27 Mayıs 2007 Pazar

Sarkozy'ye bir cevap da Belçika Başbakanı'ndan

Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmesinin ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine tam desteğini tekrarladı.




Sarkozy'ye bir cevap da Belçika Başbakanı'ndan

Sarkozy'nin Türkiye'nin üyeliğine yine itiraz ettiği çarşamba günkü Brüksel ziyaretinde görüştüğü Verhofstadt, önceki akşam anlamlı bir jest yaparak Türk asıllı işadamlarının kurduğu UNACO'nun davetine katıldı. Bir gün önce görüştüğü Sarkozy'nin Türkiye'ye ilişkin tutumunun tam tersi bir tavır takınan Verhofstadt, "Hâlâ müzakerelerin devam etmesi talebimi sürdürüyorum." dedi. Verhofstadt, yaptığı konuşmada, adeta Sarkozy'nin Türkiye'ye itirazlarına cevap verdi.

Verhofstadt, Anvers kentinde düzenlenen UNACO toplantısında, son zamanlarda Avrupa'da korku ve bencillik söylemlerinin arttığına işaret ederek, bazılarının Birlik'in genişlemesine itirazları olduğunu dile getirdi. Bazılarının "önce derinleşip sonra genişleyelim" dediğine işaret eden Verhofstadt, aynı zamanda ikisini de gerçekleştirmenin mümkün olduğunu söyledi.

AB'nin temelinde ne dinin ne de kültürel değerlerin bulunduğunu vurgulayan Sarkozy, bu noktada Türkiye'nin çok ciddi bir rol oynadığını kaydetti. AB'nin bir değerler bütünü olduğunu söyleyen Verhofstadt, "Buna inancımdandır ki, en başından beri Türkiye'nin üyeliğini destekledim ve hâlâ müzakerelerin devam etmesi talebimde ısrarlıyım." dedi.

Başbakanlığı döneminde Türkiye'nin üyeliğini destekleyen Verhofstadt, 10 Haziran'da bir daha başbakanlık için halkından destek arıyor. Ancak kamuoyu anketleri Verhofstadt'ın partisine pek şans tanımıyor.

Zaman



Bana bak Guy , Zaten adın tehlikeli :) , Senin için fransızlar ibne diyor . Amerikalılar karıştı işe , o götü biz çok sevdik diyorlar . Merkel senin için Harbi bir dişlek domuz diyor. Rasmussen Ben onu çok parmakladım derken gizli kayıtlar çıktı. sikecem hepinizi :) . Blair de kahkahayı patlattı haber var

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik