25 Mart 2007 Pazar

Ali Bayram: ABD'deki üniversiteye bir dolar bile ödeme yapmadık

Fethullah Gülen'in misyoner okuluna 2 milyon dolar bağış yaptığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Gülen'in ya da onun adına hareket ettiği iddia edilen Dr. Ali Bayram'ın, Hardford Seminary Üniversitesi'nin yönetimine tek bir dolar bile ödemediği belirtildi.

Ali Bayram, üniversite bünyesinde İslam kürsüsü kurulması için sponsorluk anlaşması imzaladıklarını söyledi

Üniversite yönetimi de web sitesinde para ödendiği yönündeki haberleri yalanladı. Gülen'in avukatlarının yaptığı açıklamada iddiaların müvekkilleri ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, Dr. Bayram'ın da Gülen'in yeğeni olmadığı ifade edildi. Üniversite ile bir anlaşmaya vardıklarını kaydeden Dr. Ali Bayram ise Hardford Seminary'nin misyonunun değiştiğine işaret etti. Bayram, "Sponsorluk anlaşmamız İslamî kürsünün kurulmasını ve öğrencilerin akademik projelerinin desteklenmesini amaçlıyor." yorumunu yaptı.

Hartford Seminary Başkanı Heidi Hadsell de internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki, Ali Bayram tarafından yapılan bu önemli girişim, tam da anlaşma aşamasında yanlış yansıtılmıştır. Hartford Seminary ve Dr. Ali Bayram bu aşamada iyi niyet beyanı imzalamıştır. Bu anlaşma, eğer Dr. Bayram, önerdiğimiz fikri destekleyecek sponsorlar bulmayı başarırsa, bahsettiğimiz akademik ve ilmi faaliyetleri gerçekleştirme amacıyla yapılacaktır. Hartford Seminary'nin para aldığı iddiası da doğru değildir." dedi.

'Rahip okuluna 2 milyonluk bağış' başlığı ile sunulan haberlerde yanlış anlamalar ve bilgi eksikliği var. Haberlerde ismi geçen Dr. Ali Bayram dün bir açıklama yaptı. "Bunları düzeltmeyi vicdani bir borç sayıyorum.'' diyen Dr. Bayram, şöyle devam etti: "Üniversite yönetimi ile 1999 senesinden itibaren devam eden diyaloğumuz neticesinde okul bünyesinde bulunan İslami İlimler Fakültesi'ni büyütüp geliştirme ve bu fakülte öncülüğünde İslam'ın doğru tanıtılması için panel, konferans ve çeşitli akademik çalışmaların düzenlenmesinde ortak bir düşünceye varılmış, tecrübelerimizle ve gücümüzün yettiği ölçüde maddi olarak bu çalışmalara katkıda bulunacağımız ifade edilmiştir."

Açıklamada Hartford Seminary'nin 150 yıllık köklü bir üniversite olduğu ve misyoner okulu olarak kurulan kurumun son 50 yıllık mazisinde misyonunu değiştirerek semavi dinler ve din mensupları arası diyalog merkezi şeklinde çalışmaya başladığı bilgisine yer verildi. Bünyesinde Hıristiyanlık, Yahudilik ve İslamiyet'le ilgili çalışmalar yapılan okulda dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler lisansüstü (master, doktora) öğrenim görüyor.

Okula mali yardım yapıldığı iddialarına da açıklık getiren Bayram şunları söyledi: "Gazetelerdeki 2 milyon dolar gibi bir bağışın yapıldığı bilgisi doğru değildir. Üniversite yönetimine ödenmiş tek bir dolar yoktur. İslami kürsünün kurulup geliştirilmesini amaçlayan sponsorluk anlaşmamız lisansüstü öğrencilerin akademik projelerinin desteklenmesinden ve İslamiyet ile ilgili konferansların düzenlenmesine katkıdan ibarettir. İslamiyet'in imajının maalesef günden güne kötüye gittiği ABD'de bu tür akademik çalışmalara büyük ihtiyaç vardır. Dinimizin doğru anlatılmasının ve özündeki barış mesajının iletilmesinin medeniyetlerarası diyalog ve hoşgörünün tesisine yapacağı hizmet tartışılmazdır."

Gülen'in avukatı: Gerçek dışı iddiaların müvekkilimle ilgisi yok

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, Hartford Seminary'ye 2 milyon dolar bağış yapıldığına ilişkin olarak bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlere açıklama getirdi. Dr. Ali Bayram'ın Gülen'in yeğeni olmadığı belirtilen açıklamada haberde yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı ve saptırmadan ibaret olduğu kaydedildi. Erdemli, açıklamasında, "Söz konusu gerçek dışı iddialarla müvekkilim Fethullah Gülen'in hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte bazı basın yayın organlarının her fırsatta Sayın Fethullah Gülen hakkında gerçek dışı iddialarda bulunmasının yasalarla ve basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını kamuoyunun takdirlerine sunarız." dendi.

İstanbul, Zaman



kaynak: Zaman Gazetesi



Öncesi Çıkan Haberler :

Bir Aydın doğan Gazetesi haberi ( Tabiiki maksatlı ve Kasıtlı )

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik