20 Aralık 2007 Perşembe

PKK'nın başına ABD'den çuval

/hersey bizzz / sokarım anana / kimse kimseye kızmaz. / derin konu / ali ilaslan /hazır olun . karmaşalık var . deneyim. Adil çöz. /ananın skerler/mööö

Nereden nereye. Amerika, PKK'ya sırt çevirdi ve çuvalı bu kez PKK'ya giydirdi.




 PKK'nın başına ABD'den çuval

ABD askerinin Türk subayının "başına çuval geçirme" hadisesinin üzerinden 4 sene geçti. ABD bu kez çuvalı PKK'nın başına geçirdi.

Washington Post, ABD’nin TSK’ya “gerçek zaman” istihbaratı verdiğini ve Türk ordusunun hedef belirlemesine yardımcı olduğunu belirtti.

PKK'lıların operasyon sonrasında kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında da "operasyonda ABD uçakları vardı, Amerika işbirliği yaptı" gibi cümleler ABD'nin operasyondaki rolünü gösterdi.

ABD’nin sağladığı “gerçek zaman” istihbaratı ile TSK’nin PKK'ya karşı gerçekleştirdiği operasyon için hedef belirlemeye yardımcı olduğu bildirildi.

HEDEFLERİ ONLAR VERİYOR

Washington Post’a konuşan ABD'li askeri yetkilisi de, ABD’nin operasyona katkısı için “Aslında onlara hedefleri veriyor” dedi. Aynı yetkili, Türk ordusunun, ABD tarafından sağlanan bilgisi üzerine harekete geçip geçmeyeceğine karar verdikten sonra ABD’yi bilgilendirdiğini kaydetti.

“ABD, Türkiye’ye Irak’taki Kürt Asilerini Vurmaya Yardımcı Oluyor” başlıklı haber analizinde gazete, Pentagon yetkililerine dayanarak ABD’nin Türkiye’ye “Kürt asilerine karşı bir dizi saldırı için hedef belirlemeye yardımcı olan gerçek zaman istihbaratı sağladığı”nı belirtti.

İSTİHBARAT MERKEZİ ANKARA'DA

Gazeteye göre ABD askeri personeli, istihbarat paylaşımı için Ankara’da görüntü ve diğer bilgileri sağlayan bir merkez kurdu. Üst düzey bir Bush Yönetimi yetkilisi de söz konusu programın amacının “PKK’nın hareketlerini ve faaliyetleri”ni belirlemek olduğu söyledi.

KARARI TÜRKİYE VERİYOR

Aynı ABD askeri yetkilisi, “Onlar, ‘bir şeyler yapmak istiyoruz’ diyorlar. Biz de ‘Tamam. Bu sizin kararınız’ diyoruz” şeklinde konuştu. Ancak yetkili, ABD’nin operasyonu açıkça onayladığı iddialarını reddetti.

İnternet haberkazmayı vur. ailaslan / deli makara / deli adil / deli çöz / akıllı adam / kızarım / kazarım / akıllanırım / iticiyim biraz / adil çöz

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik