24 Eylül 2007 Pazartesi

Turkcell'in ulaştırmadığı SMS tahsili

Turkcell ile SMS gönderdiğinizde karşılığını hemen tahsil ediyor. Ama gideceği adresle anlaşması yoksa SMS'iniz kayboluyor. Turkcell'in size önerdiği yöntem ise şaşırtıcı.

GSM'DE SMS SOYGUNU - 24 / 09 / 2007 14:10

Haberin başlığı sizi yanıltmasın. Konuya muhatap bir hacker yada yeni türemiş bir çete değil. Ücretini alıp hizmeti sağlamayan bir GSM şirketi.

Şimdi okuyacağınız senaryo tamamen bir yahudisiniz ürünü. Ancak bu senaryo / makale / vurgunun neye benzediğini resmedebilmek için gerekli.

Paketinizi yerine ulaştırmaları için bir kargo şirketini arıyorsunuz. Şirket geliyor ödemesini yapıyorsunuz ve paketi yerine ulaştırmak için deposuna diğer paketlerin arasına götürüyor.

Buraya kadar her şey yolunda. Ancak paketi sizden alan şirket, göndermek istediğiniz istikamete taşıması bulunmadığı gerekçesiyle emanetinizi çöpe atıyor. En kötüsü ise sizin bundan haberiniz yok. / polis var /

Bu senaryonun teknolojik benzeri TURKCELL ile bir TURKCELL müşterisi olan kişi arasında aynen şöyle yaşandı:

Çin’de yaşayan bir arkadaşına kısa mesaj gönderen TURKCELL müşterisi, mesajın ulaşmadığını öğrendi. Ancak SMS bedeli olan 3 kontörün hesabından düşüldüğünü gördü. Müşteri hizmetlerini aradı. Tabi bunun için de 2 kontör hesabından anında kesildi. Müşteri Hizmetlerine sıkıntısını anlattı. Müşteri Hizmetleri görevlisi konuyu araştırıp kendisine döneceklerini söyledi.

Aradan 24 saat geçmemişti ki Müşteri Hizmetleri aradı. Birkaç bilgi daha alındı. Tekrar dönüleceğini belirterek konuşma sonlandırıldı. 24 saat daha geçmeden o ürkütücü yanıt geldi. "..... Bey, kısa mesaj göndermek istediğiniz GSM operatörü ile SMS anlaşmamız bulunmamaktadır".

TURKCELL müşterisi şaşırdı ve sordu ‘Hizmet veremeyeceğinizi bile bile benden hangi mantık içinde kontör düşüyorsunuz?’ TURKCELL’in yanıtı ‘SMS’i gönderebilmeniz için önce SMS’in mesaj merkezimize gelmesi gerekiyor.’

Arkadaşımız üzerine gidiyor ’Peki biz anlaşmanızın olup olmadığını nasıl öğrenecektik?’ Cevap ‘İnternet sitemizden ve ya Müşteri Hizmetlerinden.’ Yani internet yoksa Müşteri Hizmetlerini aramanız gerekiyor. Bu da 3 kontör olarak bilinen SMS ücretinin 5 kontöre çıkacağı anlamına geliyor.

Burada TURKCELL, datayı kendi mesaj merkezine taşıması sırasında yaptığı masraftan bahsediyor. Yani 3 kontör, mesajın, merkeze gidene kadar ki masrafının vergiler dahil karşılığı. (Kargo örneğinde kuryenin paketi depoya kadar götürdüğü durum).

İşin ilginç tarafı TURKCELL’in ‘Müşteri Memnuniyeti’ adı altında alınan kontörlerin iade edilebileceğini söylüyor. Yani bu durumda TURKCELL, müşterisini mağdur ettiğini zaten biliyor. Ve böyle bir durumla daha önce karşılaşmış tüm müşterilerini memnun etmeye hazır olduğu gözleniyor.

Ancak bizi asıl ilgilendiren tarafı paketin gönderilemeyeceğini bile bile nasıl alındığı ve üzerine gidilmeseydi kontör iade durumunun yine de söz konusu olacak mıydı?

Bu bireysel olay gibi görünen konuyu Haber7 olarak bizim gündeme taşıma nedenimiz ise milyonlarca müşterisi olduğuyla övünen TURKCELL, hizmetini vermediği kaç kişiden böyle bedel aldı ve almaya devam ediyor.

Haber7

/ çok makale / makale / makale / ayırırız bir yorum / akıllanırız / amayız / amiyane tekerler / adalet/ üryan / amin / akıl / okul / akıllandık / serserisiniz / amin derin /akıllanırız / akıllanırız / hanfi / derin kalın yürek / akıl / okul / dert katiller / amayız / amerikadayız / osurt/ akıl / asık suratlar / medeniyet öğret/ akıllnadırt/ kıllandık biz / okul / akıl / dert katiller / medeniyet var / bellerim ananızı/ kalın yarak / kalın yürek/ kılcal kalın konu / akıllanırız / imana gel/ geviş getir. seyret vut

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik