16 Ocak 2008 Çarşamba

Dağlıca'nın telsiz kayıtları silinmiş!

Dağlıca'da terör örgütü tarafından kaçırılan 8 askerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında askeri savcılığın Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'ten bölgedeki telsiz sayısı, nitelikleri, terör örgütü üyeleri ile bu telsizlerle görüşmenin mümkün olup olmadığı yönünde bilgi istedi...


Dağlıca'nın telsiz kayıtları silinmiş!

Savcılığın talebi üzerine Tabur Komutanı Dirik, cevabi yazısında olayın meydana geldiği Keri bölgesinde dinlemelerin 2 telsizle yapıldığını ifade ederek, telsizlerden birinin Milket-3 T-2 diğerinin ise Yeasu FT-847 marka olduğunu belirtti.

Dinleme-Kestirme timinde bulunan Milket-3 T-2 telsizinin yalnızca almaç görevi görmekte ve teknik olarak gönderme yapma imkanı bulunmadığını anlatan Dirik, diğer telsiz Yeasu FT-847 ile teorik olarak gönderme yapmak mümkün olmakla birlikte olay sonrasında yapılan muayene neticesinde bu telsizde zamanla meydana gelmiş bir ayar noksanlığı ya da konuya vakıf bir personelin yapmış olabileceği özel bir ayarlama nedeniyle gönderme frekansında -600 Hz.'lik bir farkın bulunduğunun tespit edildiğini söyledi.

Keri tepede alınan telsiz dinlemeleri dinleme-kestirme timi tarafından kaydedildiğini anlatan Dirik, kayıt cihazının kapasite sınırı nedeni ile olay günü ve öncesine ilişkin kayıtların silindiğini belirtti.

Dirik, Keri tepede bulunan ve dinleme-kestirme faaliyetinde kullanılan telsizler ile olay esnasında ve öncesinde teröristlerle irtibat kurma ihtimali bulunmadığını vurguladı.

Onur Dirik, "Bu nedenle telsizin olay esnasında veya öncesinde gönderme yapmanın pratik olarak mümkün olmayacağı anlaşılmıştır. Bu tespite ek olarak olay esnasında dinleme görevi verilen şüpheliler Fuat Beşoda ve Ramazan Yüce'nin bölücü terör örgütü PKK ile irtibat kurup daha sonra şüphe çekmemek için ayarı bilerek bozmuş olabilecekleri ihtimali akla gelse de, söz konusu şahısların eğitim ve uzmanlık düzeyleri bakımından böyle bir imkan ve kabiliyetlerinin olamayacağı değerlendirilmektedir." diye konuştu.

haber7



/ çok kızma . bul bıl , kul , akıl , zor , akıl , ali ilaslan , deli makara , acil çöz , derin tedrib

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik