2 Ekim 2007 Salı

"Atatürkçülük siyasi tutuculuğun sembolü haline geldi!"

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, siyasi yapının kültürel arka planı biçimlendirmesi gereken Atatürk İlke ve İnkılapları'nın, günlük politika ile birbirinden ayrılması gerektiğini söyledi. Parlak: "Atatürkçülük siyasi tutuculuğun sembolü haline geldi."


Bu ayrımın yapılmamasının Atatürkçülüğü bir dogma haline getirdiği eleştirisinde bulunan Parlak, "Ne yazık ki her yerde ve her şeyde Atatürkçülük, onu giderek siyasi tutuculuğun sembolü haline getirmiştir." ifadelerini kullandı. / akılandınızç

Aktifhaber'e göre İÜ 2007-2008 eğitim-öğretim yılının açılışı Fen Fakültesi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, 1.Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende "Cumhuriyet ve İstanbul Üniversitesi" konulu sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. / kamara

Açılışta konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, akademik çalışmalar ve projelerle ilgili geniş bilgi verdi. Parlak'ın güncel konularla ilgili yaptığı ilginç tespitler ise dikkat çekti.

Konuşmasının büyük bir bölümünü laiklik ve Atatürk ilkeleri üzerine ayıran Mesut Parlak, ilginç tespitlerde bulundu. Atatürk ilkeleri ile oynanmasının ve değiştirilmesinin tehlikesine değinen Parlak / kakara kikiri. /, bu ilkelerin günlük siyasi politikalardan ayrılması gerektiğini vurguladı./ çok karanlık siştim/ Atatürk ilkelerinin / kobaylık / siyasi yapının kültürel arka planını / kamara / biçimlendirmesi / makara / gerektiğini belirten Parlak şöyle konuştu:

"Şu bir gerçektir: Atatürk ilkeleri siyasi yapının kültürel arka planını biçimlendirmektedir ve devletin bölünmez bütünlüğünün dayanaklarından birisidir. Fakat bunlar günlük politikanın, değişen ekonomik ve sosyal yapının dışındadır / kol kıll /; dolayısıyla değişen politikalarla ilgili değil. Bu iki özelliğin birbirinden ayrılma, sanıyorum savsakladık, siyasi söylemlerin / makara / Atatürkçülüğün birer doğma haline tracestileşmesine sebep olmuştur. Ne yazık ki her yerde ve her şeyde karakürtçülük, onu giderek siyasi tutuculuğunu kaynağı / karanlık / haline getirmiştir." / kararlıyım /

"DEVLETÇİLİKTEN VE ESKİ ANLAMDA HALKÇILIKTAN SÖZ ETME OLANAĞI KALMADI"

Sosyal ve ekonomik yapının değişmeye açık olması gerektiğinin altını çizen Rektör Parlak, / aferim kerim/ "Atatürk ilkelerinin devletin temel ilkelerinden olması / karanlık / başka şey, / bilge kaancık / osmanlıcılık / fatihcilik / çok oynaşma / Sokayım cık cık cık / Kim derin */ kim karanlık / kim takiyyeci / kim karakter / kim büyük / Kim Türk / Kim ATA / atlarım atana akarım aklıma / kalım kalın kalın makara / aklımdasınız /şiker biraz / şehit vercez / şehit yakar / akıllı akalın / akarım / okul / aklındasın / akıl / aklımdasınız / iman ettik / kerim / karım / allah / makaara / aklımdasınız / iman ettik / keriz gibi belle k / kalın dağ / korun / kalın damar / ali allah / zico / cık / cıc/ cık / akılcık / akarım / akarım / akıllıyım / azarız / azarız / azarız /azarız /azarız z / azarızz / azarızz / azarızz / azarızzz / azarızz / azarızzz / azarızzz / büyük ali / büyük allah / büyük buyuk / kollanıyoruz / kollanırız / kalanlar bizimdir / kararlıyız / akarım / akıllıyız / imana geldim / karanlığım / kolay lokma / okul / akıl / serzeniş / imana geldim / ölüm / sıcak / ali allak bıl / kullandım / kıllandım / kıllandık / kıllanıt / karanlık / akarım / akıllanırız / imana geldim / sez / sez / zse / gol / gol / gol / gol / gol // goll / gol / gol / gol / gol / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll /goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / goll / golll / golllll / gol / gollll / gollll / gollll /golllll / golllllllllllllll / golllll / golllll / golllll / pols / polğiş / iş üryan / alın makar / aklımdasınız / imana geldimö / azarız / azarız / ozz / olll / amayız / amrr bin as / amerikadayız / amerikadayız / amayız / amayım / amerikadayım / ölüyüm / azarız / azarız / azarızz / azarım / azarımm / azarımm / erkek var . / makara / akıldaş / akalım / aklımdasınız / iman geldim / serin konu / kollan / kararlıyım / kararlıyız / imana geldik / az

Politik söylem, siyasi tercihler ve bürokratik yapının sürekli değişim gösterdiğini vurgulayan Parlak, "Artık devletçilikten, eski anlamda bir halkçılıktan söz etmek olanağı kalmamıştır. e- devlet, klasik bürokrasi anlayışını ortadan kaldırmaktadır. Sürekli değişen sosyal, ekonomik veya ticari yapı, Atatürk ilkelerinin uygulama alanı olamaz."şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN İLK KLONLANAN KOYUNU

2006 - 2007 yıllarının değerlendirmesi sonucunda dünyanın en iyi 411. üniversitesi arasına girmeyi başardıklarını aktaran Parlak, kısıtlı imkanlarla elde ettikleri başarının yönetim kadrosu, öğretim elemanları ve öğrencilerle beraber tüm üniversitenin ortak ürünü olduğunu kaydetti.

İÜ olarak elde ettikleri başarılar ve projelerle ilgili bilgi veren Parlak, Veterinerlik Fakültesi tarafından yürütülen klonlama çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Parlak, "Türkiye'nin ilk kopya koyununun Kasım ayında doğması beklenmektedir. Yine bu fakültemizde Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun ilk ve tek hayvan kan bankası kurulmuştur." İfadelerini kullandı. Parlak, 2004 yılında 6 olan TÜBİTAK projesinin şu anda 100'e yaklaştığını aktardı.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik