21 Mayıs 2007 Pazartesi

İlk Türk tankının seri üretimine 2013'te başlanacak

Türkiye'nin ilk milli tankının seri üretimine 2013'te başlanacak. Türk ana muharebe tankının tasarımı için sözleşme görüşmelerine başlayan OTOKAR Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Türkiye'ye ait olan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak bir tank tasarlamak için hazırız" dedi.



OTOKAR Genel Müdürü Serdar Görgüç, düzenlediği basın toplantısında, şirketin savunma alanındaki tasarım ve mühendislik çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2007 yılında savunma sanayii alanında alınan siparişlerin toplamının 230 milyon USD'ye ulaştığını aktaran Görgüç, "Bugüne kadar ürettiğimiz askeri araç sayısı 24 bini geçti. Bunların 2 bin 100'ü aşkın adedini zırhlı araçlar oluşturdu. 2007'de aldığımız siparişlerle birlikte son 20 yılda savunma sanayiinde aldığımız siparişlerin toplamı 1.1 milyar USD'yi geçti" şeklinde konuştu.

Görgüç, OTOKAR'ın 2006 yılında Türk savunma sanayii ihracatının yaklaşık yüzde 30'unu tek başına gerçekleştirdiğini aktardı.

Türkiye'nin ilk milli tankının tasarımı için OTOKAR'ın seçildiğini anımsatan Görgüç, "Türkiye'ye ait olan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak bir tank tasarlamak için hazırız" dedi. "Tank projesini en iyi şekilde yerine getireceğiz." diyen Görgüç, tasarlanacak tankın, mevcut tankların bir üst modeli olacağını vurguladı.

Görgüç, söz konusu tankın atış kontrol sisteminin Aselsan tarafından tasarlanacağını aktardı. Tankın tasarım, prototip ve deneylerini 2012 sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Görgüç, 250 tankkı kapsayacak seri üretim için öngörülen tarihi 2013 olarak açıkladı. Projenin toplam bedelinin 500 milyon dolar olacağını ifade eden Görgüç, proje kapsamında bir yabancı şirketten teknik destek alacaklarını sözlerine ekledi.

/ Yakarımda , yıkarım da tebdilliyim de. Çok fantazilerim var benim bu konularda. ama yeryüzü kesmiyor. uçan tank yaparız biz :)

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik