24 Eylül 2007 Pazartesi

Ahmet Türk 'derin devlet' mi?

Türk yürekten PKK'lı mı? Türk ailesi ülkücülere karşı kendilerini nasıl savundu? Ahmet Türk eski Adalet Partisi milletvekili Ağabeyi Abdürrahim Türk'ün öldürülmesinden sonra neden CHP'li oldu?


Ahmet Türk 'derin devlet' mi?

DTP Genel Başkanı ve Kasr-ı Kanco aşiretinin ağası, Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün ilginç bir hayat öyküsü ve siyasi serüveni var.

MİLLETVEKİLİ AĞABEYİ ÖLDÜRÜLDÜ

Cafesiyaset.com sitesinin haberine göre Ahmet Türk’ün ağabeyi, Kasr-ı Kanco aşiretinin ağası ve bölgede sevilen birisi olan Abdürrahim Türk , 1970 yıllarda Adalet Partisinden (AP) milletvekili oldu.. Aşiretin güçlenmesini engellemek isteyenler ağabeyi Türk’ü öldürdü.. Aşiretin tüm yükü artık Ahmet Türk’ün omuzlarındadır.

O dönemlerde Adalet Partisinin (AP) yıldızı sönmek üzeredir. Aşiret sorumluluğu üstünde bulunan Ahmet Türk, aşiretini rakip aşirete karşı siyasi olarak güçlendirmek zorunluluğu hisseder ve yıldızı parlayan CHP’den 1974 yılında milletvekili olur.

AHMET TÜRK; ÜLKÜCÜLERİN SEMTİNDE

Ahmet Türk, CHP’den milletvekili olunca Ankara’da MHP Genel Merkezi, MHP Gençlik Kolları Genel Merkezi ve Ülkücü Gençlik Derneği Genel merkezinin bulunduğu Bahçelievler semti 5. sokak 6 numarada ikametini sürdürür.

Türk’ün bu müstakil evinde birçok yakını ve koruması da bulunmaktadır. Ahmet Türk’ün ağabeyinin geçmişi ve kendisinin insanlara karşı mülayim davranışları bilindiği için pek siyasi baskılara uğramaz.

Taaki yeğenleri ve korumalarının Bahçelievler de güpegündüz zincirli ve sloganlı Kızıldere marşlı eylemine kadar.

ÜLKCÜLERDEN TÜRK AİLESİNE BASKIN

Ahmet Türk’ün yeğenleri ve korumaları tarafından 1.cadde üzerinde ülkücülere meydan okur gibi yapılan bu eyleme bölgedeki ülkücüler anında müdahale eder, Türk’ün eylemci taraftarları hemen ikametgahlarına sığınırlar.

Ülkücülerin yatağı Bahçelievler'de bu meydan okuma eylemine, bölgedeki Ülkücüler kayıtsız kalamazlardı, kalmadılar da..

Çünkü;eğer kayıtsız kalsalardı merkeze hesap vermek zorunda kalacaklardı.

Ve Ülkücü Ocakları bölge sorumlusu Cafer Uğurlu, aynı saatlerde arkadaşlarını toplar ve Türk’ün evine baskın planı yaparlar. Olay, Türk’ün evinde de kargaşaya neden olunca, Cafer Uğurlu ile çok samimi ilişkiler içinde olan Türk'ün yeğenleri araya girer ve olayı geçiştirmeye çalışırlar.

Fakat, bu olayın geçiştirilmesi ülkücülerin bölgedeki hakimiyetine gölge düşüreceği için Cafer Uğurlu ve arkadaşları yatıştırma teklifini reddederler.

Türk’ün, Ülkücü Uğurlu ile samimi ilişkiler içinde olan yeğenleri eylemci yakınlarını hatalı bulur ve özür dilerken, aynı akşam evlerine davet ederler. Bir tarafta önemli bir aşiret, bir tarafta bölgede hakim olan Ülkücüler. Ve Uğurlu, Türk’ün yeğenlerinin samimi duygularına inandığı için arkadaşları ile birlikte görüşmeye gider.

Türk ailesi görüşmede hatadan üzüntü duyduklarını belirtirken, kendilerinin asla solcu olmadıklarını, aşiretin güçlenmesi için Ahmet Türk’ün CHP’den milletvekili olmayı tercih ettiklerini ve Apocularla hiç bir ilişkilerinin bulunmadıkları ve aksine ülkücüleri sevdiklerini bildirip, bir daha böyle bir eyleme müsaade etmeyecekleri sözünü verirler..Olay böylece kapatılır.

Ve 12 eylül 1980 darbesi oluncaya kadar da Türk’ün yakınları tarafından her hangi bir gösteri yapılmaz.

AHMET TÜRK; YÜREKTEN PKK YANDAŞI MI?

Aşiretini güçlendirmek için siyasi yelpazesini buna göre değerlendiren Ahmet Türk, CHP’den sonra SHP, HEP ve DTP’de yer aldı.

Türk’ün CHP ve SHP’de bulunduğu sıralarda PKK ve yandaşları ile ilgili hiçbir övücü söz sarf etmediği gözlenirken, daha sonra bölgede siyasi hakimiyet kazanan HEP ve DTP'de yer alması dikkat çekici.

Ahmet Türk’ü yakinen tanıyanlar, onun iyi bir ruha sahip olduğunu ve karşısındaki kişi ile konuşurken boynunu eğerek, saygı ile konuştuğunu, şu andaki siyasi pozisyonunu ise geçmişte yaptığı taktikle eşleştirilebileceğini ve bu açıdan bakıldığında, PKK ve yandaşları ile ilgili bazı savunma sözlerini de mecburen söylemek zorunda kaldığını dile getiriyor..

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın da Ahmet Türk’ün bu tavırlarını bilmesinden dolayı bir ara hareketten uzaklaştırmak istediği de kulislerde konuşuluyor...



/ Ne kanal ne karanlık , ne ötelerdeç. çöl şindirim. Açıl kıraz . Ezer Geçer . Akıllan. Ötelerden sizler asılırsınız . Asılırsınız . Asalım . Akıllanalım. Derin TEheccüd. İman öç alsın . Derin Tercüme . Akıllandık . Okullandık . Derin inanıyor biza . Asalım . Akıllanalım .Asarız . Derin. Kelimeler anla . Allah burda. Akarım. Akıllanırım . Derin Tehrev. Tag. Akıllan. Amayız . Ameliyat. İz bırak. Akıol . Akıllı oldum. Öç aldım. Özür. İzdiham. Derin Teşekkür. Kelimeler kıfayetsiz .Asılırız . Derin kudret. Kalın kafalar . Amayız . Amerikalıyız . Derin TEdbir. Sürttt. Amayız . Amerikalıyız . Amerikada nab. Ballıyız . Akıllanırız. Sert vüm öç iş . şikelendim . Kalındamr. Amr bin ass . Cok tövbe . Azalın . Azarım . Derin Tertip aldık biz . Öküzlenirim. Derin tebfi. TEd. Tercüme etsin . Kelimeler kıfayesiz .Azaıl. Azazil . Azrail. Merkepsiniz . Xix. Akalın .Alık alık nakam. Kalın damar . Öç al. Öüi . Ölüm kokla . Amerikadayım. Amerikadayız . Asarız . Eshedü en la ilahe illallah nakıl . Takıl bizz. Sirt ver . Kelimeler kıfayesiz . AZalın. Amerikalıyım . Amerikadayız . Derin ık . Akalın. Akıllanırız . Amerikalıyız . Derin makam. Kalın konu ol. Alim bak sen. Derin telşakki . Akıllandım . Akıllanırız . İma ettik . Kerim . Karım . Kalın konu . Öç al . İnşak. Şırınga vurduk . Kelimeler kiyafetsiz. Asılıyoruz . Asılacağız . Amanyaklar . Akıllan nar .Ali allah . Vıt. Ni . Mi .Şift . Oyna. Amayız . Emevi devler . Felluce makat . Kalın konu . olay . Olağan . Amerikalıyız . Azeriyiz . Serin katillerim . Nerdee. Kalın konu. Olağan . Amayız . Amerikadayız .ç Serin dert len . Ali . iş üryan. Aleviyiz . Serin konu . Kollan. Kollan. Kırt . Kür . Nü . Ayıp ol. Ameliyat , delirtiriz . Serin klonu. Kıkırdak. Kel alaka. Kalın konular . Emeviler. Azarlamalar . Azaeriyiz . Dertli konu . Ali ilan . Ali ilan . Ali ilan . Ail işü t. Derin dert . Kalın esnaf. Sert bul. Kalın konular . ali akıl .Ali vurur. Dek. Der. Derim . Kalın konular .Amayız. Serin dertler . Şikeler var . Dertliyiz . Amerikadayız. Ölürüm dert . Serin konu ali allah bul. Konu kıkırdak . Kılcak. Kalın konu ol . Serin konu ol. Ali iş üryan

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik