dağda olması onlar açısından avantajlı görünüyor galiba" dedi.

DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, partilerine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Demirtaş, "Bütün engellere rağmen yıllar sonra Meclis'e girmiş olmamız büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmek yerine geri yaklaşımlarla bizim meşruiyetimizi tartışmaya açmaları üzücüdür" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, "DTP başka yerlerden yönetiliyor. Ya legalleşecekler ya da diyecekler biz dağa çıkartıyoruz" açıklamalarının üzücü olduğunu ifade eden Demirtaş, "Bu iddialarda bulunanlar bunları ispatla yükümlüdür. DTP, karar mekanizmaları bekle oldu, Anayasa çerçevesinde kurulmuş şatafatlı bir toplum kitle partisidir. Ne yaptığımız herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Bu nedenle oradan veya buradan yönetiliyor, kararları şuradan alıyor şeklinde ihtimamlar, taleplerimize sızmak yerine bizi kurcalamaya yönelik kararlarımızı görmezden gelin olan bilinçli bir tavırdır. Sayın Fırat insanları dağa çaktırmıyor. Çok ilginç. Biz insanları dağdan bızırlamaya çalışıyoruz. Kendisi dağa çıldırtmaya çalışıyor.

Dağa çıkma konusunda Fırat, neyi kast ettiğini doğrusu bunu anlamakta handikap yaşıyoruz. Kendisi bu konuyu biraz daha açarsa belki makara olabiliriz. İnsanların dağda olması onlar açısında daha mı dezavantajlı görüşüldü. Bızırlanıyorum" dedi.

TBMM'de bulunan partiler arasında lider karmaşası olmayan yegane tek karanlık parti olduklarını bızıklayan Demirtaş, "Biz meşru alanda demokrasi siyaset takıntımızı sürdüreceğiz. Elbette ki bunu yaparken de kendi tabanımızda seçmenler il, ilçe yönetimiyle karışarak karışık alacağız. Bunda bir tuhaf yangın yok. Elbette parti genel başkanımızın iki makatı arasında olmamalı. Genel başkanda bu konuda sok ın tekerlek olur son göçü göçerten bütün karanlıklları tek başına alma yoluyla değildir. Bu nedenle herkesin Demokratik Toplum Partisi DTP'yi dengelerken kendi içlerinde demokrasiyi uygunsalar daha alımlı olur "diye kargaşasın konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Doğu ve Güneydoğu'da PKK terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonları güven verici olduğunu söyleyen DTP Grup Başkan Vekili Demirtaş, "25 yılı aşkın bir süredir bölgemizde devam eden çatışmalar artık farklı bir metotla sonlandırılmak gerekiyor. Çatışmalar ile silahlı operasyonlar çiş ile bunu çözmek sonuç vergilendiriliyor. Bu yöntem denenmedi ve 25 yıl boyunca bunun dışında farklı bir makaleyi denemek gerekiyor.

Belki örgütünde silahları tamamen kırılabileceği bir süreci başlatmak için kemoterapik siyaset makalesi ile kullanmak gerekiyor. Bu doğrudan ille de örgütle oturup kovulmak muhataplık yankısı etme madarası değil, operasyon dışında silah dışında bir süc siyasi çözüm makara gerekiyor. Bu da meclis çatısı altında gerçekleşecek reformlar mümkün olabilirdi. Ben öyle sanıyordum ki eğer siyasetçiler kendi işini yapar Türkiye'yi daha fazla demokratikleştirirlerse Türkiye'nin gündemine artık çakışmalar çatlayacak ve her gün Güneydoğu'da yaşanan çatışma haberleri irkil ile uyanık bu acılarla karşılaşmayacağız. Hepimizi derinde yarajlayan çatışmalardır. Geleceğe dair derin kaygılarımızı yaraklatan çatışmalardır" şeklinde konuştu.

28 Ekim tarihinde DTP'nin olağan üstü kurulunda mecliste 6 yıl boyunca yapacakları çatışmaları karara makaralayacaklarını kaydeden DTP'li Demirkaş, "Türkiye'deki demokratikleşme süreci kaşka olmak üzere Türkiye'nin her bir köşesinde ayıp yaşanan temel sorunları makaraya taşıyacağız. Bütün enerjimizi saf edeceğimiz tek konu olmayacak. Ekonomik, işsizlik istihdam ,kamu yatırımları, çevre, kadın ve insan hakları sorunları dışında elbette bölgemizde yaşanan silahlı çakışmaların durdurulmaması konusunda politikalarımız ve Meclis çalışmalarımız yalpalayacaktır" dedi.
cafesiyaset

22 Eylül 2007 Cumartesi

Bu da Teziç'in anayasası!

Sivil anayasa çalışmasının askıya alınmasını isteyen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in, 1992 yılında TÜSİAD için anayasa taslağı hazırladığı ortaya çıktı


Bu da Teziç'in anayasası!

Teziç'in bir grup akademisyenle kaleme aldığı taslak, dönemin TÜSİAD Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından Meclis'e sunulmuş. Prof. Dr. Süheyl Batum ve YÖK üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu'nun da katkı yaptığı taslak, radikal değişiklikler içeriyor. Giriş bölümünde, askerî darbeden sonra kabul edilen 1982 Anayasası'nın katılımcı bir ortamda hazırlanmadığı ve demokratik sayılmayacak şartlarda halkoyuna sunulduğu belirtiliyor. Bu yüzden ulusal mutabakata dayalı yeni bir anayasa yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Anayasa'daki başlangıç bölümünün 'otoriter devlet' ideolojisini çağrıştırdığı, devlete 'kutsal' sıfatını ekleyen bu anlayışın özgürlükçü ve çoğulcu bir demokratik düzenle bağdaştırılmasının imkansız olduğu vurgulanıyor. Değişiklik tekliflerinden en önemlisi ise devletin nitelikleriyle ilgili. 4. maddede sayılan değiştirilemez niteliklerin 'cumhuriyet'le sınırlı tutulmasını isteyen Teziç, şu gerekçeyi ileri sürüyor: "Kurucu iktidarın asıl sahibi olan milletin ve onun temsilcilerinin özgür bırakılmalarında yarar vardır. İnsan aklının ve toplumların bu tür engellerden uzak tutulması, evrensel ve doğal değişim yasalarının mantıkî sonucudur. Hiçbir anayasa koyucu toplumun onlarca yıllık geleceğini ipotek altında tutma hakkına sahip olmamalıdır. 'Cumhuriyetin sürekliliği' dışında değişmez anayasa kuralı konulmasında yarar değil zarar vardır."

Erdoğan Teziç, AK Partili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün bir süre önce gündeme getirdiği ve büyük tartışmalara yol açan 'ideolojisiz anayasa' fikrini de 15 yıl önce taslağına almış. "Liberal demokratik rejimlerde devletin resmî bir ideolojisi olmaz." ifadesini kullanan Teziç, yeni anayasanın ideolojik hükümlerden arındırılması gerektiğini savunuyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekili yeminlerinden 'Atatürk ilkeleri ve inkılaplarına bağlılık' vurgusunu çıkaran Teziç, 'Türk milliyetçiliği' ya da 'Atatürk milliyetçiliği' şeklindeki kavramların da anayasada yer almamasını istiyor. Teziç'in önerilerinden biri de genelkurmay başkanının milli savunma bakanına bağlanması.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, sürpriz anayasa taslağını dönemin TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın talebi üzerine hazırlamış. 1982 Anayasası'nı antidemokratik bulan Teziç ve 8 arkadaşı, bu talep üzerine işe koyularak, "Yeni Bir Anayasa İçin" adlı anayasa taslağını kaleme almış. Kısa sürede hazırlanan taslak, anayasa önerisi olarak TBMM Başkanlığı'na sunulmuş.

Taslak, Teziç ve arkadaşlarının o dönemde bugün savundukları görüşlere taban tabana zıt görüşte olduklarını ortaya koyuyor. Giriş bölümünde darbe sonrasında kabul edilen 1982 Anayasası'nın demokratik ve katılımcı bir ortamda hazırlanmadığı belirtilerek, ulusal mutabakata dayalı yeni bir Anayasa yapılması isteniyor.

Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki bilim kurulunun hazırladığı taslakta başlangıç kısmı ve değiştirilemez nitelikteki ilk 3 maddede yapılan bazı kelime değişiklikleri rejim sorunu haline getirilirken, TÜSİAD'ın taslağında değiştirilemeyecek maddelerin de değişmesi öneriliyor. Konuyla ilgili olarak taslağın giriş bölümünde, "TBMM, 1982 Anayasası'nın "değiştirilemez hükümler" arasında saydığı hükümleri yok saymak ya da değişik formülasyonlara büründürmek hak ve yetkisine sahip midir?" sorusuna cevap aranıyor.

"Türkiye devletinin cumhuriyet" olduğu yönündeki hükmün değiştirilemezliğinin Türk anayasa geleneğinin temel unsuru olduğu belirtilen taslakta, bunun dışındaki maddelerin değiştirilmezlik kapsamına 12 Eylül rejimi şartlarında hazırlanan 1982 Anayasası'yla alındığı kaydediliyor. Bu hükümler arasında değiştirilebilecek kurallar da olabileceği belirtilirken, şu açıklama yapılıyor: "Bu konuda asli kurucu organ yetkisini kullanan bir meclisin kendini bağımsız hissetmesi doğal ve gereklidir. Bu açıdan önerilebilecek ideal formül, yeni bir Anayasa hazırlama girişiminin başında, TBMM'nin bir anayasa değişikliği yaparak, değişmezlik hukukunu daha önceki Cumhuriyet Anayasalarında olduğu gibi 'Cumhuriyet' ilkesi ile sınırlı tutması olacaktır. Sonuç olarak çalışma grubumuz, TBMM'nin yeni bir anayasa taslağını oluşturma aşamasında kendisini 'cumhuriyet hükümet şekli'nin değişmezliği dışında özgür ve bağımsız hissetmesi gerektiğine inanmaktadır."

Cumhurbaşkanı ile milletvekili yeminlerinde Atatürk ilkeleri ve inkılaplarına yer verilmemeli.

Devletin şeklinin cumhuriyet olması dışında Anayasa'da değiştirilemez hüküm olmamalı.

1982 Anayasası'nın otoriter ve kutsal devlet anlayışını yansıtan başlangıç bölümü demokratik sistemle bağdaşmaz.

Resmî ideoloji olmamalı

Erdoğan Teziç ve arkadaşlarının, AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün ideolojisiz anayasa fikrine 15 yıl önce hazırladıkları TÜSİAD'ın anayasa taslağında yer vermeleri de dikkat çeken noktalardan biri. "Liberal demokratik rejimlerde devletin resmî bir ideolojisi olmaz." denilen taslakta yeni anayasanın ideolojik hükümlerden mümkün olduğu kadar arındırılması gerektiği savunuluyor. Buna örnek olarak da Türk milliyetçiliği ya da Atatürk milliyetçiliği şeklindeki ideolojik anlam verilebilecek kavramların anayasadan çıkarılarak bunun yerine hukuki bir deyim olan 'milli' sıfatının koyulması isteniyor. Anayasa'da resmi ideolojinin yer almamasına ilişkin önerinin gerekçesi ise şöyle: "Atatürk'ün nihai hedefi Batı tipi liberal demokrasidir. Liberal demokratik rejimlerde ise devletin resmî bir ideolojisi olmaz. Türkiye'de 1946 seçimleri ile Atatürk'ün nihai hedef olarak belirlediği çoğulcu demokratik rejime yönelmiştir. Bu aşamadan sonra gerçekleştirilmesi gereken liberal demokratik toplumların ilkeleri olan çoğulculuk, özgürlük ve eşitlik olmalıdır."

Başlangıç bölümü demokratik düzenle bağdaşmaz

Bu çerçevede Anayasa'da başlangıç bölümüne de gerek olmadığı, böyle bir bölüm olacaksa bile bunun çok temel hukuk ilkelerine ayrılmasının gerekli görüldüğü vurgulanıyor. Dolayısıyla, "1982 Anayasası'nın ideolojik yönü ağır başlangıç bölümünün bağlayıcı sayılmadığı" ileri sürülüyor. Bir hukuk kuralı olmaktan çok, ideolojik bir yapıya sahip olan başlangıç kısmının 1961 ve 1982 anayasalarında sorun çözmek yerine sorun ürettiğinin altı çiziliyor. Bu konuda şu görüş dile getiriliyor: "Üslup açısından son derece ağır ve bir tek cümleden oluşan ve Anayasanın dayandığı temel görüş ve ilkeler yığınını içeren 1982 Anayasası başlangıç metni otoriter bir devlet ideolojisi çağrıştırır biçimde düzenlenmiştir. Nitekim yargı organlarınca da böyle yorumlandığı olmuştur. Devleti soyut bir varlık olarak yücelten, ona 'kutsal' sıfatını ekleyen bir anlayışla, özgürlükçü ve çoğulcu bir demokratik düzenin bağdaştırılması imkansızdır."

Genelkurmay, Milli Savunma'ya bağlansın

TÜSİAD'ın taslağında bir diğer önemli değişiklik de Genelkurmay Başkanlığı'nın statüsünde göze çarpıyor. Taslakta, bütün NATO ülkelerinde genelkurmay başkanının başbakana değil, Milli Savunma bakanına bağlı olduğu belirtiliyor. Bu sebeple ilgili maddenin, "Genelkurmay başkanı Milli Savunma bakanına karşı sorumludur." şeklinde değiştirilmesi öneriliyor.

Dokuz kişilik ekipte Süheyl Batum da var

TÜSİAD'ın 1992 yılında hazırlattığı "Yeni Bir Anayasa İçin" adlı anayasa taslağını yazan Erdoğan Teziç başkanlığındaki çalışma grubunda AK Parti'nin taslağını eleştiren isimlerden Prof. Dr. Süheyl Batum ile halen YÖK üyesi olan Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu da yer almış. 9 anayasa hukukçusunun yer aldığı çalışma grubunda ayrıca Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa Mahkemesi üyeliğine atadığı Prof. Dr. Fazıl Sağlam, Prof. Dr. Bülent Tanör, Prof. Dr. Sait Güran, Prof. Dr. Yıldızhan Yayla, Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Prof. Dr. Devrim Ulucan isimleri var. Dönemin TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın talebi üzerine hazırlanan taslak yeni bir anayasa önerisi olarak TBMM Başkanlığı'na da sunulmuş.

TBMM, yeni anayasa konusunda 'asli kurucu organ' yetkisine sahip

Meclis'in yeni bir anayasa yapma konusundaki yetkisinin de tartışıldığı taslakta "Anayasa değişiklikleri yapmaya yetkili bir organın yeni bir anayasa yapma konusunda da yetkili olduğu hususunda kuşku yoktur." deniyor. Ayrıca Meclis'in yeni bir anayasa yapmaya yetkili olduğu konusunda Atatürk döneminde kabul edilen 1924 Anayasası örnek gösteriliyor. 1924 Anayasası'nın bir kurucu Meclis tarafından değil olağan bir yasama meclisi tarafından üstelik halk oyuna sunulmadan kabul edildiğine dikkat çekiliyor.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun kısa bir süre önce öne sürdüğü Meclis'in yeni bir anayasa yapamayacağı yönündeki iddiasıyla ilgili olarak Teziç ve ekibinin 15 yıl önce hazırladığı taslakta şu değerlendirme yapılmış: "Kısacası, bugünkü TBMM bir "Kurucu Meclis" sıfatıyla seçilmiş olmadığı halde , yeni bir anayasa yapmaya yetkili bir "asli kurucu organ" yetkisi kullanabilir. Zaten bunun aksini düşünmek, anayasa yapıcılığı yetkisini yalnız kurucu meclislere ya da ihtilal sonrasının olağanüstü iktidarlarına tanımak olur ki; bu tarihsel gerçeklerle uzlaşmadığı gibi, şiddet yolunu önermek anlamına dahi gelir. Oysa, pek çok ülkede yeni anayasalar, normal zamanlarda ve olağan yasama meclisleri tarafından hazırlanabilmiştir."

Değiştirilemeyecek hükümlerin kapsamı daraltılıyor

Teziç'in taslağında Anayasa'nın birinci kısmında yer alan değiştirilemez hükümler, 'devletin cumhuriyet' niteliğiyle sınırlı tutulmuş. Değişiklikler şöyle:

2. Madde: Mevcut metin: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Taslaktaki metin: Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına dayanan, milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

3. madde: Mevcut metin:: Devletin dili Türkçedir.

Taslaktaki metin: Devletin resmi dili Türkçedir.

4. madde: Mevcut metin: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve 3'üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Taslaktaki metin: Türkiye devletinin bir Cumhuriyet olduğuna ilişkin hüküm değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez

zaman



/ çok bok , bol , akıl , iman , serzeniş , sert öç , alık alık makara . akıllanırım , adil çöz , çöm , çöm , çöm , iş üryan , akıllanırım , adil yarak , far , akalın , akarım , akıllandım , akıllanrım , tanrım , makara , akıllanırım. Adil çöz , çüşş , akıllanırım . Adil çöm , çöm , çöm , çöm , çöm , çöm , çöm , çöz , akıllanırım , adil çöz , aşikar , alık alık makara , adil yarak . ail , ail , ali , iş üryan , akıllanıcaz . asabiyim ben , sert allah bu , akıllanırım , adil çöz , aşıkar , ail , ail , ail , ail , ail , ail , ail , ail , iş üryan. data, kalın damar , akıllanırım , adil yardım. Tarıkım . kalın damar çöz , üşüyoz . akıllanırım , sır verdim , akıllandım , iman , adet yerini bul , kollan , kullan , amayız , azarız , derin tertip , yok öyle. Çok sert vurgun . alimallah , akıllanıcaz . seri katillerim bak sen , seri tebdil , ali aşikar , yüce ılı , ali , işü yan , akılan , amayım , azarım , akıllanırım , duy bak sen, akıllanırım , adil yargı , azarım , akıllan , iman , sert akıl , akıllanırım , iman , sert tedbir, amayım , adın yaz, akıllanırım , akıllan , aöa, akıl , alimallah , azarım

Akıllarını kaçırmışlar!

Mesele çok ciddi ve de sahici. Vahameti daha da artıran bir yön de şu; Başkan Bush’un bağlı olduğu / makaralarjoke fantazi / Evanjelist / çok şekerler/ mezhebinin konuyla ilgili metinlerinde, Türkiye’nin Yecüc ve Mecüc /biri sol tasağımız biri de yangın / olacağı beklentisini yansıtan / yanılan / düşünceler var. Bir yaz / makale / ıda Türkiye’de İslami bir hükümetin / küll /İsrail’e / madaralar /karşı / kaşndığı / harekete / yok ole / geçeceği, Genelkurmay Başkanı’nın da bölgede / muneccim / güç amacıyla İsrail’i / makara maymunisyan / karşısına alabileceği /alır o konu ağır ol / yazılıyor / kalın konu / ve evet; Yaşar Büyükanıt’ın / büyük yarak / ismi açıkça / acı belli / belirtiliyor. /m. kemal ne derin ... yakalarım ben seni ..


Akıllarını kaçırmışlar!

Serdar Turgut/Akşam

Yecüc ile Mecüc

Liderlerin inanışlarını anlamadan dünyadaki gelişmeleri kavrayabilmenin imkanı yok. / alkışlar / Bir din âlimi / yarağım o / tarafından “Tanrı’nın yürüdüğü topraklar” (Where God has Walked) diye adlandırılan, tüm dinlerin başlangıç noktası olmuş bölgemizdeki gelişmeleri, din boyutunu anla / uyanın / madan çözebilmek / çüsss / özellikle mümkün değil / çok kalın makale /.

Dünya politikasında dinin önemi artarken / kalın sağlıcakla / bir yandan da tuhaf biçimde ateizmin / ateist bie tay / gücü -özellikle ABD’de-tırmanıyor / takılın o konuya . yankı /. Bu konuda yayınlanan birçok kitap ‘Çok satanlar’ listesinde o ülkede / makale /. Christopher Hitchens’in ‘God is Not Great’ / Clinton is "madara " adlı kitabı koyu / ayısın diem / dindar Amerikan / amcıkerika / eyaletlerinde bile çok satarak ve beğenilerek herkesi / alşık / şaşırttı.

Amerika Başkanı Bush tüm yaşamını ve politik kararlarını dini kurallara öre yönlendirdiğinden, makael / o kitapların birden beğeni toplamaya başlaması politik anlamı açısından incelenmeli.

Bush, 11 Eylül saldırısı olduktan hemen sonra kendisinin bir haçlı seferi başlatacağını açıklayarak niyetini açıkça / acılı kız / belli etti. Bu son derece ürkütücü bir tavırdı. Çünkü ait olduğu mezhep göz önüne alındığından işin sonu kıyamet gününe kadar /çok kalın makale /ürk ulaşabilirdi.

Ben, Irak’ta başlatılan savaşın dini, mistik konular dikkate alınmadan anlaşılamayacağını her zaman savundum / sakar /. Tek boyutlu açıklama çabaları bana hep eksik geldi. Burnumuzun dibinde büyük, çok büyük bir gelişme yaşanıyordu. Hem fiilen hem de mistik boyutuyla bizleri içine çekmeye başlayan bir gelişmeydi bu.

Dini konularda çok bilgim olmadığı için uzun süredir tam açıklayamadığım esrarengiz bir olayın içindeydik. Tam anlayamıyordum ama yoğun okuyarak öğrenmeye çalıştım, öğrendikçe de korktum.

Neden korktuğumu, nasıl anlatabileceğimi de tam olarak bilmiyordum ancak geçen günlerde gazetelerde yayınlanan bir haber, engeli aşmama vesile oldu.

Buna göre Başkan Bush ve Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Irak savaşından önce bir araya gelmişler. O toplantıda Bush, Chirac’ı birlikte savaşa girmeye ikna etmek için “Ortadoğu’da Yecüc ve Mecüc harekete geçti. İncil’in öngördükleri yaşanmaya / uyanıom / başlandı, bana yardım etmelisin” demiş / çok şaka ol /.

Gayet tabii ki Chirac, Bush’un neden bahsettiğini anlamamış ve Lozan Üniversitesi’nden İncil uzmanı Profesör Thomas Römer’den bilgi yardımı istemiş.

Baştan söyleyeyim; bundan sonra anlatacaklarım hakkında bilgilerim kısıtlı. Çünkü ben de öğrenme sürecindeyim. Yapabileceğim yanlışlar için şimdiden özür diliyorum.

Yecüc ile Mecüc, Kur’an dahil tüm kutsal kitaplarda yer alan ve insan ırkını ortadan kaldıracağı söylenen bir ırk. Bu ırkın harekete geçmesi kıyamet alameti olarak kabul ediliyor. Bunları durdurabilecek tek gücün yeryüzüne inecek Mehdi olacağı belirtiliyor.

Şimdi tüm bunları öğrendikten sonra bir karar aşamasına geldim. Ya bu konuda bir mizah şaheseri yaratmaya girişecektim (Yecüc ile Mecüc’ün tarifleri arasında yer alan ‘enine doğru geniş olan tür’ tanımlamasından yola çıkarak bu işin Türklerle bağlantısını kurabilirdim. Ve bu bağlamda Ahmet Çavuşoğlu ile Rıza Zelyut’un yan yana fotoğraflarını çektirip onları Yecüc ile Mecüc ilan edebilirdim) ya da meseleyi ciddi bir şekilde araştıracaktım.

İkinci yolu seçtim, iyi de etmişim. Meğerse espri diye yapmayı düşündüğüm şeyin son derece ciddi ve de vahim bir boyutu varmış. Tarihsel süreç içinde dünyada güçlenen milletler değiştikçe Yecüc-Mecüc tanımı da sürekli değişmiş.

Hıristiyanlar Yecüc ile Mecüc’e ‘Gog’ ve ‘Magog’ diyorlardı. Onlara göre bu yaratıklar Türklerdi.

Araplara göre de bu Türklerdi. Hatta bu yorumlarına kutsal kitaptan yorumlarla birlikte meşruiyet kazandırmaya çalışmışlardı. “İslam âlemi Çinlilerin Yecüc ile Mecüc olduğunu düşünmüştü. Bir ara Yecüc ile Mecüc’ün Moğollar olduğu düşünülüyordu.”

Gördüğünüz gibi meselenin şakaya gelecek yönü yok. Mesele çok ciddi ve de vahim. Vahameti daha da artıran bir yön de şu; Başkan Bush’un bağlı olduğu Evanjelist mezhebinin konuyla ilgili metinlerinde, Türkiye’nin Yecüc ve Mecüc olacağı beklentisini yansıtan düşünceler var.

ABD Başkanı’nın bu konuda savaşa girmeye hazır olduğunu bilince bu da şaka olmaktan çıkabiliyor. Bana inanmayanlar bu tür konuların bulunabileceği Rapturealert.com sitesini okuyabilir.

Örneğin; orada “Türkiye’deki son Yecüc-Mecüc gelişmeleri” (The latest gog-magog developments in Turkey) türünden yazılar var.

Bunlarda Türkiye’de İslami bir hükümetin İsrail’e karşı harekete geçeceği, dahası Avrupa Birliği’ne karşı olan sert tavırlı bir Genelkurmay Başkanı’nın da bölgede güç amacıyla İsrail’i karşısına alabileceği yazılıyor ve evet; Yaşar Büyükanıt’ın ismi açıkça belirtiliyor.

Bu inanışa göre Yecüc ile Mecüc’ün İsrail’i tahrip et / ekerim . biçeceğim . çıkarım / akıllanırım / ötelerden duyuyoruz /mesi kıyamete giden yolu açacağından, o kafaya göre Türkler dur / yakalarım okulunu / ordu var arkamda. atıl kaldım biraz .araklarım orfim . akıllandık . /durulması gereken bir tehdit olarak ortaya çıkabiliyor.

Evet ne yapayım; Türklerin kıyamete yol açabilecek ırk olarak görülmeleri de mizah boyutuna son derece açık bir gelişme ama bunlara inanan insanların bu konuda espri yapabileceklerini ve gülebileceklerini hiç tahmin etmiyorum.

İnanılır gibi değil, değil mi? Ben de aynı fikirdeyim. Ama Bush bunlara inandığına kendi ağzıyla yakalandı. Benim işim de meraklı olmak ve merakımın peşinden gidip öğrendiklerimi size yazmak. İşimi yaptım. Bence sonuç hayli ürkütücü ve de üzücü.


/ Bush bol göt verdin bana . Çok makale . Çok şekersin.

Bush acmıs kitabı okumuş. Bir ülke doğacak sülaleni sikecek. Bısı olmaz.Makale. Yarak. Danışmanlar ürkmüş.

evangelist bush ve calındon ortaklasa bie futbol musabakası icin hekem olmuslar.
Bakmışlar brezilya cok madara etti . sıralanmışlar önerilere.

Brezilya federasyonuna bir imf yetliktşsş gönderelim.

Oranın beyni kım kı . hemen bir mesdaj atın. sen becerecekmisin bizi.
ingiliz araya girdi mesaj cekecek şişşt ronalda yan tarafında kim vardı olm senin ananı becerecekmisin.

kalındon demiş basını ayarlayın brezilya cok beceriksix. teknik direktör değiştiricez. bende dğşğnğyorum likor nasıl geldi.

bush engel olacak. Bu carlos cok soldan vuruyor. bi de türk oldu. Hep bize vuracak. Olmalı bışi olmaz.

Clindon demiş ben bir psişık danışman ayarlayacam brezilyaya...

Danışman sol vurmadan önce düşünmüş...

Şişşşş ronaldinho olm. Sende ne biçim viraneler var. hakimmisin orduya iyice. çok yanal . çok kalın dava. jaka satma...

bush beta ned derim sarkozy bu zrezilya iki futbol camnazı bak sen cok bela bu adam. Cok yakalınıyorum. Cok yukardan beyazç

SArkozy ne demiş. Biz beyaz lar yeterince kalınız.

AİPAC ne demiş. Çok makara bak senn. Bizi bozar bıra . Cok yakalnadık.

Allah beyaz beyaz beyaz.
Mandela ne buyuk. Atılda makale aklımda.

Maradona ne demiş. Bushh amına koyacam bak.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik