11 Temmuz 2007 Çarşamba

Meclis'te gençlerin çığlığı olacağım



Siyasetin yeni yüzlerinden Suna Vidinli, kendisini "ruhumla Müslüman, kanımla Türk'üm" diye tanıtıyor. Vidinli, DP'nin birinci sıra adayı olduğu Samsun'da seçimlere iddialı hazırlanıyor.

Hedefi, 3 Kasım'da AK Parti'ye kaptırdıkları Demokrat Parti'nin (DP) kalesini geri almak. Halktan gördüğü ilgiden memnun kalan Vidinli, Karadeniz'de güzel bir rüzgar yakaladıklarını savunuyor.

Vidinli, siyasete vitrin malzemesi olmak için değil, gençlerin sağduyulu çığlığı ve partisinin aydın, inançlı çehresi olmak için girdiğini vurguluyor. En çok partilerarası kısır çekişmeler ile laik-dinci çatışmasıyla toplumu ayrıştırma çabalarına kızıyor. Bu çatışmanın ülke meselelerini gölgelediğini düşünüyor. Ülkenin hem iç hem de dış politikada önemli sorunları olduğunu kaydeden DP'li vekil adayı, seçilmesi halinde kişisel hareket etmeyeceğini, diğer milletvekilleri ile ortak projeler üretmeye gayret edeceği sözünü veriyor.

Köy köy dolaşarak vatandaşlarla bir araya gelen Vidinli, başörtüsü, laiklik, terör ve milliyetçilik temalı konuşmalar yapıyor. Özellikle başörtüsü yasağı konusundaki net ifadeleri dikkat çekiyor.

AK Parti'nin geçen seçimlerde "Başörtüsü bizim namus meselemizdir." dediğini hatırlatan Vidinli, "Türkiye'de muhafazakarların temsili AK Parti'ye kalmadığı gibi, 'rejim elden gidiyor' diye naralar atıp demokrasi bekçiliği yapan CHP'ye kalmamıştır. Geçen seçimlerde başörtüsünü namus kabul edenlerin parti programında başörtüsü yok. Namus meselelerinin artık olmayışının takdirini halka bırakıyoruz. Ama DP olarak başörtüsü bizim namusumuzdur." diyor.

DP'li aday, anamuhalefet partisi CHP'ye de yükleniyor. Bu partinin 5 yıllık süreçte ihtiras siyasetinden başka bir şey yapmadığını ifade ederken, eleştirilerini şöyle sıralıyor: "Rejim elden gidiyor diye naralar atan, Türk halkına somut ve pozitif hiçbir şey sunmayan CHP, çıkıp vatanı 'biz kurtaracağız' diyor. CHP'ye verilecek her oy Deniz Baykal'a verilmiş olacak. Baykal, CHP mirasını harap etmiştir, ona sahip çıkamamıştır. Onun için halkın bu oyuna gelmemesi lazım. Cumhuriyet mirasına sahip çıkamadan nasıl cumhuriyetçi oluyorlar, halkı dinlemeden nasıl bir halk partisi oluyorlar anlayabilmiş değilim."

Vidinli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ise terör üzerinden siyaset yapmakla suçluyor. Terörün ve şehitlerin seçim dönemlerinde siyasete alet edilmemesinin altını çiziyor. Televizyon reklamları ve gazete ilanları ile terör mücadelesi yapılamayacağını vurgulayan Vidinli, "Amerika'da kod adı Calni Clom olan teröristlikle kafa kafaya kavga ettim, tartıştım. Yunanistan'ın dışişleri bakanı ile ülke menfaatleri için tartıştım. Ben tek başıma bunları yaparken, MHP neredeydi? Seçim zamanı geldiğinde milliyetçiliği hatırlamakla, İslam, din, Allah demekle olmuyor. Hayatınızı bunlarla geçirmediğiniz sürece, bunlarla mücadele etmediğiniz sürece seçim zamanı bunları telaffuz etmenin hiçbir anlamı yok." ifadelerini kullanıyor. Fatih Yalçıner, Samsun

Related Posts with Thumbnails

Bu yazıya Not Ver !


Get your own Chat Box! Go Large!

Nickinizi Değiştirmek için Kendi Nickinize Tıklayın !!!

Film izle komedi komik