27 Ocak 2007 Cumartesi

Papa çarmıha gerilsin

Papa 16. Benediktus’un İslamiyet’le ilgili sözlerine Müslümanlardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Irak’ta El Kaide’ye bağlı Ensar El Sünnet grubu, internet üzerinden Batılıları ve özellikle İtalya’yı tehdit ederken, Endonezya’da İslamı Savunanlar Cephesi adlı örgüt gösteri düzenleyerek, Papa’nın çarmıha gerilmesini istedi. ( O da güzel )

Mısırlı milletvekilleri de Papa’nın doğrudan ve açık şekilde özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, Vatikan’la diplomatik ilişkilerin dondurulmasını talep ettiler. ( Çok diplomatik :)

Suudi Arabistan’da yayımlanan El Yum gazetesi de Papa’nın sözlerinin sıradan bir hata olmadığını ve bunların uygarlıklar çatışması konusunda ABD’deki aşırı sağcı ideolojiyle tam olarak uyuştuğunu savundu. ( eee karşılığı hangi aşırılığı desteklemek? )

Çin’de 18 milyon Müslümanın resmi temsilcisi Chen Guangyuan da Papa 16. Benediktus’un İslam inancına ve Hz Muhammed’e hakaret ettiğini belirterek, Papa’dan sözlerini geri almasını istedi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da da Hristiyan ve Müslüman milletvekilleri ile dini liderler gösteri düzenleyerek, Papa’nın sözlerini protesto etmek için oturma eylemi düzenlediler.

Pakistan’ın Cenevre Büyükelçisi Mesud Han da BM İnsan Hakları Konseyinin İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) adına dini hoşgörü konusunda bir toplantı düzenlemesini istedi. ( Hadi cnm çok yumuşak ama birilerinin yapması lazım tabi )

İnsan Hakları Konseyinde İKÖ adına konuşan Mesud Han, Papa’nın sözlerinin ardından üzüntü duyduğu yolunda açıklama yapmasının kendisini biraz rahatlattığını söyledi.

Fas Kralı 6. Muhammed de ülkesinin Vatikan’daki büyükelçisini danışmalarda bulunmak üzere geri çağırarak, Papa 16. Benediktus’u İslam’a saygılı olmaya çağırdı.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik