24 Haziran 2007 Pazar

PKK operasyonunda ilginç bağ

PKK operasyonunda ilginç bağ
Fransa'daki PKK operasyonunda ele geçirilen 310 bin euro'yu işadamı Hikmet Serdar'ın gönderdiği ileri sürüldü. Eroin kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Serdar'ın dinlenen telefonuna bir yarbay ve emekli general takıldı.
23 Haziran 2007 Cumartesi
Fransız polisinin PKK'ya yönelik olarak Paris'te yaptığı operasyonda 21 Temmuz 2006'da ele geçirilen 310 bin euro'yu gönderen kişinin, 47 kilo eroinin sahibi olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan Rado saatlerinin Türkiye mümessili işadamı Hikmet Serdar olduğu iddia edildi. Serdar'ın dinlenen telefonlarına emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat ile dolaylı olarak Yarbay Mustafa Nail Pekiner'in de takıldığı öne sürüldü.
"Terör örgütü üyesi olmak", "para aklamak" ve "terörizme para aktarmaktan" Cemal Aslan'la birlikte Fransa'da yargılanan Eşref Yolcu, parayı kendisine Hakkâri Yüksekovalı işadamı Hikmet Serdar'ın gönderdiğini öne sürdü. Fransız yetkililer, Türk makamlarıyla temasa geçti. Serdar'ın İran'dan getirilen 47 kilogram eroinle ilgili olarak tutuklandığı anlaşıldı. Türkiye'ye gelen Fransız yetkililer, 19 Nisan 2007'de cezaevindeki Serdar'ın ifadesine başvurdu. Serdar, paranın kendisine ait olmadığını iddia etti.

Dinlemeye takıldılar

Bu arada uyuşturucu soruşturması sırasında telefonları dinlenen Serdar'ın, Gebze'deki akaryakıt kaçakçılığı olayına adı karışan işadamı İbrahim Bilgehan Taşdelen'le yaptığı görüşmenin de dinlemeye takıldığı anlaşıldı. Serdar görüşmede, Ankara'da Jandarma İstihbarat'ta görevli Yarbay Mustafa Nail Pekiner'le yaptığı görüşmeyi anlatıyor.
Başka bir görüşmede ise Serdar, Yarbay Pekiner'in evini arıyor ve oğluna not bırakıyor. Bunun üzerine Serdar, kendisinin ve çevresinin telefon numaralarını değiştirtiyor.
İddialar üzerine halen Yarbay Pekiner'in şüpheli olarak ifadesi alındı. Yüksekova'da görev yaparken Serdar'ı tanıdığını kaydeden Pekiner, başka ilişkisi olmadğını söyledi.
Dinlemeye takılan bir başka kişinin de Güneydoğu'da görev yaptığı dönemde "teröre karşı daha duyarlı kılmak ve hizaya getirmek için hâkim ve savcıların oturduğu lojmanların yakınına bomba attırdığını" açıklayan emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat olduğu iddia edildi. Tokat da işadamını Hakkâri'den tanıdığını belirterek iddiaları reddetti. Savcı, Tokat ve Pekiner hakkında, delil yetersizliğinden takipsizlik verdi.


/ çok teşekkür. çok ilim . çürütürüm , çakırım , çok oluyonuz. çok ilim. çok mu tedbirsizsiniz. çok mu alakalıyım . çok mu ballıuım , barının , bakalım , karanlık , koyu , kotu , kortu , kot , kot , kor , kot , kom , kol , kos , kas , kay , kat , karınlık , tedbir , teşekkür , tehlikelisin , bir ilim sez , tecrübe

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik