30 Aralık 2006 Cumartesi

IRAK'TA YARGILANAN GERÇEK SADDAM DEĞİLDİ! ASILMADI DA!!!

Bir kaç ayda bir TV`lerde tiyatro gösterileri gibi sunulan zat gerçek Saddam değil! Peki dünya kamuoyunun yargılandığını zannettiği, idama mahkum edildiği ilan edilen adam kim? Gerçek Saddam nerelerde?Mahkemede gösteri yapan zat Saddam`ın onlarca dublöründen birisi. Dahası, oğulları Uday ve Kusay da hayatta. Öldürüldüğü söylenen cesetler Saddam’ın oğullarına ait değil!Saddam Irak`ı teslim ettikten sonra, ABD`nin sunduğu imkanlarla bir adada, huzur ve refah yaşıyor….
Nasıl olur? ABD en azılı düşmanının bir tatil beldesinde, rahat yaşamasına nasıl müsaade eder? diyorsanız; düzeltilmesi gereken pek çok yanlış bilgiye sahipsiniz demektir. Öncelikle Saddam ABD`nin düşmanı filan değildi(r). Bütün Arap diktatörleri gibi Saddam da ABD`nin kuklasıdır. Batı düşmanlığı katılmış gerilim politikaları diktatörlerimizin işine gelmektedir. Zira Batı ve İsrail aleyhtarlığının olduğu bir ortamda kimse iktidarlarını sorgulamamaktadır. Arap ülkelerine çöreklenmiş bu “güdümlü zevat” koltuklarının Batı’nın elinde olduğunu iyi bilmektedirler. Son zamanlarda Ortadoğu`da “değişim”den bahsedilmesi Arap liderlerini endişelendiriyorsa da; ABD koltuk tehdidi ile başka şeyler hedefliyor olabilir.
Birinci Körfez Savaşından önce ABD Saddam`ı Kuveyt`e girmeye cesaretlendirmiş, girince de bütün dünyanın gözü önünde bir güzel dövmüştür. Böylece Saddam terbiye edilmiş, Araplardan savaş giderleri için sıcak para tahsil edilmiş, miadı dolan mühimmat yenilenmiş, dünyaya güç gösterisi yapılmış, diğer bölge diktatörlerine ders verilmiş ve devreye sokacakları Büyük Ortadoğu Projesi için altyapı oluşturulmuştur. O dönemde ABD`ye götürülen ve eğitilen Irak’lı Şii-Kürt pek çok genç şu anda Irak`ta istihdam edilmektedir. 2. Körfez Savaşı`nda bölgenin en güçlü ordularından birine sahip Irak Ordusu`nun nasıl teslim olduğunu hatırlarsanız bazı sorularınız cevabını bulacaktır. Müdahale öncesi kahramanımız Saddam`ın savurduğu tehditleri düşünün.
ABD bu tehditlere rağmen Irak`a kahramanlık! ve cesaretle! girmiş, Saddam gibi gözü pek bir caniyi dize getirmiş olacaktı. Ve beklenen oldu. Saddam tek kurşun atmadı, ABD sıfır zayiatla Irak`ı teslim aldı. Birinci Körfez Savaşı`nda ABD`den iyi bir kazık ve dayak yiyen Saddam Amerikaya karşı dayanamayacağını biliyordu. Baskı ve zulüm altında inlettiği halkına da güvenemiyordu. Akıllıca, en risksiz ihtimali seçti. ABD ile anlaştı ve Irak`ı teslim etti. Saddam`ın sözde direnişi ve bir mahzende yakalanması mizansenin parçasıydı. Saddam ve çocukları dünyanın bilmem neresinde asude hayatlarına devam ederken, dünya Saddam’ın yakalanışını ve adaletin kollarına! teslim edilmesini ekranlarda defalarca izleyecekti. Bu alışverişten iki taraf da karlı çıkmıştı. Biri canını kurtarmış, diğeri dünyaya gücünü ispat etmişti. Saddam? idam edilirse adalet tam tecelli edecek ve bu perde kapanacaktır. Gerçek Saddam Bağdat sokaklarında bile endişesiz dolaşabilecektir artık.Afganistan`da SSCB`ye karşı kullanılan, sonra bir ???öcü“ye çevirilerek Amerikanın uygulayacağı politikalara araç haline getirilen LADİN içinde aynı mantığı yürütebilirsiniz.
Baba Bush`un ortağı Usame, hizmetlerinin karşılığı olarak kimbilir nerelerde hayatın tadını çıkarıyordur. Arapların ve bazı Müslümanların bu imitasyonları birer kahraman haline getirmelerini ve ABD`ye malzeme olmalarını anlayamıyorum. El Cezire denilen TV’nin de; Arapları sahte kahraman-lık-larla uyuşturan, Avenjelik-Yahudi politikalarına hazırlayan, psikolojik harekat amaçlı bir medya kuruluşu olduğunu düşünüyorum. Bu senaryolar size fantezik gelebilir. Arkasında batılı medya, stratejistler, uzmanlar olmadığı için inandırıcı da gelmeyebilir. Ancak ben; “11 Eylül Kurgusu”ndan, “Irak`ta nükleer silah yalanı”ndan, "El-Kaide mavalı"ndan İngiltere`de “10 uçağın aynı anda düşürüleceği paranoyası”ndan daha rasyonel ve gercekçi olduğunu iddia ediyorum.

Kaynak : Yusuf Gezgin

Bu yazı sadece Düşünmeniz ve ihtimal verebilmeniz için konulmuştur. Yazının alındığı site de ne hikmetse ortadan kaldırılmıştır.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik