30 Nisan 2007 Pazartesi

2003'den sonra yargıtay hakimi bana 'biz bunlara göz açtırmayız' dedi

Siyaset Bilimci Prof. Metin Heper, 2003 seçimlerinden sonra Yargıtay üyesi eski bir hakimin kendisine 'Biz bunlara göz açtırmayacağız' dediğini söyledi,

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Sezer CHP'li

Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı, Türkiye Bilimler Akademisi üyesi hukukçu ve siyaset bilimci Prof. Metin Heper, 2003 seçimlerinden sonra Yargıtay üyesi bir hâkimin kendisine, 'Biz bunlara göz açtırmayacağız' dediğini söyledi.

Bir hâkimin insanlara ne göz açtırma ne de açtırmama yetkisine sahip olmadığını ifade eden Heper, 'O, önündeki dosyaya bakacak. ( Olmaz öyle şey! Onlar Derin , Laik , komünist , ve tabibi ki kalın kafalılar . İlimden, Bilimden , gerçeklerden , halktan uzaktırlar ) Bakın... Türkiye'de ilk kez, İslamcı olarak bilinen bir parti tek başına iktidara geldi. ( AB diye bağırınmaktan başka bir lüksleri yok. Türk Özgürdür. Ben AB yi de Mahkemelerini de sokarım AB ye. Y?raklı hakim olsunda yorsunlar dünyayı , yorsunlar olanı biteni . Sağlasınlar Adaleti de , Avrupalı bize başvursun . Var mı Yürekli Atatürkçü , Var mı Laik. Kıçımızın Laikleri bunlar, Bi yaraktanda anlamazlar ) 1923'ten beri bürokrasi hiç böyle bir partiyle çalışmadı. İş yapabilmek için bürokraside değişiklikler yapmanız gerekir. ( Sezer var , laiklik var neyine gerek değişiklik ) AB sürecine , ekonomiye, yabancı sermaye girişine, dış politikaya baktığınızda, bu yeni atananlar başarılılar. İşler iyi gidiyor. Demek ki, dindar da olsalar bu insanlar ehliyetliler.' dedi.

Metin Heper, kendisinin ve bazı başka sosyal bilimcilerin de AK Parti'nin zannedildiği gibi İslamcı olmadığını düşündüğünü söyledi. ( Bence de her ne kadar islami geçmişleri de olsa Düzen partisi olduklarını kanıtlayacak cok adımları var. Gerci onlarda birtakım zorunluluklardan belki )

AK Parti'lilerin yollarına devam ederek cumhurbaşkanını seçtirmeye çalışacaklarını da sözlerine ekleyep Heper, şimdiye kadar laiklik konusunda yanlış bir adım atılmadığını bundan sonra da atmayacaklarını ifade etti.

Sezer'in CHP'li olduğunu belirten Heper, Cumhurbaşkanının övüldüğü gibi bütün toplumu kucaklamadığını da sözlerine ekledi. ( Skerim ...)

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik