24 Haziran 2007 Pazar

Mühendis intiharında İsrail parmağı

Aselsan'da F-16 projeleri üzerine çalışırken intihar eden 3 ODTÜ'lü mühendisten birinin babasından çarpıcı açıklamalar: "İsrail'den çok önemli bir teklif almıştı ki..."


Mühendis intiharında İsrail parmağı

Aselsan'da mühendis olarak çalışırken, 2007 yılı Ocak ayında intihar eden Alim Ünsem Ünal'ın (30) ailesi, çocuklarının ölümüyle ilgili dosyanın yeniden açılmasını istiyor.

Baba Şemsettin Ünal, oğlunun kesinlikle intihar etmediğini ileri sürüyor. Ünal, "Oğlumun başına bir iş geldi. 'İntihar' diye kapatılan dosya yeniden açılsın." diyor.

"Hakkınızı helal edin" telefonu

Alim Ünsem Ünal, genç yaşta savunma sanayii alanında Türkiye'nin en iyi elektrik-elektronik mühendislerinden biri olarak gösteriliyordu. Uzun süre Aselsan'da çeşitli gizli projelerde hizmet verdi. Genç mühendis Alim Ünal, 16 Ocak 2007 tarihinde annesi, babası ve kardeşini aradı. 'Sizi seviyorum. Hakkınızı helal edin.' dedi. Cesedi birkaç saat sonra arabasında, kafasına sıkılan bir kurşunla bulundu. Mühendisin ölüm dosyası 'normal intihar' denilerek kapatıldı.

İsrail'den çok önemli iş teklifi

Baba Şemsettin Ünal, oğlunun Aselsan'da ağırlıklı olarak F-16'lar üzerine çalıştığını söylüyor. Ünal, oğlunun sadece Türkiye'de değil, başta Amerika olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri ile Kanada ve İsrail'de bulunan savunma sanayii şirketlerinden önemli iş teklifleri aldığını belirtiyor. Ünal, "Oğlum, örneğin İsrail'den çok önemli iş teklifleri aldığını söylüyordu. Ancak bunları geri çevirdi. Siz düşünebiliyor musunuz? Binlerce dolarlık iş teklifini o bölgenin güvensiz olduğu gerekçesiyle geri çeviren biri intiharı seçer mi?" diye konuşuyor. Ünal, oğlunun çalıştığı projeler hakkında ise aileden kimseye bilgi vermediğine dikkat çekiyor.

Oğlunun hiçbir şekilde psikolojik sorunu, iş ve maddi sıkıntısı olmadığını anlatan Şemsettin Ünal, "Nikah hazırlıklarını sürdürüyordu, evlenecekti. Böyle bir değerin intihar etmesini kabul edemiyorum." diyor. Baba Ünal, oğlunun intihar ettiği gün yaşananları ise şöyle anlatıyor: "O gün Kavaklıdere'de bulunan bir otelde savunma sanayi alanında bir seminere katılacaktı. Saat 11.00 gibi beni aradı. Ancak sesi iyi gelmiyordu. 'Neyin var oğlum?' diye sordum. 'Bir sorun yok. Sadece sesini duymak istedim. Birazdan seminere gireceğim.' dedi. Sonra annesini aramış. 'Anne hakkını helal et, seni çok seviyorum.' demiş. Ardından diğer oğlum aradı beni. 'Baba ağabeyim bir mesaj attı. Hakkını helal et diyor.' deyince iyiden iyiye telaşlandık."

Genç mühendisin intiharını aileye bir arkadaşı haber veriyor. Haberi alınca yıkıldıklarını aktaran baba Ünal, "Oğlum kesinlikle intihar etmedi, başına bir iş geldi. 'İntihar' diye kapatılan dosya yeniden açılsın." şeklinde konuşuyor. Anne Semra Ünal da oğlunun intihardan birkaç gün önce nişanlısıyla birlikte nikah hazırlıkları yaptığını belirterek, "Benim oğlum intihar etmedi." diyor.

Zaman



/çok zaman gat . yine yenileceğiz . yerim dar . gerilim yarat . karlı dağ . koyuyum . koyu karanlık . kerhane.

Bir de mimar temizlemişlerdi? Nasıl inşa ettim bilgin var mı. ? Delirirsin .bir görsen . Fırsat bulursam gösterecem sana bir dalga .

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik