11 Temmuz 2007 Çarşamba

BM'de skandal: PKK parti, Öcalan genel sekreter!

Merkezi Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR, resmi internet sayfasında 'Ülke Tanıtımı' adı altında servise koyduğu 'Türkiye dosyasında', Türkiye'deki siyasi partileri 'yasal' ve 'yasal olmayanlar' olarak ikiye ayırdı.


BM'de skandal:  PKK parti, Öcalan genel sekreter!

Toplam 17 sayfa uzunluğunda olan ve 'Ülke Bilgi Metni' adı verilen Türkiye tanıtımının yapıldığı bölümde 'yasal olmayan' siyasi partiler olarak Dev-Sol, TİKKO ve PKK'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'deki terör örgütleri gösterildi. Bu örgütlerin siyasi faaliyette bulunduğu ifade edilirken, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a da resmi bir unvan yakıştırılarak 'Kürdistan İşçi Partisi Genel Sekreteri' olarak tanıtıldı.

İsviçre Mülteciler Bürosu tarafından Almanca olarak hazırlanan ve 1990'lı yılların bilgilerine dayanılarak UNHCR sayfasında yer alan bu metinde ayrıca MHP tanıtılırken, parti mensuplarının geçmişte 5 bin siyasi, sendikacı ve aydını terör eylemlerinde öldürdüğü iddia edildi. Türkiye'yi tanıtmak üzere hazırlanan bu metnin nasıl olup da Birleşmiş Milletler (BM) örgütüne bağlı bir kuruluşun resmi internet sayfasına girdiği hususu ise henüz netlik kazanmadı. Türkiye'de 1991 yılına kadar Kürtçe konuşmanın yasak olduğu yorumu yapılan "diller" bölümünde Türkiye'de halen Kürtçe radyo ve televizyon yayınlarının hükümet tarafından engellendiği ileri sürüldü.

zaman



/oynayın odunlar. kelleniz koldun. Biz işimize bakat. Sizi düzeltmek bir nevi farz . dikkat edin alivi yengeleriniz var. Kacırırım . /

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik