23 Haziran 2007 Cumartesi

İslam Başkentlerinin internet işbirliği

İslam Başkentlerinin internet işbirliği

İslam Başkentlerinin internet işbirliği 23 Haziran 2007 21:02

İslam başkentleri ve kentleri konferası sona erdi. Konferansın sonuç bildirgesinde bilişim teknolojileri ve e-devlet konularında işbirliği mutabakatına varıldı. İşte ayrıntılar:



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 17-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İslam Başkentleri ve Kentleri (OICC) 11. Genel Konferansının sonuç bildirgesinde, bilişim teknolojileri ve e-devlet hizmetlerinin üye ülkeler arasında geliştirilmesi ile bilgi ve deneyimlerin paylaşılması konusunda karar alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferans, Yönetim Kurulu ve Bilimsel Sempozyum kararları ile sonuç bildirgesinin onaylanmasıyla sona erdi.

Sonuç Bildirgesinde, bilişim teknolojileri ve e-devlet hizmetlerinin OICC üyeleri arasında geliştirilmesi, karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşılması konusundaki karar oy birliğiyle kabul edildi. Konferansın son oturumunda ise OICC Genel Sekreterliğine üye ülkelerin oyuyla Ömer Abdullah Kadı yeniden seçildi. Kadı, sonuç bildirgesinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, toplantının Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde hazırlanan mükemmel bir platform üzerinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Toplantının, şehirlerin tecrübelerini paylaşması açısından önemli olduğunu belirten Kadı, ''Üniversitelerimiz, teknik heyetimiz, bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Bilgisayar, insanlığın gelişimini etkilemektedir. Bizim yapmamız gereken enformasyonu ve iletişimi en iyi şekilde kullanmak ve olabilecek olumsuz etkilerini en aza indirmektir'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehil Gökçek de konferansın başarılı geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Kentlerimizin yöneticileri olarak, ortak amacımız halkımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmak, kentlerimizin tarihi miraslarını koruyarak gelişmesini sağlamak ve halkımız arasındaki kardeşlik bağlarını geliştirmektir.

İnanıyorum ki, hepimiz, birbirimizden bir şeyler öğrenebildik. Temsil ettiğimiz halkımıza, yeni projeler, farklı bakış açıları ve de yeni dostlar edinmiş olarak dönüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve halkı olarak, İslam başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nın değerli üyelerini başkentimizde ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyduk.''

Konferansın sonunda ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sudan'ın Başkenti Hartum Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile katılımcı kurum ve kuruluşlara plaket dağıtılmasının ardından etkinlik, Mogan Parkta verilen akşam yemeğiyle son buldu.



AA

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik