16 Ocak 2008 Çarşamba

ABD'den tuhaf çıkış: 'Bir millet iki devlet' düşüncesi değişmeli

ABD'den tuhaf çıkış: 'Bir millet iki devlet' düşüncesi değişmeli



Türk Düşmanı oldunuz. Amerika İsraili tanımasın ve buna öncülük etsin. karabağda ve bölgede ölen müslüman türk kadar yahudi öldürürüz. Kim olacağı önemli değil !

Ayrıca İsraile büyük bir bomba ve Patlama için El kaideye destek olun. Özellikle de maddi acıdan.

Bu arada amerika ile ingiltere hatta fransa ve almanya . Aynı tarafta olduklarından haberdar olmasın . Batı. Anglo saksafoncu gibi sözcükler eritilmeli ve fitneler sokulmalı . Araları açılmalı. Çok adam da öldürülmüş bu arada. Asala gibi sektörler. Bu fitne porotestan ve katalıkler arasına görüldü konu.

Bölgede istemiyoruz amerikan . Ermenileri de soykırmak istiyoruz canı gönülden. Catlıyız her birimiz. Bu mesaj açıkça iletilmeli ermeni domuzuna. Yahudiler burdamı sorunsuz. Yahudileri ermenilerle sorunlandırmak lazım lübnandaki benzerler israil veya batı hedeflerine ermenilerden gelebilir. Bölge çok müsait. Becerebiliriz bu işleri biz çok. söz ettim sadece.

Biz bize yeteriz ölüler var. çok ağır laf. Biz amerikalılara hayran olduk. Çok deliler. Her amerikalı paris hildon kadar cekici . çok sexy sisiniz. kaldırıyorsunuz düşmanları


ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini geliştirmesi çağrısında bulunduklarını, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ''bir millet iki devlet'' düşüncesinin değişmesi gerektiğini söyledi.


Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ sorununun çözümünde arabuluculuk üstlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubunun eş başkanlarından Bryza, Rus ve Fransız eş başkanlarla birlikte Ermenistan'ı ziyareti sırasında, Erivan'da NATO ve AGİT'in bazı yerel kuruluşlarla birlikte düzenlediği ''Genişletilmiş Karadeniz: Bölgesel ve Uluslararası Güvenlik Perspektifleri'' konulu uluslararası konferansa katıldı.

Bryza, burada yaptığı konuşmada, ülkesinin Karadeniz bölgesiyle ilgili politikasının, ekonomi, enerji ve bölgesel güvenlik gibi çeşitli alanları kapsayan bir işbirliğinin oluşturulmasını amaçladığını anlattı.

''Bu kapsamda en önemli konulardan biri, Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve sınırların açılmasıdır. Böyle bir açılım, ekonomik ilişkiler ve ortak ekonomik projelerin üretilmesi sürecini güçlendirir'' diyen Bryza, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesinin ağırlıklı olarak Yukarı Karabağ konusuyla bağlantılı hale getirildiğini kaydetti.

''Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi için bazı koşullar ortaya koyduğunu, ama ABD'nin bunların kaldırılacağını umduğunu'' ifade eden Bryza, ''Ermenistan, Türkiye'nin ön koşul koymaması isteğinde haklı, ama kendisi de bugünkü Türkiye ile olan sınırları tanımalı'' diye konuştu.

ABD'nin Türkiye'ye Ermenistan ile ilişkilerini, ''Azerbaycan gibi üçüncü bir ülkeyi dahil etmeden geliştirmesi ve diplomatik ilişki için ön koşul koymaması'' çağrısında bulunduğunu belirten Bryza, ''Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerde 'Bir millet iki devlet' düşüncesinin değişmesi gerekiyor'' dedi. Bryza, ''bu değişmenin hemen olamayacağını, belli bir zaman alacağını'' kaydetti.

Konuşmasında, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde daha önemli rol oynamak ve Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarla bağlantılı olarak ABD ile ilişkilerini daha da geliştirmek için çaba harcadığını söyleyen Bryza, ''Türkiye ABD için stratejik müttefiktir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakınlarda Washington'a yaptığı ziyaretle de teyit edildi. Türkiye'nin ABD askerlerinin Irak'a ulaşımında kendi topraklarını kullanmasını reddetmesiyle ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gerginleştiğini hatırlarsınız. Fakat bugünlerde Karadeniz bölgesinde barış elde edilmesi yolunda fırsatımız var'' dedi.

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik