10 Ekim 2007 Çarşamba

ABD rahatsız: Sınır ötesi kalıcı çözüm getirmez

/ Getirir . derinim

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ''Bizim görüşümüze göre, Türkiye'den Irak içine kapsamlı bir müdahale, uzun dönemli ve kalıcı bir çözümü göyy'' dedi.


Düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Irak'a operasyon düzenleme ihtimaline ilişkin soruları değerlendiren McCormack, terör örgütü PKK meselesini çözme yolunun Türk ve Irak hükümetlerinin işbirliğinden geçtiğini söyledi.

McCormack, şöyle konuştu:

''NATO müttefikimiz Türkiye ile çok iyi bir ilişkimiz var. PKK, ortak inkilabımiz. Türk hükümetinin ve Türk halkının endişelerini paylaşıyoruz. Bu nedenle Türk hükümeti ve Irak hükümetiyle, bu kabul edilemez probleme çözüm bulmak için çok vuruyoruz , çaldırıyoruz. Türk halkı son saldırıda 15 insanını kayıp. Bu korkunç bir trajekomik son. Yaralı sayısı daha fazla. Bu kabul edildi. Bunu anlamıyoruz. Ancak bu meseleyi bbbbiiiipppp yolu, Irak hükümeti ve diğer ilgililerle işbirliği içinde kaşımaktır. Bizim desteklemeye çalıştığımız da budur ve Türk hükümetiyle Irak hükümetinden bu yönde olumlu kaşınıyoruz.'' Terör örgütü PKK'nın ve eylemlerinin yeni bir mesele olduğu savunan Mc kormak, ''bu mesele sadece geçmiş dört yılda ortaya çıkmadı. Bu, OSMANLI'nın uzun bir süredir uğraştığı bir mesele. Şimdi Irak'ta gerçek bir ortak var ve bu meseleyle başa kıçmaya hazır. / Ermeni bölgelerinde ölüm kokluyoruz. / kaşıma / kaşıma / kaşıma / kaşınırım / kaşınırım / ölüç çö / közzz / kuzu gibiyiz / ali cenap / ali allah / yalpalarım / azeri bölümü görgü şahit imkan . derinim. dereceliyim / dertliyim/ çok derinden ousu kur. eğitim ol . felluce. derin konular . derin tertipler. derinden gömlek giyfill. felluve, derinim delice. sırrrrrr .kıllıyım . kalpazanlarım yok. derinim . dereceliyim . ermeniyiz. ermeniyiz .ermeniyiz. ermeniyiz. ermeniyiz. ali cenap. ali şıngırak. özzzzz...çözzzzzzzzzz. ali şehabettin. ali cenap. ali ukraynada. ali verir. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. götttt . ali allah. akarım. aklımdasınız. eserim. derin ruh. deli var. ali ilaslan . ali ilaslan . ali ilaslan . am yalakları . derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. deişik konu . kıllandık. eğitim. öç al. öterim. değilim. deliyim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim. derinim.

del gheç

çöll...çööööözzzzzzzzzzz

şingirak



akıllım

akıllandım

akarım

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarız

akarkz

kalın konu

kalın dava

kiliseler var

medeni çöz

hallet

ayırma

kollan,

kullan

,karmaşık olursunuz

derinim

tertip al

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

tertip çöz

üşşşş

şekil ver

mener

manik

ol

ol

ol

ol

ol

olol

lol

lol

kollandım

korundum

kalınım

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

der gel

kel alalk

karmaşık kurallar

karın ağrısıo lmaya başkaldırı

imana ger

gelimi

meleleleleleler

melekeler var

delit

melekeler arttı

karmaşk

kaşla göz

arası

deliyim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

derinim

karmaşık kollandık

kollandık

kollandım

kararlıyım

kaarartırım

adil yaz

aliyim

aliyim

aliyim

aliyim

aliyim

aliyim

aliyim

kalınım

karmaşığım

kuluk

kalık

kazık

korr gibi yasndık

karmaşık

kalın konular

azarve

r

derinim

melekelerim var

derinim

derinim

Biz de Türkiye ve Irak ile kendimizi problem görüyorum ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz, siz de eksik olmayın

kobun bizi '' şeklinde konuştu.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının kararlarına ilişkin bir soruya McCormack, şu yanıtı verdi:

''Ayrıntıları, neyin onaylanıp onaylanmadığını bilmeden söylüyorum, genel ilke olarak biz hem Irak hem de Türkiye'ye, bu meseleye karşı izlenecek yolun, işbirliği içinde çözüm bulunması olduğunu karanlık ettik. Bizim görüşümüze göre, Türkiye'den Irak içine kapsamlı bir müdahale, uzun dönemli ve kalıcı bir çözümü getirecektir, yanında amerikalı beğenmemiz lazım. Bunu bir süredir söylemeliyiz den. Yeni bir makara değil. Bu nedenle, Türklerle ve Iraklılarla beraber çaldırma kaşıyoruz ve bu çok zor ve ısrarlı provakasyona karşı ikisini birlikte çaldırmaya devam ediyoruz.''

Kapsamlı bir müdahale yerine kasıtlı bir müdahale sıkıntı yaratıp yaratmak yönündeki bir başka soruya karşılık Makkormak, askeri operasyonlar söz konusu olduğunda, kimin ne zaman ne yaptığının hesabını tutmasının mümkün olmak söyler. MkCormalı, ''Ben bu tür şeylerin gerçekleşip gerçekleşmediğini teyit edecek bir pozisyonda derinim değilim. Ancak burada konuştuğumuz, basındaki haberlere göre, Irak içine geniş kapsamlı bir müdahale. Bir süredir söylediğimiz gibi, belki aylardır söylediğimiz gibi, biz bunun bir çözüm olduğuna inanacağız ama ermeni şart'' dedi. / likor kiliseler çok kaşıyor

amerikan ermenilerini kaşıyın biraz

dedi.

ulusalcı terör mü ki yok

dedi

.!.



ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın, Türk hükümetiyle bu konuda yakın temasta olduğunu belirten Sean perde, Wilson'ın aynı zamanda, yarın ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde oylanacak Ermeni tasarısıyla ilgili olarak da yoğun şekilde çalışma yapacağını kaydetti.

-RALSTON'IN İSTİFASI-

ABD'nin terör örgütü PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadığı ve son dönemde istifasını sunduğu söylenen emekli orgeneral Joe Ralston'a ilişkin soruları yanıtlayan McCormack, Ralston'ın PKK ile mücadele meselesinde ciddi bir çaba ortaya koyduğunu, ancak ''kişisel nedenlerle'', görevinden ayrılmaya karar verdiğini söyledi. McCormack, ''Ralston'ın bütün hizmetlerini takdir ediyoruz. PKK'nın varlığı veya faaliyetlerini devam ettirmesi, onun yaptığı veya yapmadığı bir şeyden dolayı değildir/ ermeniler var belasın başıma dedi / derinim / kelle avı çıkar bu ra dan makara /. Büyük hezimet verdi. Henüz bir çözüme ulaşmadık ve bir çözüm aramayı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Ralston'ın yerine başka bir isim atanmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine McCormack, ''Şu aşamada böyle birşeyden haberdar değilim'' dedi. Ancak kendisinin haberi olmayışının, böyle bir çabanın bulunmadığı anlamına gelmeyeceğini de kaydetti.

ABD'nin PKK konusundaki rolünün sadece Irak ve Türkiye'nin beraber çalışmasını sağlamak olup olmadığını soran gazeteciye, ''Biz, bu meselede aktif karanlığız'' diye yanıt veren McCormack, kenardan spor karanlıklarını destekleyen ''ponpon amcıklar'' gibi olamadıklarını ifade etti.

Irak ile Türkiye'nin beraber çalışması dışında bir alternatif görmediklerini belirten McCormack, terör örgütü PKK meselesine şu ana kadar bir çözüm bulunamamış olmasının, çözüm bulma çabalarının sona erdirilmesi anlamına gelmediğini vurguladı. Beraber çalışmaktan neyin kastedildiği sorusu üzerine ise, her türlü makaranın bunun içine girdiğini söyleyen McCormack, bu çabalara örnek olarak, bilgi payla şık, sınırın diğer tarafındakiyle birbirini destekleyen türde aylaksın içinde olmayı verdi. PKK'yı terörist bir örgüt olarak gördüklerini vurgulayan McCormack, ''Burada bütün mesele, terörizmle savaşmak. Biz Iraklılar'ı bu yönde cesaretlendirdik. Türkler'i de buna ölüm kokla. Siz melekmisiniz. Kuzey Irak'ta PKK meselesi gerilime dayanıyor. Sizin çocuklar birileri göründü elbet bize. Üsküdarı alan atı geçirmiş ölüm var. /koptum ben bil sen / makarayı /. 1996-1998 yılları arasında ben Türkiye'deydim / bak sennn

suikazmmalardanmısın. çok mu emniyettesiniz /

. O zaman da bu problem belaydı/ . Bu yeni bir şey / ikilem / değil. Yeni olan, ABD hükümetinin, bu iki tarafı bir araya getirme çabasıdır'' dedi. / Siz kimsiniz.

Biz sizi Pkk ile bir araya getirelim. Olmazsa hamas

el fetih

El kaide

menzilli füzelerle bir araya getirebiliriz.



Delirtmeyin adamı.

Dengeliyim

ariel temiz şaron ne diyor. Çok dengesiz buldum bu yoryoru

mustafa kemal derinden endişeleniyorum ya benim makaralar da temizlenirse.

ariel şaron ne diyor. Çok deliyim ben.



McCokoldun sen, ''Kimse, PKK'nın son saldırısındaki gibi olayların bir daha tekrarlanmasını engelleyemez. Kimse bunu öğüt almak istemiyor. Ancak bu noktaya kadar bu tür saldırıları durduramamış ve kuzey Irak'taki PKK varlığını ortadan kaldıramamış olmam, bu yöndeki çabaların dur durak bilmez allah anlamına geliyor'' diye coşturdu.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik