9 Ocak 2008 Çarşamba

Nükleer Bakla-II: Bize ‘birşey’ söylediler?

Nükleer Bakla-II: Bize ‘birşey’ söylediler?


Dün Türkiye’nin üzerine atılan ‘nükleer casusluk ve tüccarlık’ haberleri üzerine sormuştuk; ‘Bize bir şey mi söylemek istiyorsunuz’ diye. “Bakla fazla ıslatılmaz, şişer” demiştik. Bir kısmını söylediler. İyibilgi’yi ‘çözmeye’ devam ediyor. iyibilgi Ankara




Nükleer Bakla-II: Bize ‘birşey’ söylediler?

Amerikan basınından küresel bir tramplene binip Türk medyasına sıçrayan tefferruatlı, ‘Türkler nükleer ticaretin patronu’ haberi, Türkleri casuslukla suçladığı gibi, nükleer sırlar konusunda başat bir pozisyonu oturtuyor, üstelik çaldığımız yetmezmiş gibi, İsrail ve Pakistan gibi sağlam istihbarat kuruluşları olan ülkelere de satıyormuşuz.

Biz de tabii bu iddia doğru ise kendi istihbarat servislerimizi gözlerinden öptük. Değilse diye de sorduk; “Tam da bütün ‘radikal gruplar’ nükleer bomba arıyor denirken, tam da İran nükleer yaptı yapacak kavgası sırasında, tam da nükleer sahibi Pakistan birbirine girip, Butto öldürülmüşken, tam da Abdullah Gül ABD’ye giderken… Habere bakın! ‘Türkiye nükleer ticaretin patronu!’ Biz de diyoruz ki; ‘Hayırdır dostlar, bize söylemek istediğiniz bir şey mi var’ diye.”

Varmış!

İşte “söylemek istediklerinin” bir bölümü (!) ortaya çıktı. Hem de Cumhurbaşkanı Gül’ün ABD ziyareti sırasında Enerji Bakanı Hilmi Güler’e söylenmiş!

Anlattıklarının içeriğinden anlaşıldığına göre ‘sağlam’ bir kaynak, o konuşmayı şöyle anlatıyor; “Irak'taki enerji kaynaklarının üretim ve pazarlaması konusunda yapılacak işbirliği en ağırlıklı konuyu oluşturdu ama bunun yanında, ‘ABD'nin Türkiye'de kurulacak nükleer enerji sektörüne sadece destek sağlayan bir ülke değil, projelerin içinde aktif rol alacak bir ülke olmak istediği’ de söylendi.”

Normalde haberi burada kesmek gerekir. Kafidir. Ama yine de biraz açalım. Yani deniyor ki, bu nükleer santral işinde aslan payını isteriz, vermez iseniz biz de “Türkler hem nükleer santral yapıp işin pratiğini tamamlıyorlar, hem de casuslukla aldıkları nükleer sırları teorik için (!) kullanabilirler!

Peki ya daha da vermezsek! Acaba baklanın öbür yarısı “o zaman da nükleer silah yapıyorlar, ne yapacakları belli olmaz” demesinler!



Amerikanın içinde bulunduğu krizler , yaptıkları ile şimdi enflasyon ihracat atağı. enerji gelirlerimizden fazxla ithal etsinler bir miktar düşünülür. Kesinlikle de aslan payı bizimdir . halkındır . devletindir. Şimdiye kadar yapılmamasının sebebi sorulmalıdır. hesap vericez..

filistinin enerjiye ihtiyacı var. makbul sorun .

istemiyoruz bölgeyi.

amerika kim ola
pakistan ile afganistan ile özel ilişkiler var yardım. ırak ile zaten özel oda. balkanlar özel ilişki yardım. orta asya zaten sizin özel ilişkileriniz. bide gel enerjinin icinde olacağız de. olamazsınız bile. siz kimsiniz. Biz koskocaman osmanlıyız. çok tedarik.

yardım ederlersede bilgi olarak. gösteriş. sorulacak hesap azalmaz. akıllan . edebi tertip . ol , lok.


Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik