23 Haziran 2007 Cumartesi

AKP ile Hamas'ın ortak düşmanı

AKP ile Hamas'ın ortak düşmanı
23 Haziran 2007 18:11


İngiliz The Guardian gazetesi ABD, İsrail ve El Fetih’in, Hamas’a karşı darbe planladıklarını ortaya koyan gizli bir belge ele geçirdi. Belgeler AKP'yi de ilgilendiriyor.



İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian gazetesi ABD, İsrail ve El Fetih’in ortaklaşa Hamas’a karşı darbe planladıklarını ortaya koyan gizli bir belge ele geçirdi. Türkiye’de AK Parti’ye karşı askeri bir müdahaleye sıcak bakan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Elliott Abrams, Filistin’deki çirkin darbenin de mimarı çıktı.

Anti-Hamas harekatının baş mimarı olarak bilinen Elliott Abrams, 1980’lerde seçimle başa gelen Nikaragua hükümetine karşı Kontra gerillaları Ronald Reagan’ın silahlandırmasında kilit rol oynamıştı. Abrams, kontra gerillaları benzeri uygulama ile birçok ülkede desteklediği belirtiliyor.

Hamas’a karşı darbe planını içeren belgeyi ele geçiren Guardian gazetesi yazarlarından Jonathan Steele, “Seçilmiş hükümetlere karşı isyancıları silahlandırmak Amerikan tarihinde büyük bir soy ağacıdır ve hiçbir rastlantıya yer yoktur” diyor.

MEKKE ANLAŞMASI ONLAR ÜZDÜ

ABD, İsrail ve El Fetih imzalı 2 Mart tarihli belge, Suudi Arabistan’ın Abbas’ın nihayet Hamas’la birleşmeyi kabul ettiği 8 Şubat tarihli Mekke antlaşmasında bulunduğu tarihten bir aydan az sonraya denk geliyor.

Steele yazısında şunları kaydediyor: Mekke anlaşması İsrail ve Washington’u üzdü çünkü Hamas Başbakanı İsmail Heniye görevini sürdürmüş oluyordu. Bu belge de Amerika’nın bunu sabote etmek istediğini ortaya koyuyor.

Kesinlikle, Abbas’ın daha sonra bilgi verdiği Hamas yetkililerine göre Abbas’a Mekke’den sonradan ortaya çıkan İsrail Başbakanı Ehud Olmert veya Condoleezza Rice ve Abrams toplantısı için ayrılması söz konusu.”

DARBER VE KAOS İLE HALK SEÇİME ZORLANACAK

Abram’ın “sıkı darbe” stratejisini destekleyen dökümanlar Ortadoğu’da ortalarda dolaştığını belirten Jonathan Steele’in yazısında, “Bir metinde Arap hükümetleriyle Amerikan yetkilileri arasında olan diyaloglarda Washington’un amaçlarının belirtildiği anlatılıyor.





Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Elliott Abrams

Hamas’ın ideolojisinin değişmesini bekleyip zaman kaybetmek yerine Hamas’ın politik statüsünü yıkmak için Filistin halkının ekonomik ihtiyaçlarını kullanmak ve Filistin sahnesinde Abbas’ın Başkanlığının ve el-Fetih’in çekim kuvvetinin merkezi olarak devam etmesini sağlamak ayrıca Abbas’ın pozisyonunu kuvvetlendirip 2007 sonbaharı öncesi erken seçim çağrısı yaptırmak da yer alıyor” deniliyor.




ABBAS'IN MUHAFIZLRINA SİLAH VE PARA DESTEĞİ

Kötü haberci olarak bu belgede Amerikan hedefleri için 1.27 milyar dolarlık bir programda 4700 taburun ilave edildiği bir plan yerine zaten mevcut olan 15000 Abbas gücünün eğitilip silahlandırılması yer aldığını söyleyen Steele belgede, “Arzu edilen sonuç Filistin güvenlik güçlerinin transformasyonu ve acil bir hükümet kurabilmek için Filistin başkanının otoritesinin teminidir” denildiğini kaydetti.

AMBARGONUN HEDERİ SEÇMENİ HAMAS'TAN KOPARMAK

Hamas’ın Filistin’deki seçim zaferinin ardından bunu kabullenemeyen İsrail’in de baskısıyla ABD ve Avrupa’nın yeni yönetimi politik olarak boykot ederek ve tüm ekonomik yardımları keserek Filistinli seçmenleri cezalandırmayı hedeflediklerini belirten Guardian gazetesi yazarı Jonathan Steele yazısında şunları yazdı ” Politikalarının dramatik bir etkisi oldu, Gazze’yi daha bariz bir şekilde açık cezaevine çeviren ve kitleler halinde insanlık sefaleti oluşturan bir politika. Amaç seçmenleri Hamas aleyhine döndürmekti. Teslim olmaktan çok, dış baskının dirence dönüştüğü sinik ve aptal bir stratejiydi bu.”

Steele yazısında, “Hamas seçim zaferinden önce Amerika’nın Gazze ekonomisine yardımcı olması için görevlendirdiği eski Dünya Bankası Şefi James Wolfensohn gibi ılımlı batılı yetkilileri bile şok eden bir politikaydı bu. Bu hafta neden istifa edip, Amerika ve İsrail’le yaşadığı strateji anlaşmazlığını açıklarken “Sonuç daha çok ekonomik aktivite üretmekten ziyade daha çok bariyer örmek oldu” dedi. Ayrıca çok iyi bilindiği üzere Hamas da herkes gibi bu seçim zaferinden şaşkındı ve rakibi el-Fetih’e bir koalisyon hükümeti için ulusal birlik çağrısında bulundu. Teklif reddedildi. Bu yaralı gururun etkisiyle yapılan bir şeydi. Hamas’ın düzenli olarak teklif ettiği çalışma önerisini el-Fetih’in reddetmesi Washington bağlantılı bir boykot stratejisinin ortaya çıkması olarak belirdi” diye yazdı.

Abbas 1 yıldır askeri darbeyi planlıyordu

Boykot taraftarlarının daha uğursuz raporları aylarca ortalarda gezindi diye yazan Jonathan Steele makelesinde şunları kaydetti; “Onlara göre geçen yıl Mahmud Abbas’ın başkanlık muhafızlarını silahlandırıp ve eğitip Hamas’ı askeri olarak mağlub etmek için geçen yıl Amerika plan yaptı. İsrail zaten Batı Şeria’dan çok sayıda Hamas milletvekilini ve belediye başkanını hapsetmişti. Bir sonraki aşama aynı şeyi Gazze’de yapmaktı ama bunu İsraillilerle değil, yasaklamayı Filistinlilerle yapmak gerekirdi.”
Steele yazısının sonunda, “darbeyi eline ve yüzüne bulaştıran ABD ve İsrail’in şimdi en son ihtiyaç duyabilecekleri şey “Blair” adında bir elçi” diyor.

/ çakılacaksınız Çok idam var. harcarım adamlarınızı. yanlış işler yapıyorsunuz. siir ağlarımızı görmek istermisiniz. sinirlendir biz . pislik yahudiler. Sizleri yaşatmayacak imga ekiplerimiz kuruluyor. kim patron , kim kıl , kim kalabalık. Gösterin cirkin yüzünüzü. önce amerikan adaleti. idam edilecekler israel . biz biliriz adamlarımızı .amerika kendi adaletine karşı tepki ver gör dünyayı .

Amerikan adaleti. iddialı . inkar etme .çok piç domuz. şaron gibi. inadına dünya .

/ Her tür kimya , yılanlık , sinsilik , uyuşmazlık , zehir , kargaşa , vereceğiz . Dünya yanımızda. istenmiyen bir yönetim şekli. akıl . Yaradan burada . Yılansınız. Kafanızı keselim. Akıl var mı? aranın siz . arayın beni. Karanlık bit . Şekerim ben . Tedbirsizsiniz. Silkeledim sizi . Sikeceğim sizi. Derin tedbir. Suçlar işlediniz şimdi ceza. uzun süre de yaşatıldınız. Şimdi amcıkerika adaleti. ok. pislik yaratıklar olarak gelin.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik