1 Ocak 2007 Pazartesi

Gürüz, CHP'ye hazırladığı raporda ÖSS'nin kaldırılmasını istiyor

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, CHP'ye eğitim alanındaki sorunları içeren bir rapor hazırlıyor. CHP lideri Deniz Baykal'ın eğitim danışmanlığını yürüten Gürüz'ün raporunda meslek liselerinin artırılması ve ÖSS'nin kaldırılmasını içeren bir dizi öneriye yer verildiği belirtiliyor.
CHP'nin eğitim kurmayları da geçtiğimiz günlerde 'mesleki eğitim raporu' hazırlayarak Baykal'a sunmuştu. Bir dönem üniversitelerdeki antidemokratik uygulamalarıyla tepki toplayan Kemal Gürüz, muhtemel CHP iktidarında hayata geçmesi planlanan 'yeni eğitim sistemi' raporu hazırlıyor. Gürüz'ün raporundaki temel iki unsurdan biri YÖK başkanlığı sırasında aleyhte kararlar verdiği meslek liseleriyle ilgili. Raporda, meslek liselerinin toplam okullardaki oranının üçte birden üçte ikiye yükseltilmesi isteniyor. Diğer konu ise ÖSS'nin kaldırılması ve öğrencilerin doğrudan üniversiteye gidebilmeleri. Gürüz, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında rapor çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.
CHP lideri Baykal da son iki haftadır TBMM grup toplantılarındaki konuşmalarında eğitim konusuna da yer veriyor. Geçen haftaki konuşmasında eğitimdeki en büyük sorunu 'meslek okullarının durumu' olarak tanımlayan Baykal, iktidara geldiklerinde meslek okullarını cazibeli hale getirecek bir dizi projeyi devreye sokacaklarını söylemişti. CHP lideri, son grup toplantısında aynı konuya vurgu yaparken gelişmiş ülkelerde meslek liselerinin normal liselerin iki katı olduğunu ancak Türkiye'de aksi bir durumun yaşandığına dikkat çekti. Baykal, ÖSS'yle ilgili olarak da "Gençler sınava giriyor; ancak üçte ikisi geri çevriliyor. Öğrenciler hayatlarında ilk yenilgiyi almış olmanın ezikliği içinde toplum içine birer mayın gibi yerleştiriliyor. Bu, dünyanın hiçbir yerinde böyle değil, inşallah Türkiye'de de olmayacak." ifadelerini kullandı.
Habib Güler, Ankara

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik